Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vissa Apple Watch-användare plågades av att GPS-kartdata saknas i watchOS 7-träning

Apple släppte programuppdateringen watchOS 7 förra veckan och vissa Apple Watch-ägare rapporterar nu problem som saknade GPS-kartdata när de använder den inbyggda Workout-appen för att spela in specifika träningspass som spårar tillryggalagd distans.

Tim Hardwick, MacRumors, rapporterade idag att flera av deras läsare har varit i kontakt för att belysa problemet. Problemet visar sig efter att drabbade användare uppgraderar sin iPhone till iOS 14 och Apple Watch till programvaran watchOS 7.

De allra flesta rapporterade fall involverar personer som lämnar sina iPhones hemma innan de går ut för att spela in ett träningspass på klockan. GPS-kartan som normalt är kopplad till träningsposten i aktivitetsappen visar bara startpunkten.

En sådan användare skrev följande:

Frågan diskuteras även i en 16-sidig tråd på Apples supportforum.

På en relaterad anteckning verkar vissa personer också ha olika andra problem med watchOS 7-uppdateringen, allt från synkroniseringsproblem med Strava till felaktig pulsinformation. Det verkar som om dessa problem härrör från buggar i den första versionen av watchOS 7, vilket innebär att de sannolikt kommer att fixas i Apples kommande watchOS-uppdateringar.

Lider du av samma problem? I så fall skulle vi vilja höra om din upplevelse i kommentarsektionen nedan.