Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Weekly Buyer’s Guide: Mid-Range System – april 2004

Index

Idag släpper vi vår tionde Köpguide under de senaste 10 veckorna. Du kan se fram emot Köpguider i mitten av varje vecka, och sedan, efter slutet av varje månad, kommer vi att göra om våra guider för att återspegla den nya hårdvaran och prissättningen för just den tidsperioden. Idag fortsätter vi att uppdatera våra köpguider för att se vad som har förändrats, om något, under de senaste fyra veckorna. Om du inte har läst våra köpguider ännu, här är det grundläggande formatet för dem som släpps varje vecka:

Vecka 1: Entry Level System
Vecka 2: Mellanklasssystem
Vecka 3: High End System
Vecka 4: Överklockningssystem

För varje komponent som går in i en dator erbjuder vi vår rekommendation för en hårdvara samt vårt alternativ för den typen av hårdvara. Vi har lagt till alternativa hårdvaruval i våra guider eftersom det gör att AnandTech kan rekommendera ett större utbud av hårdvara (särskilt för de som är villiga att spendera lite mer än vad vi budgeterar för ett visst system). Alternativa val säger just det – dina alternativ, som i vissa fall kommer att vara bättre lämpade för dina behov, och i andra fall inte kommer att vara det. Men samtidigt kan vi fortfarande vara säkra nog med en förstahandsrekommendation så att nya köpare inte är obeslutsamma eller förvirrade om vad de ska köpa. De flesta av priserna som anges för hårdvaran som vi rekommenderar kan hittas i vår alldeles egna RealTime Pricing Engine. Alla priser som inte finns i vår motor kan hittas på pricewatch.com. Vi listar relevanta delar av vår RealTime-prismotor längst ner på varje sida i våra Köpguider så att du själv kan välja de lägsta priserna från ett stort antal leverantörer.

Vi tar alltid emot förslag på hur vi kan förbättra våra köpguider. Om du känner att vi inte inkluderar ett tillräckligt brett utbud av system i våra guider, vänligen meddela oss så kan vi se om det motiverar en extra köpguide varje vecka.

Mellanklass

Medan system för ingångsnivå (budget) huvudsakligen bör konstrueras med tillförlitlighet och pris i åtanke, med prestanda en ganska avlägsen tredje faktor, har mellanklasssystem en något annan prioritetsordning. Tillförlitlighet är fortfarande nummer 1 prioritet, men prestanda och pris är i ett slags oavgjort när man bygger det mellanklasssystemet. Prestanda är inte av största vikt i den här typen av system, men det ignoreras inte heller lika mycket som ett vanligt, gammalt instegssystem. På samma sätt är priset inte heller av största vikt, men köpare som bygger ett mellanklass måste ändå vara uppmärksamma på priset på komponenter. Prestanda och pris ligger med andra ord inte så långt efter tillförlitligheten för mellanklasssystem.