Webbaserat verktyg kommer den här månaden

Webbaserat verktyg kommer den här månaden

Onsdagen den 3 augusti 2011

De av er som tålmodigt väntar på att HTC låser upp startladdaren på din enhet kanske inte behöver vänta mycket längre. HTC har meddelat via Twitter och Facebook att de kommer att släppa verktyget som gör det möjligt för HTC Sensation, HTC Sensation 4G och HTC Evo 3D-användare att låsa upp sina bootloaders via webben.

Användaren kommer att registrera sin e-post med det webbaserade verktyget (efter att ha accepterat en massa garantifraskrivningar, naturligtvis) och sedan kunna ansluta sin enhet till en dator med SDK installerad och få en ID-token för den enheten. Med det Token kan du sedan gå till webbverktyget, mata in det och få en uppladdningskod för bootloader för den specifika enheten. Därefter matar du bara in den i enheten och viola.

Naturligtvis älskar vi konceptet och är glada att se HTC följa igenom. Jag kan inte låta bli att bli lite besviken över den här nyheten av det faktum att de också nämner att alla deras enheter fortfarande kommer att levereras med låsta startladdare framöver och att använda det här verktyget verkar vara det enda sättet att låsa upp bootloader. Varför inte bara låsa startladdarna som du alltid har gjort tidigare? Vilken enorm katastrof inträffade som i första hand motiverade låsning av startladdare? Åh, ett steg i rätt riktning åtminstone …

För de av er som inte vill vänta, kolla gärna vår procedur för att få s-off (låsa upp bootloader), blinka en återställningsbild och få rot med det revolutionerande verktyget som just kom ut. Lycka till!

Källa

Om du gillade det här kan du överväga att dela det

Relaterade Artiklar

Back to top button