WD: s nya 20 TB hårddiskar kombinerar 9 snurrfat med iNAND UFS -minne

I ett nötskal: WD säger att det har återuppfattat hårddisken med tillkännagivandet av en ny flashförbättrad lagringsarkitektur som heter OptiNAND. Företaget debuterar tekniken i sina nya företagsfokuserade 20TB CMR-baserade hårddiskar som lagrar data på nio plattor, vilket möjliggör upp till 2,2TB lagringskapacitet per fat. För närvarande samplas enheterna med utvalda kunder, och prissättningen förblir TBD.

WD pratar om förbättrad kapacitet, prestanda och tillförlitlighet med en ny HDD -lagringsarkitektur som kombinerar traditionella snurrskivor med OptiNAND -teknik. Enheten lägger till en inbyggd iNAND UFS -inbyggd flashenhet ombord, som tillsammans med proprietär firmware och SoC -förbättringar är avsedd att tillgodose lagringskrav hos företagskunder.

Idén verkar likna befintliga Solid State Hybrid Drives (eller SSHD), som använder den mindre, snabbare minnesdelen för korttidslagring för att påskynda saker och använda de snurrande plattorna för permanent lagring. WD säger dock att OptiNAND skiljer sig åt i körningen eftersom det använder UFS -minnet för att lagra enhetsmetadata istället för användardata.

Företaget specificerade inte kapaciteten på sitt inbyggda iNAND, men förklarade att minnet används för att lagra metadata för Repeatable runout (RRO), vilket kan uppgå till flera GB och vanligtvis tar upp diskutrymme när det gäller äldre hårddiskar. Denna nyare teknik möjliggör mer kapacitet och snabbare åtkomst till data som lagras på hårddisken.

OptiNAND registrerar också skrivoperationer på iNAND -delen av enheten för att minska intilliggande spårstörningar (ATI) och färre skrivcachespolningar, även om WD inte visade några IOPS -siffror för att stödja sina påståenden. Vid ett nödavbrott säger företaget också att dessa enheter kan spola ut och behålla 50x mer data i sitt icke-flyktiga UFS-minne för förbättrad tillförlitlighet.

WD provar för närvarande på 20 TB OptiNAND-aktiverade ePMR-enheter med utvalda kunder och planerar att meddela priser och allmän tillgänglighet senare i år. Det kommer också att erbjuda OptiNAND -teknik för fler lagringsprodukter, med en monströs 50TB ePMR -modell som förväntas komma under andra halvan av detta decennium.

Relaterade Artiklar

Back to top button