Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Weekly Memory & Motherboard Price Guide: August 2001 1st Edition

Introduktion

Det är återigen dags för AnandTechs prisguide för minne och moderkort.

Det grundläggande målet är att ge dig de bästa erbjudandena och följa pristrender för de listade produkterna. Vi har valt ut ett ledande team av onlineleverantörer och kommer att följa deras framsteg varje vecka. Observera att alla leverantörer valdes ut enligt deras bästa pris. Vissa leverantörer kan begära att du gör en telefonbeställning för att säkerställa att du får vårt listade pris; andra ber helt enkelt att du nämner var du hittade priset (i det här fallet AnandTech). Vi har försökt eliminera leverantörer med låg feedbackbetyg, men vi uppmuntrar dig att göra en del efterforskningar innan du köper någon produkt från den här listan.

Om du stöter på några problem med en leverantör på vår lista, vänligen Mejla oss, och vi kommer att vidta lämpliga åtgärder. Kom ihåg att vi endast kommer att lista leverantörer med positiv kundfeedback. Om du har några förslag, tveka inte låt oss veta.

Se även till att kolla in AnandTechs forum för heta erbjudanden för ännu mer bra köp av minne, moderkort, CPU, grafikkort och annan teknik.

varning

AnandTech stöder inte någon leverantör som anges i följande prisguide. AnandTech tar inte emot några reklamavgifter och/eller sponsring från de listade leverantörerna. Alla åsikter som uttrycks av listade leverantörer återspeglar inte AnandTechs åsikter.

AnandTech, eller någon av de nämnda leverantörerna garanterar att priserna som anges i denna guide är korrekta.

Denna vecka

Välkommen till den första upplagan av AnandTechs prisguide för minne och moderkort för augusti.

Liksom föregående vecka fortsätter priset på minne över hela linjen att sjunka; om än inte lika skarpt som vanligt. PC2100 512MB ECC DDR DIMM säger en rejäl prisnedgång på 72 USD den här veckan, vilket ger den till ett lägre pris på endast 432 USD. PC800 RDRAM sänkte sig också i pris den här veckan eftersom 256MB-moduler nu kan hittas för så lite som $131 och 128MB RIMMs kan hittas för $51. PC100, 133 och 150 DIMM fortsatte också att sjunka i pris den här veckan.

Slot-1/Socket-370/Socket-423-moderkort fortsätter att vara relativt oförändrade i pris även denna vecka. Flera i815EP-moderkort var faktiskt uppe i pris. De återstående moderkorten visade dock en svag nedåtgående trend.

På AMD-sidan ser vi att priserna på KT133/E och KT133A-kort faller något i pris. Socket-A DDR-mobos fortsätter att falla måttligt denna vecka; speciellt de VIA KT266-korten.