Vivo lanserar In-house V1 Imaging Chip och annan innovativ teknik …

0 Shares

Vivo har nu presenterat sitt första inbyggda bildchipset, glas med ultrahög transparens, innovativ belÀggningsteknik och Zeiss naturliga fÀrger vid ett evenemang i Kina. KretsuppsÀttningen frÄn Vivo kallas Vivo V1 och detta tillsammans med annan teknik kommer att debutera med Vivos X70-smarttelefonserie mycket snart.

Vivo V1 Smart Chip

vivo v1 chipset

Vivo sÀger att för att skapa detta nya Vivo V1 -chip har ett team pÄ mer Àn 300 personer arbetat hÄrt i mer Àn 2 Är för forskning och utveckling. Vivo har ocksÄ haft ett fördjupat samarbete med smarttelefonprocessortillverkare frÄn hela vÀrlden. Detta gjordes för att sÀkerstÀlla att Vivo V1 fungerar sömlöst med huvudprocessorn utan nÄgon form av kompatibilitetsproblem.

Vivo sÀger att deras nya chip erbjuder hög datorkraft, lÄg latens och lÄg strömförbrukning. Det kan inte bara bearbeta komplexa berÀkningar med hög hastighet, utan ocksÄ fullstÀndig parallell bearbetning av data som GPU och DSP. Företaget hÀvdar ocksÄ att Vivo V1 har sett en enorm förbÀttring av energieffektivitetsförhÄllandet jÀmfört med DSP och CPU nÀr det stÄr inför ett stort antal komplexa operationer.

LÄS OCKSÅ: Samsung kommer snart med Snapdragon 778G 5G -chipset i den hĂ€r nya telefonen

Chippet sÀgs vara optimerat i datalagringsarkitektur samt höghastighetslÀsning (upp till 35,84 Gbps) och skrivöverföringar för att maximera samtidig behandlingskapacitet. Vivo skryter med att V1 har en motsvarande 32MB stor cache med lagring pÄ chip. V1 övertrÀffar nÄgra av de nuvarande stationÀra datorprocessorerna för att uppnÄ lÄg latens, MEMC-brusreducering och infogning av ramar i 1080p 60FPS-filmer, sÀger Vivo.

BerÀkningsavbildningsalgoritmen i Vivo V1 sÀgs vara överlagrad. Detta innebÀr att vid bearbetning av uppgifter med samma berÀkning vid hög hastighet, jÀmfört med sÀttet att implementera programvara, minskar den dedikerade algoritmen strömförbrukningen med 50%.

Vivo Ultra-Low Dispersion och High-Transmittance Glass Lens

KretsuppsÀttningen Àr inte den enda innovationen som Vivo har gjort. Tillsammans med Vivo V1 har företaget meddelat att X70 -serien kommer att innehÄlla glaslinser för första gÄngen. Glaslinserna förvÀntas ha hög transmittans, lÀgre spridning och bÀttre termisk stabilitet jÀmfört med plastlinser. Alla dessa minskar kraftigt utseendet pÄ blossande spöken nÀr du spelar nattscener.

Även om glaslinser Ă€r svĂ„ra och dyra att producera, sĂ€ger Vivo att avkastningen under de tidiga produktionsfaserna bara Ă€r cirka 60%. Som ett resultat av detta sĂ€ger Vivo att glaslinsen kan nĂ„ ett Abbe -nummer pĂ„ 81,6, vilket Ă€r den officiella indikationen för kromatisk spridningsmĂ€tning och högst bland mobiltelefoner. Vivos objektiv kan nu konkurrera med professionella kameralinser om detta Ă€r sant.

Objektivet sÀgs ocksÄ ha en hög renhetsgrad och mittöverföringen har höjts till maximalt 95%. Vivo har ocksÄ anvÀnt AOA dynamisk optisk kalibreringsteknik för att korrigera skÀrpningsförlusten, vilket kan vara ett resultat av linsens tjocklek eller excentricitetsfel.

Vivo SWC -belÀggningsteknik

Vivo har gÄtt samman med Zeiss för att applicera en avancerad belÀggningsteknik pÄ mobiltelefonlinser. För att motverka traditionella och industriella problem som blÀndning och spökbild har Vivo introducerat denna SWC -belÀggningsteknik.

LÄS OCKSÅ: Viktiga specifikationer och design för Vivo X70 Pro Plus avslöjades

Baserat pÄ principen om bionik undertrycks reflekterat ljus helt och reflektansen reduceras till minst 0,1% vilket förbÀttrar renheten. Dessutom har Vivo exklusivt presenterat ALD-atomlagerns deponeringsprocess för att bilda en belÀggning i nanoskala pÄ den ultrahöga transmittansglaslinsen för att ytterligare minska ljusreflektionen.

Vad mer kommer att vara nytt?

Problemet med kronbladsspöken Ă€r ocksĂ„ ett som inte kan skakas av med smartphones. Vivo har beslutat att anvĂ€nda pigmentspinnbelĂ€ggningsteknik i linsen för att lösa problemet med vidhĂ€ftning mellan pigment och blĂ„tt glas. “Professionella skapare Ă€r mer benĂ€gna att troget Ă„terstĂ€lla de naturliga fĂ€rgerna som det mĂ€nskliga ögat ser.” SĂ„, för att göra nyansen mer exakt, har Vivo introducerat en 3D -fĂ€rgkartlĂ€ggningsmatrisalgoritm.

Om allt detta inte var nog har Vivo sagt att det kommer att lÀgga till Zeiss Sonnar Lens -simuleringseffekten i sin X70 -serie. X70-smarttelefoner gör det möjligt för anvÀndare att Àndra filmtekniken för time-lapse-filmer eftersom kameror kommer att innehÄlla ett logglÀge och en Super RAW-funktion som kan producera 14-bitars RAW-bilder.

Precis som andra företag har Vivo presenterat sina bildverktyg och hÄrdvara, som de hoppas kommer att bana vÀg för de framtida Vivo -enheternas bildfunktioner.

Vivo New Innovations lanseringsdatum

Som avslöjats tidigare ryktas de flesta av dessa innovationer vara en del av X70 -serien smartphones frÄn Vivo som officiellt kommer att lanseras pÄ den kinesiska marknaden den 9 september. Strax efter Kinas lansering förvÀntas Vivo lansera smarttelefonserien globalt ocksÄ.

0 Shares