Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Weekly Buyer’s Guide: Mid-Range System – juni 2004

Index

För närvarande experimenterar vi lite med våra Köpguider för att se om vi bättre kan möta behoven hos ett bredare spektrum av användare, både vad gäller de komponenter som vi rekommenderar och priserna på dessa komponenter. Vi kommer att fortsätta att producera ett Entry Level, Mid-Range, High End och överklockningssystem varje månad, men vi har också beslutat att inkludera SFF-guider och kanske en mobilrelaterad guide till vår arsenal också. Vi kommer att fortsätta med vårt nuvarande format (Vecka 1: Entry Level System, Vecka 2: Mid-Range System, Vecka 3: High End System, Vecka 4: Överklockningssystem) tills vi får en bättre känsla för vad våra läsare vill ha. Än så länge ser allt ut att vara enligt schemat för AnandTechs första SFF Buyer’s Guide nästa vecka. Så om du känner för att berätta för oss vad du vill se när det gäller komponentval och prispunkter på dessa val i framtida guider, fortsätt och skriv upp dina känslor i vår kommentarsektion, som finns längst ner på sidan .

Med det ur vägen kommer vi fortfarande att fortsätta att utvärdera produkter som vi har gjort i alla våra andra guider under de senaste månaderna. Det vill säga, för varje komponent som går in i en dator erbjuder vi vår rekommendation för en hårdvara samt vårt alternativ på den typen av hårdvara. Vi har lagt till alternativa hårdvaruval i våra guider eftersom det gör att AnandTech kan rekommendera ett större utbud av hårdvara (särskilt för de som är villiga att spendera lite mer än vad vi budgeterar för ett visst system). För att vara tydlig säger alternativa val just det – dina alternativ, som i vissa fall kommer att vara bättre lämpade för dina behov, och i andra fall inte kommer att vara det. Men samtidigt kan vi fortfarande vara säkra nog med en förstahandsrekommendation så att nya köpare inte är obeslutsamma eller förvirrade om vad de ska köpa. De flesta av priserna som anges för hårdvaran som vi rekommenderar kan hittas i vår alldeles egna RealTime Pricing Engine. Alla priser som inte finns i vår motor kan hittas på pricewatch.com. Vi listar relevanta delar av vår RealTime-prismotor längst ner på varje sida i våra Köpguider så att du själv kan välja de lägsta priserna från ett stort antal leverantörer.

Mellanklass

Medan system för ingångsnivå (budget) huvudsakligen bör konstrueras med tillförlitlighet och pris i åtanke, med prestanda en ganska avlägsen tredje faktor, har mellanklasssystem en något annan prioritetsordning. Tillförlitlighet är fortfarande nummer 1 prioritet, men prestanda och pris är i ett slags oavgjort när man bygger det mellanklasssystemet. Prestanda är inte av största vikt i den här typen av system, men det ignoreras inte heller lika mycket som ett vanligt, gammalt instegssystem. På samma sätt är priset inte heller av största vikt, men köpare som bygger ett mellanklasssystem måste ändå vara uppmärksamma på priset på komponenter. Prestanda och pris ligger med andra ord inte så långt efter tillförlitligheten för mellanklasssystem.

Med det sagt, låt oss ta en titt på veckans nya rekommendationer och alternativ.