Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Voodoo Envy M:855 Del 2 – Ta två

Under de senaste dagarna har vi fått förfrågningar om att jämföra Envy M:855 med något som liknar en Pentium 4 800FSB-baserad Sager-skrivbordsersättning. Ytterligare förfrågningar har gjorts om användningen av de senaste NVIDIA-drivrutinerna för skrivbordet, när vi jämför något som en Dell Inspiron 8600, som råkar använda GeForce FX Go5650.

Även om Sager inte gör sina egna anteckningsböcker (de ODM men Clevo), har vi faktiskt varit välkomna till idén om en Sager anteckningsbok, som vi har tittat på en tidigare. Vi har skickat våra egna förfrågningar till Sager och NVIDIA (*separata fall*), så bristen på att ta upp dessa ämnen beror inte på vår brist på försök.

Vi gjorde nyligen vår egen scouting och kontaktade folket på
DriverHeaven om deras
Modverktyg, som är ett program som modifierar ATI-skrivbordsdrivrutiner för mobil- och IGP-användning. På grund av kvalifikationsproblem ville vi säkerställa och övervaka modifieringsprocessen som används för att konvertera stationära drivrutiner till mobila drivrutiner från första hand. För ATI har vi sett vilken modifiering som sker och har inga problem med att använda självmodifierade drivrutiner för benchmarks, eftersom Mod Tool inte är något annat än ett skript som automatiskt redigerar rader i tre drivrutinsfiler för mobil användning.

Å andra sidan försökte vi hitta NVIDIA-motsvarigheten för DriverHeavens Mod Tool, men det verkar inte finnas något. Dessutom verkar modifiering av stationära NVIDIA-drivrutiner vara en mer komplicerad process, på grund av LCD-problem, som citerades av de som har gått igenom besväret att göra det.

För att återgå till del 2, Voodoo Envy M:855 är det högsta erbjudandet för bärbara datorer från Voodoo, och är tänkt att vara av ersättningsklassen för stationära datorer. Voodoo erbjuder även tre andra alternativa stationära ersättningsbärbara datorer baserade på Pentium 4: M:600 (800FSB), M:700 (533FSB) och M:750 (800FSB). Alla tre är ODM från Clevo; dock är M:700 från en äldre modell, som redan har genomgått en uppdatering för Intel Pentium 4 800FSB-processorerna. Voodoo kommer att släppa sin M:750 ikväll, som i princip är M:700 med en ny styrkrets för att stödja 800FSB Pentium 4-processorerna. M:750 kommer också att ha Mobility Radeon 9600 Pro med 128 MB videominne, vilket i praktiken kommer att göra den till ersättaren för M:700. Åtminstone för nu klassar M:855 tydligt M:600, M:700 och M:750. Till råga på det kommer det överraskande med ett lägre utgångspris än M:700, $3000 till $3100 respektive.