Webbplatsen ÄR FARLIG – Varför visas den i Google Chrome?

0 Shares

Om du är säker på att du är en av personerna som använder Google Chrome ofta har du redan fått meddelandet om “sajten är inte säker“. Den dyker upp när du vill besöka vilken webbplats som helst, men visar dig plötsligt den här varningen.

Naturligtvis bör detta orsaka rädsla, men Varför visas detta i Google Chrome?

Och det genererar mycket mer rädsla om det kommer när du vill gå in på din egen webbplatsmen du ska inte oroa dig så mycket. Tro det eller ej, den här varningen borde inte vara så skrämmande. Och här kommer vi att förklara för dig varför det inte är säkert att skapa den här sidan och du kan känna dig mer avslappnad.

Det är viktigt att veta att Google Sök han var mycket orolig för säkerheten, för hackares slutliga utträde från datormedia. Men eftersom det är känt att detta skulle göra det nästan omöjligt att göra det, gör den mer och mer för att undvika missbruk av webbläsaren.

Du bör också veta det när denna varning visas när du försöker komma åt din webbplats. Inte nödvändigtvis för att det är infekterat med ett virus eller trojaner, och i de värsta fallen gjorde det det hackad. Oroa dig inte för det, det här meddelandet beror på en annan situation som vi kommer att kommentera nedan.

Varför visas detta i Google Chrome?

Vi börjar med denna lilla recension genom att låta dig veta att från och med 2017 är den mest använda sökmotorn i världen Google Chrome. Använder, så att säga, började markera som osäkra webbplatser alla de som inte har ett säkerhetscertifikat. Det betyder att certifikatet anropas SSL-certifikat.

Du säger mig, men vad är ett SSL-certifikat? Denna certifiering ger webbplatsen som äger den en garanti för att den är säker. Att varje användare som går in på dessa webbplatser kan ha fullständig säkerhet, de kan ange personlig information, göra onlineköp, ladda upp kreditkortsuppgifter etc.

Av denna anledning kommer du att få detta meddelande varje gång du försöker komma åt din webbplats. Men nuförtiden använder de allra flesta webbläsare detta system. Det betyder att om du använder en annan webbläsare än Google Chrome är det mycket troligt att du får detta varningsmeddelande.

Detta kan dock generera andra frågor, som hur kan jag som användare berätta vilken webbplats som har eller har ett SSL-certifikat och hur man identifierar det. Detta svar är extremt enkelt eftersom du kan hitta detta certifikat i din webbläsare. Där adressfältet är i början av adressen, hittar du HTTPS som de första bokstäverna.

Om du inser att det finns en liten skillnad och det är sant för alla sidor du hittar http. Det betyder att de inte har något säkerhetscertifikat. Å andra sidan betyder den som visar https att de är certifierade och det kommer att vara en säker sida för dig och alla som vill komma åt den.

Behöver jag köpa ett SSL-certifikat?

Det är också bra att du vet och känner dig lite mer avslappnad med vetskapen om att användningen av denna certifiering inte alls är obligatorisk. Men om din webbplats är en butik och användare behöver ange personlig information eller detaljer från betal- eller kreditkort, då om det är tillrådligt att skaffa SSL-certifikat.

Hur kan man till exempel göra detta köp ett SSL-certifikatDu kan göra detta perfekt genom att kommunicera med din värd. Med den kan du få all information du behöver om den. Du kan fråga hur du kan få certifikatet, hur du betalar för det osv.

Men om du i ditt fall har en blogg, en hemsida där du bara delar information etc. Oroa dig inte, du kan fortsätta som du är. Den enda skillnaden är att han kommer att visa det för dig sajten är inte säker och det kan också påverka din SEO positioneringsom är platsen där sökmotorn kommer att visas.

Som du kan se kommer din webbplats inte att ha några problem om den visar dig meddelandet sajten är inte säker.

0 Shares