Vivo V17 Pro Camera Review

0 Shares

Vivo India fortsÀtter att ha ett riktigt hÀndelserikt 2019. Allt började med V15-serien som lanserades i början av Äret. NÀr vi gÄr in i sista etappen av 2019 har den kinesiska smarttelefontillverkaren lanserat en annan fotocentrerad telefon, Vivo V17 Pro.

V17 Pro innehĂ„ller sex kameror – fyra pĂ„ baksidan och tvĂ„ uppĂ„t i den motoriserade popup-modulen. Det bakre kamerasystemet leds av en 48-megapixel Sony IMX582-sensor som Ă€r ihopkopplad med en 8-megapixel super vidvinkelkamera, en 2-megapixel djupkamera och en 13-megapixelsensor med teleobjektiv.

PÄ framsidan finns en 32MP primÀr sensor för selfies och en 8MP vidvinkel-shooter för groupies.

Kamerakvaliteten Àr fortfarande den mest framtrÀdande utmÀrkande faktorn nÀr det gÀller telefoner. Har Vivo framgÄngsrikt levererat en avancerad flaggskeppskamera i sitt mellanklassflaggskepp? Vi kommer att försöka svara pÄ det nÀr vi beskriver all vÄr kameraupplevelse i Vivo V17 Pro-kameragranskningen.

Vivo V17 Pro Camera Review: Camera App

Om du har anvĂ€nt Vivo-telefonen tidigare kommer du att mĂ€rka att kameraappen har mognat. Det finns mĂ„nga fotograferingslĂ€gen, men tack och lov Ă€r de tydligt utformade. Endast de mest anvĂ€nda alternativen som natt, portrĂ€tt, foto och video finns pĂ„ listan och andra diverse alternativ som 48-megapixellĂ€ge, Paronoma, Pro-lĂ€ge, Time-lapse, Live Photo, AR-klistermĂ€rken etc. Ă€r klubbade under en Etikett ‘Mer’. Naturligtvis kan du redigera och ordna om lĂ€gena efter dina önskemĂ„l.

Kamerans sökare Àr enkel. Det vÀnstra nedre hörnet har en stub som snabbt tar dig till galleriet medan det finns en avtryckare i mitten, och i det högra hörnet finns vÀxeln för att vÀxla mellan frÀmre och bakre kamerasystem. Det finns en flytbar menyknapp som skjuter ut som öppnar alternativ för ultra vidvinkel, Bokeh och Super Macro.

Appen som ett alternativ för att aktivera eller inaktivera AI och ocksÄ ett alternativ för att skjuta i RAW + JPEG. Appen lÄter dig anvÀnda Instagram som filter, lÀgga till stÄende ljuseffekter och försköna fÄngster.

V17 Pro kamera-appen Ă€r definitivt mĂ„ngsidig och ger mĂ„nga funktioner. Amatörer kommer att finna det enkelt att anvĂ€nda medan proffs har “Pro” -lĂ€ge för att dra full nytta av kamerans hĂ„rdvara till sitt förfogande.

Makroskott

Makrofotografering Àr inte nÄgot som smartphones Àr kÀnda för. Med detta sagt, under 2019 har vi sett ett makrolÀge i en hel del smartphones och det finns en pÄ Vivo V17 Pro. Bilden ovan tas pÄ Vivo V17 Pro i makrolÀge. Telefonen anvÀnder 8MP ultravidvinkelsensor för att ta en mikrofotografering. Som du kan se i exemplen nedan blev makrobilderna riktigt bra.

Detta skott hade perfekta instÀllningar. Solen började bara strÄla efter regn pÄ morgonen. Vi anvÀnde supermakrolÀge med 2X zoom för att ta detta skott. Som du kan finns det en hel del detaljer i Grasshoppers ansikte. FÀrgen i den hÀr bilden visade sig ocksÄ mycket trevlig.

Denna bild av klockratten klickas inomhus och med begrÀnsad belysning. Som du kan se Àr klockans hÀnder skarpa men den övergripande bilden ser lite kornig ut.

Det Àr vÀrt att pÄpeka att Vivo V17 Pro-makrofunktionen fungerar riktigt bra i videolÀge. NÀr du spelar in videor kan du vÀxla till supermakrolÀge efter 2X zoom.

Dagsljus

Detta skott togs i dagsljus. MÀtningen verkar vara perfekt. Sony IMX582-sensorn pÄ 48 megapixlar anvÀnder fyrbÀddsteknik som ger ett bra dynamiskt omfÄng. Bilden Àr skarp, sÀrskilt kring arkitektur som vi vÀljer som huvudÀmne nÀr vi klickar pÄ den hÀr bilden.

