Vill du göra fantastiska videor på Tik Tok? Kontrollera steg för steg

Eftersom TikTok anses vara en av de mest kända apparna i världen, får TikTok mer utrymme i dagens publik. Eftersom det är ett helt praktiskt och underhållningsorienterat socialt nätverk, har flera användare satsat på att skapa videor för att locka följare, skapa engagemang och till och med marknadsföra ett varumärke.

Men eftersom appen har flera funktioner kan många användare hamna vilse i att skapa innehåll där. Vill du veta hur man gör videor för TikTok? Så kolla vårt inlägg till slutet och se steg för steg.

När allt kommer omkring, vad är TikTok?

Sammanfattningsvis kan vi definiera att TikTok inte är något annat än ett av de mest kända sociala nätverken i världen. Här i Brasilien vinner han fortfarande berömmelse, även om han redan har miljontals aktiva användare. Fullt fokuserat på underhållning, TikTok möjliggör skapandet av korta videor om olika typer av ämnen: oavsett om det gäller komedi, spel, utbildning, hälsa och andra relaterade ämnen.

Det praktiska som vi kan lägga märke till i detta sociala nätverk är att det är helt optimerat, och nyligen lanserade plattformen en funktion så att du kan tjäna pengar genom att titta på slumpmässiga videor.

En 12-årig brittisk tjej stämmer TikTok för användningen av hennes personuppgifter

Hur gör man videor på TikTok? Kontrollera steg för steg

Nu när du känner till konceptet med det sociala nätverket TikTok, kolla in den perfekta steg-för-steg-guiden nedan för att börja spela in fantastiska videor på plattformen:

  1. Efter att ha registrerat dig för första gången hamnar du direkt på startskärmen. Mitt i appen, längst ner, ser du knappen “+”. Klicka på den så att skapandeverktyget kan öppnas;
  2. När du går in i skapande funktionerna kommer du att kunna spela in videor via din mobila enhets kamera. Därefter kan du ställa in varaktigheten för din video, som kan variera mellan 15 och 60 sekunder. I fallet med “MV”-läge är det till exempel tillåtet att skapa presentationer med upp till 6 bilder. Om du föredrar det kan du ladda upp videor från andra källor och redigera dem i själva TikTok, lägga till filter, bakgrund, musik, bland annat;
  3. I det övre hörnet på skärmen klickar du på “Lägg till ett ljud” så att musikbiblioteket öppnas och du kan välja det som bäst passar din skapelse. Appen ger dock även standardljud, ifall du vill ha något enklare;
  4. I TikToks bibliotek kommer du att se att låtar är separerade efter kategorier, förutom andra låtar som ofta används av användare av själva appen. Om du letar efter en specifik låt, använd bara förstoringsglaset längst upp på skärmen för att söka efter låten du gillar;
  5. Efter att ha valt musik kan du flytta till den del där du kan redigera effekter, animerade GIF:er, klistermärken, emojis och andra bilder till videon. När du är klar med redigeringen klickar du bara på “Nästa”. Snart kommer du att föras till inläggsskärmen och där kommer du att kunna redigera dina videoinställningar (definiera om videon ska vara offentlig eller privat, om den kan spelas som en duett, etc.). Dessutom kommer du att kunna tagga någon, ange en beskrivning och tagga så att din video får en ännu bättre räckvidd.
  6. Efter det klickar du bara på “Publicera” och du är klar! Din video kommer redan att spelas för TikTok-användare.

Gillade du den här artikeln? Nu när du har svarat på alla dina frågor om hur man gör inlägg på TikTok, vad sägs om att utöka din kunskap om ämnet? Besök vår blogg och kolla in andra exklusiva tips.

Avatar av skrivande

Artiklarna undertecknade av vår redaktion är samarbetsartiklar mellan redaktörer, bidragsgivare och vår artificiella intelligens (AI).

Relaterade Artiklar

Back to top button