Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Weekly Buyer’s Guide: Cutting Edge System – mars 2004

Idag släpper vi vår tredje Köparguide under de senaste 3 veckorna. Återigen, för de som är nya i våra köparguider kan du se fram emot dem varje vecka, och efter slutet av varje månad kommer vi att göra om våra guider för att återspegla den nya hårdvaran och prissättningen för just den tidsperioden. Det grundläggande formatet för dessa guider är följande:

Vecka 1: Budgetsystem
Vecka 2: Mellanklasssystem
Vecka 3: Cutting Edge System
Vecka 4: Överklockningssystem

För varje komponent som går in i en dator väljer vi vår favorithårdvara såväl som vår andra hårdvara. Vi har lagt till andra hårdvaruval i våra guider eftersom det gör att AnandTech kan rekommendera ett bredare utbud av hårdvara (särskilt för de som är villiga att spendera lite mer än vad vi budgeterar för ett visst system). Samtidigt kan vi vara säkra nog med en förstaplatsrekommendation så att nya köpare inte är obeslutsamma eller förvirrade om vad de ska köpa. De flesta av priserna som anges för hårdvaran som vi rekommenderar kan hittas i vår alldeles egna RealTime Pricing Engine. Alla priser som inte finns i vår motor kan hittas på pricewatch.com. Utöver våra Köpguider och RealTime prissättningsmotor, föreslår vi att du läser våra Prisguider så att du inte bara får information om den bästa hårdvaran för dina datorbehov, utan också var du kan hitta de bästa erbjudandena på den hårdvaran.

Vi tar alltid emot förslag på hur vi kan förbättra våra köpguider. Om du känner att vi inte inkluderar ett tillräckligt brett utbud av system i våra guider, vänligen meddela oss så kan vi se om det motiverar en extra köpguide varje vecka.

Cutting Edge Computing

Innan vi går in lite i detalj om vad du behöver veta om att bygga ett banbrytande system, måste vi först upprepa vad du bör komma ihåg om budget- och mellanklasssystem.

  1. Budgetsystem bör konstrueras huvudsakligen med tillförlitlighet och pris i åtanke, med prestanda en ganska avlägsen tredje faktor.
  2. Mellanklasssystem sätter tillförlitlighet som högsta prioritet, men prestanda och pris ligger i ett slags inte så avlägset oavgjort resultat för andraplatsen här.

För en mer djupgående förklaring av våra tankar om vad du bör prioritera med budget- och mellanklasssystem, ta en titt på våra budget- och mellanklassguider från de senaste två veckorna här och här.

Hur som helst, när du bygger ett banbrytande system kommer prestanda vanligtvis att vara din viktigaste faktor. Det vill säga när du bygger ett banbrytande system vill du vara säker på att du väljer den hårdvara som fungerar bäst för de program du använder mest. Även om man kan säga att tillförlitlighet är den näst viktigaste faktorn när man bygger ett banbrytande system, skulle det förmodligen vara mer lämpligt att säga att tillförlitlighet är #1a prioritet. Förståeligt nog är priset en avlägsen tredje faktor. Detta borde vara ganska självförklarande, eftersom alla som funderar på att bygga ett förstklassigt system måste inse att delar inte kommer att vara billiga, uppenbarligen. Den här guiden bortser inte alls från priset, eftersom vi inte kommer att bygga ett $10 000-system här. Det vi bygger är ett system som kommer att kosta under 5 000 USD, men med slutpriset mycket närmare 1 000 USD än 5 000 USD.

Med den informationen i åtanke, läs vidare för att ta reda på våra val för bästa banbrytande komponenter den här veckan…