Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Weekly Buyer’s Guide: Överklockningssystem – mars 2004

Index

Idag släpper vi vår fjärde Köparguide under de senaste 4 veckorna. Du kan se fram emot Köpguider under mitten av varje vecka och sedan, efter slutet av varje månad, kommer vi att göra om våra guider för att återspegla den nya hårdvaran och prissättningen för just den tidsperioden. Om du inte har läst våra nya köpguider än, här är det grundläggande formatet för dem som släpps varje vecka:

Vecka 1: Entry Level System
Vecka 2: Mellanklasssystem
Vecka 3: High End System
Vecka 4: Överklockningssystem

För varje komponent som går in i en dator erbjuder vi vår rekommendation för en hårdvara samt vårt alternativ för den typen av hårdvara. Vi har lagt till alternativa hårdvaruval i våra guider eftersom det gör att AnandTech kan rekommendera ett större utbud av hårdvara (särskilt för de som är villiga att spendera lite mer än vad vi budgeterar för ett visst system). Alternativa val säger dig just det – dina alternativ, som i vissa fall kommer att vara bättre lämpade för dina behov, och i vissa fall inte kommer att vara det. Men samtidigt kan vi fortfarande vara säkra nog med en förstahandsrekommendation så att nya köpare inte är obeslutsamma eller förvirrade om vad de ska köpa. De flesta av priserna som anges för hårdvaran som vi rekommenderar kan hittas i vår alldeles egna RealTime Pricing Engine. Alla priser som inte finns i vår motor kan hittas på pricewatch.com. Vi listar relevanta delar av vår RealTime-prismotor längst ner på varje sida i våra Köpguider så att du själv kan välja de lägsta priserna från ett stort antal leverantörer.

Vi tar alltid emot förslag på hur vi kan förbättra våra köpguider. Om du känner att vi inte inkluderar ett tillräckligt brett utbud av system i våra guider, vänligen meddela oss så kan vi se om det motiverar en extra köpguide varje vecka.

Överklockning

Det vi kommer att berätta här är förmodligen saker du redan vet. Om du till exempel funderar på att överklocka är du förmodligen någon som åtminstone har ett intresse för datateknik och troligen är någon som bara vill pressa ut så mycket prestanda som möjligt från sitt system utan att spendera stora pengar. Om du funderar på att överklocka vet du förmodligen också att överklockningshårdvara aldrig garanteras; ibland får du komponenter som överklockas genom taket och ibland får du en dud. Vad du bör veta och tänka på är att överklockning kan skada din hårdvara och dina data, och täcks vanligtvis inte av garantin, vilket ofta upphäver garantier. Tänk också på att detta inte är ett överklockningssystem avsett för människor som har pengar att bränna, så du kommer inte att se komplicerade vattenkylningsinställningar eller löjliga lösningar för flytande nitrokylning; våra överklockningssystem kyls av luft (fläktar). Visst, vi rekommenderar den bästa tillgängliga luftkylningen.

Med den informationen i åtanke sätter våra överklockningssystem alltid stabilitet före prestanda. Även om det kan låta motsägelsefullt, med vetskapen om att hela poängen med överklockning är att i princip få mer prestanda från ditt system, är ett högpresterande system ingenting om det är opålitligt och kraschar glatt. Därför, med stabilitet först och prestanda en mycket nära andra, är priset en mer avlägsen övervägande. Kom dock ihåg att priset fortfarande är tillräckligt viktigt för att det är det inte menat att vara ett high end-system, även om det kommer att prestera bättre än ett. För mer information om våra val av avancerade komponenter, ta en titt på förra veckans High End Buyer’s Guide.

Nu när allt är klart, läs vidare för att ta reda på våra val för bästa överklockningskomponenter den här veckan…