WD avslöjar SanDisk Professional Brand med en mängd nya och spännande lagringsenheter för proffs och spelare

0 Shares

Om du använder hårddiskar eller generellt datorlagring måste du ha hört talas om Western Digital. Du kanske inte har varit medveten om att företaget faktiskt använder sitt fullständiga namn som ett varumärke endast för företagsprodukter.

Faktum är att för konsumentklassade enheter, som WD My Passport SSD, väljer den WD-förkortningen, där den senaste är WD BLACK som riktar sig mot spelare.

SanDisk Professional FamilyImage

SanDisk Professional: Ett helt nytt varumärke för premiumlagring

Idag, i sitt Flash Perspective-evenemang, tillkännagav lagringstillverkaren det helt nya varumärket SanDisk Professional som fokuserar på “premiumlagringslösningar för innehållsskapare och proffs.” Western Digital förvärvade SanDisk i mitten av 2016 för att komma in på SSD-marknaden.

Western Digital säger att det nya varumärket kommer att erbjuda en rad specialbyggda verktyg för att harmonisera varje steg i den processen där “innehåll som fångas eller skapas måste sparas, överföras, laddas ner, delas och arkiveras.”

Under denna lansering introducerades San Disk Professional med fyra nya produkter.

PRO-CINEMA CFexpress VPG400

Ett helt nytt, robust CFexpress-kort av professionell kvalitet för videofotografer och filmfotografer, speciellt de som behöver överlägsen, oavbruten prestanda.

VPG400 ska leverera videoinspelning med en hastighet på 400 MB/s, tillräckligt för att hålla jämna steg med kraven från alla video-, sändnings- och bioapplikationer.

Det nya kortet förväntas bli tillgängligt i sommar, och då meddelas priserna.

PRO-READER-serien

Fyra nya PRO-READER-enheter som har ett USB-C-gränssnitt med USB 3.2 Gen 2-hastighet (10 Gbps).

Designad för att fungera med de senaste och vanligaste kameramedierna, inklusive CFastTM, CFexpress, RED Mini-Mag, CF, microSDTM och SDTM-kort. Serien med PRO-READERS förväntas bli tillgänglig i sommar.

SanDisk ProfessionalPRO DOCK 4

PRO-DOCK 4

Denna nya dockningsstation för 4-fack för läsare kan överbrygga infångning och intag med en verkligt skalbar avlastningslösning. Den nya dockningsstationen sägs spara kritisk tid och pengar på multikameraproduktioner för professionella användare.

PRO-DOCK 4, som förväntas vara tillgänglig senare i sommar, kan hantera upp till fyra samtidiga kortavlastningar.

G-DRIVE robusta externa enheter

Med SanDisk Professional, G-Drive-varumärket, från början en del av Hitachi Global Storage Technologies som blev en del av Western Digital 2012, har nu några medlemmar, den nya 4TB G-DRIVE ArmorLock Encrypted NVMe SSD.

Utöver det förbättras också befintliga G-Drive-produkter, inklusive G-GRAID och G-GRAID SHUTTLE. De använder nu företagsklassade Ultrastar interna hårddiskar och företagsklassade RAID-lösningar och stöder både Thunderbolt 3 och USB-C med USB 3.2 Gen 1-hastighet (10 Gbps).

Alla dessa är planerade att släppas i juni 2021.

SanDisk Professional G DRIVE SSD

WD BLACK får tre nya diskar

Western Digital tillkännagav först för nästan två år sedan varumärket WD BLACK och har sedan dess släppt imponerande interna och externa enheter för att möta efterfrågan från spelare. Exempel inkluderar WD BLACK P50 eller WD BLACK P10.

(WD BLACK SN700 NVMe SSD hade släppts innan varumärket etablerades och blev senare en del av familjen.)

Idag tillkännagav företaget ytterligare tre.

WD BLACK SN750 SE: WD:s första PCIe Gen 4 NVMe SSD

Som uppgraderingen av SN700-enheten har den nya WD BLACK SN750 SE SSD PCIe Gen 4 (bakåtkompatibel med PCIe Gen3) – det är den de facto-konkurrenten till Samsung 980 PRO.

Den nya enheten är dock DRAM-fri men är fortfarande tänkt att leverera läshastigheter på upp till 3 600 MB/s. Utöver det säger WD att den kommer att använda upp till 30 % mindre strömförbrukning än sin föregångare.

WD BLACK SN750 SE NVMe SSD

Den nya SN750 SSD kommer med WD BLACK Dashboard-programvara som övervakar enhetens hälsa och hjälper till med firmwareuppdateringar och andra alternativ.

WD säger att den nya SSD-enheten kommer i kapaciteter på 250 GB, 500 GB och 1 TB, med försäljningspriser som börjar på 54,99 $. Den kommer att finnas tillgänglig sommaren 2021.

WD BLACK D30 Game Drive SSD: Den senaste konsolorienterade bärbara enheten

Detta är en ny bärbar SSD som kan leverera upp till 900MB/s i läshastighet. Disken är designad för att snabbt lägga till stort och snabbt lagringsutrymme till en spelkonsol. Den har en cool robust design och kommer med ett stativ som komplement till alla spelsystem.

WD säger att D30 bärbara SSD kommer i 500 GB, 1 TB och 2 TB kapacitet och börjar på $ 89,99. Den är tillgänglig nu.

WDB D30 SSD XBOX

WD BLACK D30 Game Drive SSD för Xbox

Detta är en specialversion av D30 ovan gjord speciellt för XBOX. Utöver vad D30 kan göra, kommer den här med en XBOX-logotyp och inkluderar ett 1-månaders XBOX Game Pass Ultimate-medlemskap som ger tillgång till 100+ spel på både konsolen och PC.

WD Black D30 Game Drive SSD för XBOX kostar $10 mer jämfört med den vanliga D30. Den är tillgänglig i juni 2021.

Uppdatering: Recensionen av WD Black D30 finns tillgänglig här.

Takeawayen

Detta är den överlägset största nyheten från Western Digital för 2021 och de senaste åren.

De nya och utan tvekan spännande produkterna som tillkännages idag kommer att erbjuda konsumenterna fler alternativ för sitt lagringsutrymme, minst sagt. Det bekräftar också det intressanta faktum att medan konsumenter går mot flashlagring, kommer den gamla goda hårddisken fortfarande att vara relevant under lång tid i det professionella lagringsutrymmet.

Kom tillbaka snart för fullständiga recensioner av några som nämns här.

0 Shares