Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

vivo X90 Pro Unboxing och första intryck

vivo lanserade idag X90-serien av smartphones i Indien. Här har vi X90 Pro, som är efterföljaren till förra årets X80 Pro. Denna har en FHD+ 120Hz böjd AMOLED-skärm jämfört med QHD+-skärm i föregångaren, men får uppgraderingar inom de flesta segment som processor, kamera, laddning och mycket mer. Vi ger dig uppackningen av X90 Pro tillsammans med de första intrycken av telefonen.

Boxens innehåll

  • Vivo X90 Pro 12GB + 256GB i legendarisk svart färg
  • 120W snabbladdare
  • USB Type-C till C-kabel
  • SIM ejektorverktyg
  • Skyddsfodral
  • Användarmanual och garantiinformation

Vivo X90 Pro har en 6,70-tums FHD+ AMOLED-skärm med böjda hörn, 120Hz uppdateringsfrekvens, 1300 nits ljusstyrka, 2160Hz ultrahögfrekvent PWM-dimning och har minimala ramar. Sammantaget ser displayen lysande ut.

Detta är den första telefonen i Indien som drivs av MediaTek Dimensity 9200 SoC och den har ångkammare. Den kommer i enkel 12GB LPDDR5 RAM + 256GB (UFS 4.0) lagringsversion. Den kör Android 13 med Funtouch OS 13 ur förpackningen, och prestandan är jämn. Företaget har lovat 3 OS-uppdateringar och 3 år av mjukvaruuppdateringar för telefonen.

Den har ett litet hål som rymmer 32-megapixelkameran. Jämfört med ultraljudsfingeravtrycksläsaren i X80 Pro har X90 Pro en optisk fingeravtrycksläsare, men denna har inga problem och låser upp telefonen snabbt.

Telefonen har strömknappar och volymknappar på höger sida, och det finns ingenting till vänster, förutom antennöppningarna, eftersom den har en metallram. Dubbla SIM-kortplats, primärmikrofon, USB Type-C-port och högtalargrillen finns på undersidan. Den sekundära mikrofonen finns på toppen tillsammans med en IR-blaster.

När det kommer till kameran har telefonen tredubbla bakre kameror med Corning Gorilla Glass 6-skydd för kameradelen. Kamerorna inkluderar en 50 MP kamera med 1″ Sony IMX989 sensor f/1.75 bländare, LED-blixt, OIS, 12 MP ultrabred kamera med IMX663 sensor, f/2.0 bländare och en 50 MP 50 mm 2X porträttkamera med Sony IMX758 sensor, f/1.6 öppning. Den har upp till 40x superzoom, Zeiss T*-beläggning, ZEISS-optik och V2-chip.

Kamerafunktioner inkluderar Handheld Astro-läge, Pro Sports och Night Sports-läge med Zero Shutter Lag Motion. Snapshot-funktionen som kombinerar höghastighetsslutaren och rörelsedetekteringsalgoritmen, som omedelbart kan frysa bilden, vilket gör att motiv ser tydliga ut utan att det blir oskarp i rörelsescenarier. Kolla in några kameraprover.

X90 Pro har en vegansk läderfinish på baksidan som ger ett bra grepp och är resistent mot fingeravtryck och fläckar. Telefonen har även IP68-klassificering för damm- och vattentålighet.

Telefonen är 9,34 mm tjock och har ett 4 870 mAh batteri med 120W snabbladdning och har även trådlös laddning.

Prissatt till Rs. 84 999, telefonen finns redan tillgänglig för förbeställning från vivo Indien eStore, Flipkart och offlinebutiker och kommer att börja säljas från den 5 maj. Det finns också flera lanseringserbjudanden.