Detta Àr ytterligare ett skott som tas i dagsljus. Kameran lyckas hÄlla detaljerna i skuggorna intakta.

Ultra vidvinkel

Detta bildspel krÀver JavaScript.

Som jag nÀmnde ovan har V17 Pro en dedikerad ultrabred lins. Som framgÄr av bilderna ovan fÄngar den ultrabreda sensorn en bredare vy jÀmfört med den vanliga sensorn.

Det finns liten förvrÀngning synlig runt kanterna i vidvinkellÀget. Bilden behÄller det mesta av den strukturella detaljen frÄn förgrunden och molnen pÄ himlen blir snygga.

LÀge för svagt ljus och natt

Vi klickade pÄ dessa bilder med Vivo V17 Pro i autolÀge utan att brÄka med nÄgra instÀllningar. Belysningen hÀr Àr inte exakt gynnsam för smartphone-fotografering, sÄ det övergripande resultatet Àr inte i nivÄ med dagsljusbilderna. Med detta sagt visar dessa bilder att Vivo V17 Pro lyckas fÄnga anstÀndiga detaljer och fÀrger i autolÀge Àven under inte sÄ gynnsamma förhÄllanden.

Vivo har lagt till ett nattljuslÀge som tar upp till 3 sekunders lÄng exponering. Som du ser Àr bilden ovan skjuten pÄ natten pÄ avstÄnd, men kameran lyckades fÄnga nÀstan alla relevanta detaljer. Bullret förblir ocksÄ mycket kontrollerat.

Vivo V17 Pro Camera Review: PortrÀttlÀge

V17 Pro har ocksÄ portrÀttlÀge för bÄde frÀmre och bakre kameror. PortrÀttlÀget kan anvÀndas för att klicka pÄ bilder med motivet i fokus och suddig bakgrund.

OvanstÄende bild tas i stÄende lÀge och bildkvaliteten Àr ganska anstÀndig. Kantdetekteringen hÀr Àr dock inte lika felfri. Bra Àr att du kan justera intensiteten och fokuspunkten före och efter att klicka pÄ bilden.

Àn en gÄng lÀste kantavkÀnningen fel pÄ kanterna, vilket resulterar i suddig axel och underarm.

Vi testade ocksĂ„ Vivo V17 Pro portrĂ€ttlĂ€ge för selfies. Återigen hade det svĂ„rt att upptĂ€cka kanter rent. Med detta sagt tas det hĂ€r fotot med alla förskönhetsinstĂ€llningar avstĂ€ngda. Bra naturligt ljus verkar ha hjĂ€lpt det att fĂ„nga detaljer bra. Men kanterna ser lite tvĂ€ttade ut.

Vivo V17 Pro Camera Review: Selfie

Vivo utrustar V17 Pro med dubbla popup-selfie-kameror. Den dubbla installationen inkluderar en 32-megapixelsensor i kombination med en 8-megapixels sekundÀr super-vidvinkelobjektiv. Den dubbla popup-modulen innehÄller ocksÄ en mjuk LED-blixt.

Som du kan se lyckades V17 Pro ta skarpa selfies och samtidigt hĂ„lla motiven i fokus. Hudtonerna ser ocksĂ„ naturliga ut. Vi vill upprepa att vi stĂ€ngde av alla förskönhetsfilter innan vi tog selfies med V17 Pro. Återigen fann vi dock mjukhet runt kanterna.

I svagt ljus faller selfiekvaliteten kraftigt. Motivet Àr nÀstan i mörkret och syns tydligt, det finns fortfarande mycket brus i bilderna.

Bedömning av Vivo V17 Pro Camera Review

NÀr det gÀller kamerorna presterade Vivo V17 Pro verkligen bÀttre Àn en genomsnittlig mellantelefon. FörbÀttringarna Àr inte exakt rotade i det mÄngsidiga kamerasystemet eller i stapling av flera sensorer, utan i flera mÀrkbara förbÀttringar i programvaran.

Den nya kameraprogrammet Àr mer intuitivt, det Àr enkelt att vÀxla mellan sensorer. Fotoentusiaster och mÀnniskor som vet vad de gör kommer att kunna utnyttja kamerans skicklighet bÀttre. Vivo lÀgger ocksÄ till flera verktyg för att förenkla fotoredigering och dessa fungerar riktigt bra.

Kamerans prestanda kan fortfarande inte matcha vad du skulle fÄ frÄn Google Pixels (som nu finns i samma budget) eller avancerade Samsung- eller Apple-telefoner, men vi ser att Vivo gör stora steg i rÀtt riktning.

Upplysning: den hÀr författaren deltog i fotovandringssÀsongen i Amer, Rajasthan pÄ Vivo Indias inbjudan.

0 Shares