Visual Studio Code kommer att veta i vilket programmeringsspråk du skriver

0 Shares

De lansering av Visual Studio Code markerade ett före och efter inom Microsofts prestigefyllda Visual Studio-varumärke. Denna kodredigerare var det första open source-programmet som använde Microsofts programmeringsplattformsnamn. Och inte bara det, utan för första gången var den inte kopplad till Windows, utan kan användas (tack vare tilläggen) för att programmera i praktiskt taget vilket programmeringsspråk som helst, med sina respektive hjälpmedel, syntaxmarkering och mycket mer.

Visual Studio Code kommer att veta i vilket programmeringsspråk du skriver

Microsoft har precis släppt version 1.60 av dess programmerings-IDE . Och detta kommer med ett stort antal förbättringar, nyheter och nya funktioner som vi kommer att se nedan.

Vad är nytt i Visual Studio Code 1.60

Den första av nyheterna som vi kan hitta i denna programmerings-IDE är automatisk detektering av språket . Oavsett programkonfiguration kommer den att använda maskininlärning för att identifiera vilket språk som används, när vi börjar programmera från början, eller klistrar in en kodsnutt i IDE, och den kommer automatiskt att byta till det. Dessutom, om vi inte har tillägget av nämnda språk installerat, kommer Visual Studio Code att tillåta oss att installera det automatiskt via en popup som visas längst ner.

Visual Studio Code 1.60

En annan mycket intressant nyhet, och som kommer att hjälpa oss att bättre programmera, är automatisk färgning av blockens öppnings- och stängningsfästen . I stora filer kommer programmet att färga öppnings- och stängningsparenteserna i samma färg för att lättare kunna identifiera kodfragmenten.

Microsoft har också velat förenkla läsningen av konfigurationsfiler , och har lagt till en ny, tydligare syntaxmarkering för att konfigurera kodblock.

Andra intressanta nyheter som vi kan hitta i den här nya versionen av programmet är:

  • Förbättrad visning av blockelement (rutor, glyfer, etc).
  • Möjlighet att ändra kontrollvärden under felsökning.
  • Förbättringar i den medföljande anteckningsboken, med möjlighet att lägga till länkar i markdown.
  • Tips för att lägga till parameternamn och typer i JavaScript / TypeScript.
  • Python-förlängningstestningsförbättringar.
  • Ny guide för att uppdatera VS Code-tillägg från webbläsaren.

Ladda ner VS-kod

Visual Studio Code är en helt free och öppen källkod. Alla användare, både Windows, Linux eller macOS, kan ladda ner den senaste versionen av programmet från följande länk till deras webbplats. Installationen av programmet går snabbt och det är det dessutom free av alla typer av reklam, annonsprogram eller oönskad programvara.

Om vi ​​redan har programmet installerat på vår dator kan vi uppdatera till den här nya versionen utan att behöva ladda ner det från avsnittet “Hjälp” på bara en minut. Och när den nya versionen väl är installerad kan vi börja njuta av alla dess förbättringar och nyheter.

Visual Studio Code 1.60 Changelog

Om du är en programmerare, eller en enkel hobby som letar efter den bästa kodredigeraren, vänta inte längre och installera den här nya versionen av VS Code nu.

0 Shares