vivo bekräftar att X70-serien kommer att ha ett egenutvecklat V1-bildchip som lanseras i september; vivo tablett kommer i H1 2022

Efter de senaste ryktena bekräftade vivos vice vd, Hu Baishan i en intervju med media idag att företaget kommer att använda det första egenutvecklade V1-bildchippet i vivo X70-serien. Den nya smartphone-serien kommer att introduceras i september, som ryktats tidigare. V1-chippet kommer inte bara att förbättra bildkvaliteten, det kommer också att förbättra kapaciteten för nattvideoinspelning.

Han sa att vivo har arbetat i chippet i cirka 24 månader och investerat i ett FoU-team på mer än 300 personer.

Vi hade redan sett renderingar av smartphones vivo X70, X70 Pro och X70 Pro+ under de senaste dagarna. Dessa sägs ha en 6,5-tums, 6,56-tums respektive 6,7-tums FHD+ 120Hz AMOLED-skärmar, men endast Pro- och Pro+-modellerna sägs ha en böjd skärm, medan X70-modellen sägs komma med en platt skärm .

Både X70 och X70 Pro sägs drivas av Dimensity 1200 SoC, och toppmodellen X70 Pro+ förväntas drivas av Snapdragon 888 Mobile Platform. Tidigare rykten sa att telefonerna med kommer med 50 MP Sony IMX766 huvudkamera och 44W snabbladdning, medan X70 Pro+ ryktas stödja 66W laddning.

Vi borde veta mer detaljer och det exakta lanseringsdatumet för X70-serien under de kommande veckorna.

vivo surfplatta

vivos VP bekräftade också att vivos första surfplatta kommer att lanseras under första halvan av nästa år som kommer att slå samman delar av mobiltelefoner. Förra månaden registrerade vivo varumärket vivo Pad i Europa som dök upp i Europeiska unionens immaterialrättskontor. Tidigare läckor avslöjade att den nya vivo-surfplattan kommer att ha en helskärmsdesign och möjligen dubbla bakre kameror.

vivos verkställande VP avslöjade också vivos strategi: 1+3+N. Kärnan i denna strategi är 1 (mobiltelefon), vilket är den produkt som användarna mest bara behöver. Han sa att TV och mobiltelefoner har en viss grad av korrelation, men korrelationen är mycket svag, vivo kommer att lansera en TV under lång tid; och surfplattan är nästa produkt som vivo kommer att lansera, eftersom användarna kan relatera den till telefonen som att dela kontoinformation, screencasting, etc.

Källa 1, 2

Relaterade Artiklar

Back to top button