Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Weekly Buyer’s Guide: Entry Level System – juli 2004

Index

För närvarande experimenterar vi med våra köparguider för att se om vi kan förbättra oss när det gäller att möta behoven hos ett bredare spektrum av användare, både när det gäller de komponenter som vi rekommenderar och priserna på dessa komponenter. Vi kommer att fortsätta att producera guider för ett Entry Level, Mid-Range, High End och överklockningssystem, och vi kommer att lägga till SFF-guider samt kanske någon typ av mobilrelaterad guide till vår arsenal. Låt oss veta vad du vill se när det gäller komponentval och prispunkter i framtida guider genom att skriva till oss i vår kommentarsektion, som finns längst ner på sidan.

Vi kommer fortfarande att fortsätta att utvärdera produkter som vi har gjort i alla våra andra guider under de senaste månaderna. Det vill säga, för varje komponent som går in i en dator erbjuder vi vår rekommendation för en hårdvara samt vårt alternativ på den typen av hårdvara. Vi har lagt till alternativa hårdvaruval i våra guider eftersom det gör att AnandTech kan rekommendera ett större utbud av hårdvara (särskilt för de som är villiga att spendera lite mer än vad vi budgeterar för ett visst system). För att vara tydlig säger alternativa val just det – dina alternativ, som i vissa fall kommer att vara bättre lämpade för dina behov, och i andra fall inte kommer att vara det. Men samtidigt kan vi fortfarande vara säkra nog med en förstahandsrekommendation så att nya köpare inte är obeslutsamma eller förvirrade om vad de ska köpa. De flesta av priserna som anges för hårdvaran som vi rekommenderar kan hittas i vår alldeles egna RealTime Pricing Engine. Alla priser som inte finns i vår motor kan hittas på pricewatch.com. Vi listar relevanta delar av vår RealTime-prismotor längst ner på varje sida i våra Köpguider så att du själv kan välja de lägsta priserna från ett stort antal leverantörer.

Nybörjarnivå

Det främsta problemet för våra system för ingångsnivå (eller “Budget”) är prissättning, med tillförlitlighet som en andra faktor. Även om vi verkligen tar hänsyn till prestanda, gör vi det inte betrakta det som en viktig del av att bygga ett instegssystem; det är bara något som beaktas när pris och tillförlitlighet har fastställts. Detta är inte att säga att prestanda ignoreras eftersom det bara inte är fallet. Vi tror också att du med största sannolikhet kommer att behålla det här instegssystemet under en ganska lång tid utan ändringar (läs: minst 1,5 år), så några av våra val kan vara inriktade på den typen av mentalitet. Sammantaget vill vi tro att vi kommer att sluta välja ett balanserat utbud av hårdvara baserat på pris, tillförlitlighet, prestanda och livslängd, i den ordningen, för dagens köpguide för ingångsnivå.