Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Weekly Memory & Motherboard Prisguide: Juni 2001 1:a upplagan

Introduktion

Det är återigen dags för AnandTechs prisguide för minne och moderkort.

Det grundläggande målet är att ge dig de bästa erbjudandena och följa pristrender för de listade produkterna. Vi har valt ut ett ledande team av onlineleverantörer och kommer att följa deras framsteg varje vecka. Observera att alla leverantörer valdes ut enligt deras bästa pris. Vissa leverantörer kan begära att du gör en telefonbeställning för att säkerställa att du får vårt listade pris; andra ber helt enkelt att du nämner var du hittade priset (i det här fallet AnandTech). Vi har försökt eliminera leverantörer med låg feedbackbetyg, men vi uppmuntrar dig att göra en del efterforskningar innan du köper någon produkt från den här listan.

Om du stöter på några problem med en leverantör på vår lista, vänligen Mejla oss, och vi kommer att vidta lämpliga åtgärder. Kom ihåg att vi endast kommer att lista leverantörer med positiv kundfeedback. Om du har några förslag, tveka inte låt oss veta.

Se även till att kolla in AnandTechs forum för heta erbjudanden för ännu mer bra köp av minne, moderkort, CPU, grafikkort och annan teknik.

varning

AnandTech stöder inte någon leverantör som anges i följande prisguide. AnandTech tar inte emot några reklamavgifter och/eller sponsring från de listade leverantörerna. Alla åsikter som uttrycks av listade leverantörer återspeglar inte AnandTechs åsikter.

AnandTech, eller någon av de nämnda leverantörerna garanterar att priserna som anges i denna guide är korrekta.

Denna vecka

Välkommen till den första upplagan av AnandTechs prisguide för minne och moderkort för juni.

Under de senaste veckorna har minnespriserna sjunkit stadigt och denna vecka är inte annorlunda eftersom en hel del moduler har träffats rekordlåga rekord. DDR SDRAM-priserna fortsätter att falla med 256 MB Crucial PC2100 och PC1600 DDR SDRAM som kostar $60. Det priset är en enorm nedgång från vad det var månader tidigare och så låga priser kommer bara att göra uppgraderingen till en DDR-plattform mer överkomlig.

DDR SDRAM är inte ensamma om prissänkningar eftersom PC133- och PC100-moduler tar en prishöjning och tar upp 256 MB PC133 CAS2 SDRAM till $49, vilket är billigare än CAS3-modulen som går för $53. För första gången på ett tag är RDRAM faktiskt stabilt i pris.

Slot-1/Socket-370/Socket-432-moderkort gör inte för mycket den här veckan, vilket speglar förra veckans trender eftersom priserna för dessa moderkort har varit stabila under en tid med undantag för några spridda prisfall. Nytt på i850-listan är ABIT TH7-RAID som tar upp antalet Pentium 4-kort till sex.


Å andra sidan faller Socket-A-moderkort fortfarande i pris, dock inte så många som rapporterades i vår senaste guide. Den här veckan kommer fler DDR-moderkort på hösten tillsammans med några KT133A-kort. Dessutom har vi lagt till två KT133E-moderkort till KT133-mobolistan, ABIT KT7E och EPoX 8KTA2L, samt Gigabyte GA-7ZXR 2.2 KT133A-kortet.


Dessutom ansluter det AMD 760MP-baserade Tyan Thunder K7-moderkortet till vår lista över Socket-A-moderkort som är baserat på den nyligen släppta AMD 760MP dubbla Athlon-kretsuppsättningen. Thunder K7 kommer med största sannolikhet att vara det enda 760MP-baserade kortet eftersom moderkortstillverkare är planerade att producera moderkort baserade på 760MPX massproduktionsversionen av 760MP. 760MPX skiljer sig från 760MP genom att den har en 66MHz 64-bitars PCI-buss med stöd för upp till två enheter utanför North Bridge, och en ny South Bridge med stöd för en äldre 32-bitars 33MHz PCI-buss. Mer om AMD 760MP och den medföljande Athlon MP Server Processor finns här.

Vi bör också notera att Socket-A-gänget om en tid kommer att få sällskap av en styrkrets från NVIDIA, nForce, som debuterade på Computex den senaste veckan. nForce är NVIDIAs integrerade grafikkretsuppsättning för Socket-A-processorer som är den mest kraftfulla integrerade grafikkretsuppsättningen hittills med GeForce2 MX i centrum. nForce-baserade moderkort bör komma ut på marknaden i september eller oktober så håll utkik. Läs hela vår täckning om nForce här.