Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Western Digital My Cloud EX2 2-bay NAS recension

Introduktion

Marknaden för 2-fack och 4-fack NAS-enheter har växt i mycket snabbare takt jämfört med andra konfigurationer. Denna trend förväntas bara accelerera under de närmaste åren. När “molnet” blir ett vanligare modeord, är tiden mogen att utbilda den genomsnittliga konsumenten om fördelarna med att köpa ett NAS-system. Western Digital siktar på att utnyttja denna möjlighet med My Cloud-produktlinjen. Efter att redan ha introducerat 1-bay- och 4-bay-varianter lanserar de sin 2-bay-produkt, EX2 idag.

Western Digital har haft mycket erfarenhet av att leverera SMB NAS-enheter med mer än 2-fack, men de har varit baserade på Microsofts Windows Storage Server. På konsumentsidan var deras försök med ett anpassat Debian-baserat inbäddat Linux NAS-system mycket funktionella och kostnadseffektiva. Vi recenserade WD My Cloud EX4 nyligen. Trots den funktionsrika firmwaren sänkte utformningen av hårdvaruplattformen (val av SoC och I/O-portar) prestandan. För EX2 har Western Digital behållit samma firmware / UI, men flyttat till en annan hårdvaruplattform.

Specifikationerna för Western Digital My Cloud EX2 ges nedan:

Western Digital My Cloud EX2-specifikationer

Processor

Marvell ARMADA 370 (MV6710) (Single Core ARMv7 @ 1,2 GHz)

Bagge

512 MB DDR3 RAM

Drive Bays

2x 3,5″ SATA 6 Gbps HDD / SSD (hot-swappable)

Nätverkslänkar

1x 1 GbE

USB-platser

2x USB 3.0

eSATA-slots

Ingen

Expansionsplatser

Ingen

VGA / Display Out

Ingen

Länk till fullständiga specifikationer

Western Digital My Cloud EX2 Fullständiga specifikationer

EX2 kör en Linux-kärna (v3.2.40). Andra intressanta aspekter av plattformen kan samlas in efter att ha fått SSH-åtkomst till enheten.

I resten av recensionen kommer vi att täcka hårdvaruaspekterna av EX2 och ge några inställningar och användningsintryck. Detta följs av riktmärken i enkel- och multiklientlägen. För enstaka klientscenarier har vi både Windows- och Linux-riktmärken med CIFS- och NFS-andelar. Vi kommer också att ha några prestandanummer med kryptering aktiverad. I det sista avsnittet kommer siffror för strömförbrukning samt RAID-återuppbyggnadstider att täckas tillsammans med några avslutande anteckningar.

Testbäddsinstallation och testmetodik

Våra NAS-recensioner använder antingen SSD eller hårddiskar beroende på vilken enhet som testas. Medan rackmonterade enheter och enheter utrustade med 10GbE-kapacitet använder SSD, använder de andra hårddiskar. My Cloud EX2 utvärderades med två WD Re (WD4000FYYZ)-enheter för att hålla jämförelser konsekventa mellan olika NAS-enheter. Utvärdering av NAS-prestanda under både enstaka och flera klientscenarier gjordes med SMB/SOHO NAS-testbädden som vi beskrev tidigare.

AnandTech NAS-testbäddskonfiguration

Moderkort

Asus Z9PE-D8 WS Dual LGA2011 SSI-EEB

CPU

2 x Intel Xeon E5-2630L

Kylare

2 x Dynatron R17

Minne

G.Skill RipjawsZ F3-12800CL10Q2-64GBZL (8x8GB) CAS 10-10-10-30

OS Drive

OCZ Technology Vertex 4 128GB

Sekundär enhet

OCZ Technology Vertex 4 128GB

Tertiär Drive

OCZ RevoDrive Hybrid (1TB HDD + 100GB NAND)

Andra enheter

12 x OCZ Technology Vertex 4 64GB (Offline i värdoperativsystemet)

Nätverkskort

6 x Intel ESA I-340 Quad-GbE-port nätverksadapter

Chassi

SilverStoneTek Raven RV03

PSU

SilverStoneTek Strider Plus Gold Evoluion 850W

OS

Windows Server 2008 R2

Nätverksbrytare

Netgear ProSafe GSM7352S-200

Tack!

Vi tackar följande företag för att de hjälper oss med vår NAS-testbädd: