Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

VW:s VD säger att han ser fram emot “nya konkurrenter” när rykten om Apple Car cirkulerar

Det är svårt att argumentera med kraften i ett Apple-rykte. Även om det aldrig blir något av det – kommer du ihåg Apple TV-apparaten? – börjar marknaden vanligtvis förvänta sig dess ankomst ändå. Och naturligtvis tillfrågas VD:ar för andra företag som kan behöva börja konkurrera med Apple direkt om de är redo för tävlingen eller inte.

Ta till exempel Volkswagens vd Herbert Diess. I ett LinkedIn-inlägg, som först sågs av , svarade Diess på en fråga angående den ryktade Apple Car. Den frågan citerar en rapport från tidigare den här månaden som gör Apples debut för sin första någon gång 2024. Diess svarade på ett sätt som man kan förvänta sig och sa att han välkomnar “nya konkurrenter” till marknaden:

Diess svar här är inte bara ett säkert kort, utan förmodligen ett där han är genuint ärlig. Konkurrens är inte en dålig sak, även om Apple är ett företag som tenderar att störa industrier och hoppa till huvudet i flocken ganska snabbt. Det är inte nödvändigtvis en garanti på någon marknad, men speciellt inte på bilmarknaden. Men att se Apple gå in i striden, tillsammans med många andra uppkomlingar som lutar sig åt elfordon, betyder bara att de gamla vaktföretagen som Volkswagen måste hitta nya sätt att behålla sina marknadsandelar (eller till och med sluka mer).

Apple, å sin sida, ryktas börja spela hardball direkt utanför porten, åtminstone vad gäller funktioner. Den rapporten från tidigare i veckan sa att Apple kommer att använda ett “monocell”-batteri med “nästa nivå”-teknik som avsevärt kommer att förbättra det totala avståndet i Apple Car.

Det är dock värt att notera att Elon Musk, VD för Tesla, säger att detta är “elektrokemiskt omöjligt”, och föreslår att Apple kan använda ett strukturellt batteripaket – med celler sammanbundna – istället. I en efterföljande tweet sa Musk också att han försökte sälja Tesla till Apple för flera år sedan, men företagets vd, Tim Cook, ville inte ens ta mötet.

Det här är absolut inte första gången vi hör om Apple Car, men det känns verkligen som att saker och ting har förändrats mot “kan faktiskt hända” med den rapporten. Men det finns ingen garanti för att något faktiskt kommer att hända. Apple kanske bara bygger mjukvara för autonoma fordon, snarare än att lansera sitt eget märke.

Vi får bara vänta och se.