Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Western Digital börjar leverera 24 TB CMR-hårddiskar och ökar produktionen av 28 TB SMR-enheter

I korthet: Western Digital har börjat leverera 24 TB hårddiskar för konventionell magnetisk inspelning (CMR) till datacenterklienter. De nya enheterna inkluderar Ultrastar DC HC580 24 TB Data Center HDD med förbättrad OptiNAND-teknik. Enligt WD kan HC580 möjliggöra upp till 612 TB rålagring per rackenhet i en 4U-lösning med 102-enheter och förbrukar 12 procent mindre watt per TB jämfört med 22 TB-versionen.

SAS HDD-versioner av enheten kommer att finnas tillgängliga under det första kvartalet av kalenderåret 2024, får vi veta.

Western Digital är också frakt dess 24 TB WD guld CMR 7200 RPM SATA HDD, som är designad för att hantera arbetsbelastningar på upp till 550 TB per år, och innehåller vibrationsskyddsteknik. De kommer med en fem års begränsad garanti och ståtar med upp till 2,5 miljoner timmar MTBF (medeltiden mellan fel).

Båda nya enhetsmodellerna använder standardformfaktorn på 3,5 tum, packar 512 MB cache och erbjuder överföringshastigheter på upp till 298 MB/s.

Lagringsspecialisten ökar också produktionen av sina 28 TB shingled magnetic recording (SMR) hårddiskar. WD sa att den designade den nya Ultrastar DC HC680 SMR hårddisk för sekventiella skrivarbetsbelastningar där mätvärden som lagringstäthet, watt per TB och dollar per TB är avgörande. Målapplikationer inkluderar videoövervakning, molnlagring, onlinearkivering, regelefterlevnad och andra scenarier där data sannolikt sällan kommer åt.

Som Western Digital med rätta framhåller är efterfrågan på hög kapacitet, låg effekt och pålitlig lagring beredd att öka under de kommande åren.

Ed Burns, forskningschef för hårddiskar och lagringsteknologier för IDC, sa att med de nya erbjudandena bevisar Western Digital att hårddiskar inte bara håller jämna steg, de går en väg framåt och säkerställer att de dataintensiva applikationerna av idag och imorgon har en solid grund att bygga på.

Burns tillade att de tror att användningen av SMR kommer att fortsätta att växa eftersom WD:s nya enheter erbjuder ett värdeförslag som molnkunder inte kan ignorera.

Bildkredit: Benjamin Lehman