Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Weekly Memory och Moderkort Prisguide: 4:e upplagan

Introduktion

Det är fredag ​​och det betyder att veckoprisguiden är här. Detta är den 4:e upplagan, och den här veckan kommer vi att koncentrera oss på minnes- och moderkortspriser.

Det grundläggande målet är att ge dig de bästa erbjudandena och följa pristrender för de listade produkterna. Vi har valt ut ett ledande team av onlineleverantörer och kommer att följa deras framsteg varje vecka. Observera att alla leverantörer valdes ut enligt deras bästa pris. Vissa leverantörer kan begära att du gör en telefonbeställning för att säkerställa att du får vårt listade pris; andra ber helt enkelt att du nämner var du hittade priset (i det här fallet AnandTech). Vi har försökt att eliminera leverantörer med låg feedbackbetyg, men vi uppmuntrar dig att göra någon form av betygsundersökning innan du köper någon produkt från den här listan.

Om du stöter på några problem med en leverantör på vår lista, vänligen Mejla oss, och vi kommer att vidta lämpliga åtgärder. Kom ihåg att vi endast kommer att lista leverantörer med positiv kundfeedback. Om du har några förslag, tveka inte låt mig veta.

Se även till att kolla in AnandTechs forum för heta erbjudanden för ännu fler fantastiska köp av CPU, grafikkort och annan teknik.

Disclaimer

AnandTech stöder inte någon leverantör som anges i följande prisguide. AnandTech tar inte emot några reklamavgifter och/eller sponsring från de listade leverantörerna. Alla åsikter som uttrycks av listade leverantörer återspeglar inte AnandTechs åsikter.

AnandTech, eller någon av de nämnda leverantörerna garanterar att priserna som anges i denna guide är korrekta.

Denna vecka

Minnesmarknaden har varit lite skakig de senaste två veckorna och många fruktade att minnespriserna skulle skjuta i höjden igen. Lyckligtvis gick de flesta priserna inte upp, och bara ett fåtal modeller har sjunkit i pris – åtminstone för nu.

Intel drar för närvarande ett välkänt företag vid namn Rambus bakom sig. De flesta läsare är bekanta med det faktum att den nya Intel Pentium 4 är för närvarande endast tillgängligt med dubbelkanals PC800 RDRAM som är skapat av Rambus, Inc. Vid denna tidpunkt kommer alla Pentium 4-system att baseras på RDRAM-minnesundersystemet, vilket är dåliga nyheter för slutanvändaren. RDRAM har sjunkit markant i pris under de senaste åtta månaderna – om du kommer ihåg; det fanns en tid när en sticka på 128MB PC800 RDRAM kostade upp till $1200! Lyckligtvis är det inte i närheten av så dyrt idag, om än fortfarande dyrare än SDRAM.

AMD njuter bekvämt av att de är den enda plattformen som stöder
DDR SDRAM för närvarande. SDRAM är för närvarande deras nyckel till framgång med värdekretsuppsättningskonfigurationer, medan de nyare DDR-kretsuppsättningarna ger högre prestanda och den senaste tekniken till high-end-marknaden. DDR SDRAM bör vara allmänt tillgänglig mycket snart, men vi förväntar oss inte att det kommer att vara särskilt billigt, i nivå med CAS2 PC150 SDRAM-priser i bästa fall. Så småningom kommer det att nå virtuell prisparitet med SDR SDRAM, men det finns inget att säga hur länge det kommer att vara för tillfället.