Vine-grundaren Don Hoffman lanserar Byte App; en annan 6-sekunders videoplattform

Ända sedan Vine stängdes tillbaka 2016 har internet längtat efter en kortformat videodelningstjänst. Nu har Vines grundare, Don Hoffman, meddelat lanseringen av en efterträdare till Vine som heter Byte App. Det liknar Vine genom att det är en plattform för att spela in eller ladda upp och sedan dela sex sekunders videor på internet.

Byte-appen innehåller för tillfället nödvändigheterna i alla sociala medier med en feed, utforska sida, aviseringar och profiler. Det är definitivt inte lika funktioner som den populära TikTok utan remixabilitet, förstärkt verklighetsfilter, övergångseffekter etc.

Vin, även under höjden av sin popularitet, mötte problemet med bristen på effektiva intäktsgenereringstekniker för skapare på plattformen. Ännu idag erbjuder appar som TikTok och Snapchat inte något tydligt sätt för skapare att tjäna pengar på plattformen. Detta är ett nyckelområde där Byte App hoppas kunna göra skillnad. De har tillkännagett ett tidigt fokus på att hjälpa innehållsskapare att tjäna pengar, som börjar med en pilotversion av deras partnerprogram som kommer att använda deras intäktsandel + komplettera med sina egna medel för att betala skapare.

Byte har redan erkänt att de lanserar sin app med ett starkt beroende av Vine-appens nostalgi-faktor. Många tidigare innehållsskapare som blev virala under Vines topp popularitetsålder finns redan i Byte-appen. Don Hoffman uppgav också att de hoppas på feedback från samhället om var appen ska gå från dess nuvarande tillstånd.

Byte är tillgängligt för både iOS och Android, för närvarande endast i utvalda länder, men det är inte tillgängligt i Indien än.

Via

Relaterade Artiklar

Back to top button