Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vilket operativsystem stöds inte av Qualys Cloud Agents?

Qualys Cloud Platform är tillgänglig för Linux (installationssteg finns här). Logga in på Qualys Cloud Platform, välj Cloud Agent (CA)-modulen och följ instruktionerna. Du kan också använda en rpm eller Linux. Du kan få allt du behöver genom att använda deb (deb).

Vad används Qualys Cloud Agent till?

Med Qualys Cloud Agent kan IT-tillgångar – även de som är anslutna till mobila enheter och virtuella – ses direkt, globalt och med uppdaterad tillgångskonfigurationsdata för säkerhet och efterlevnad.

Vilken data samlar Qualys Cloud Agent in?

För att förvandla Qualys Policy Compliance samlar molnagenter in realtidsdata och utökar täckningen till slutpunkter, som tidigare var omöjliga att bedöma med traditionell nätverksskanning.

Vilka av dessa distributionsverktyg från tredje part kan användas för att uppdatera molnagenten?

Förutom Microsoft SCCM, Microsoft Intune, Microsoft GPO, HCL BigFix, Dell KACE och andra, kan Qualys Cloud Agent distribueras automatiskt med hjälp av vilket som helst tredjepartsverktyg för programvarudistribution.

Behöver Qualys agenter?

Qualys Cloud Platform förbättras nu med denna nya plattform, som gör det möjligt för lättviktsagenter att kontinuerligt utvärdera global IT-infrastruktur och applikationer. Dina IT-tillgångar kan hanteras av agenter. Inc. Qualys, Inc. är en leverantör av molnbaserade säkerhetslösningar. QLYS, Inc. (NASDAQ: QLYS) är en pionjär och ledande leverantör av molnbaserade säkerhets- och efterlevnadslösningar.

Hur avinstallerar Qualys Agent Linux?

 • Windows Agent kan avinstalleras med Uninstall.exe.
 • Linux/Unix Agent (RPM) kan köras genom att köra “sudo rpm -e qualys-cloud-agent”.
 • Linux-agenten (Debian) kan användas genom att följa dessa steg…
 • “Ta bort qualys-cloud-agent från pkg genom att köra sudo pkg”.
 • Följande kommando används för att köra Unix Agent:…
 • MacOS Agent kan användas genom att skriva detta kommando:
 • Hur laddar jag ner Qualys Cloud Agent?

  Knappen Ladda ner Cloud Agent finns på startsidan. Installera agentinstallationsprogrammet på din lokala dator genom att välja ett OS och ladda ner det. Kör det från en förhöjd kommandotolk på varje värd. På sidan kan du till exempel klicka på Windows och följa instruktionerna för att installera agenten.

  Vad är den senaste versionen av Qualys Cloud Agent?

  Cloud Agent Linux 4 från Qualys. Cloud Agent 6 (x64) Vi är glada att kunna tillkännage nya funktioner, förbättringar, förändringar av plattformstäckning och korrigeringar för den här utgåvan.

  Vad används Qualys-verktyget till?

  Qualys skannar webbapplikationer och sårbarheter för kommersiella ändamål. Genom att proaktivt lokalisera, identifiera och bedöma sårbarheter kan det användas för att prioritera och korrigera dem innan de utnyttjas och riktas mot angripare.

  Vad är Agent Cloud?

  Med Agent Cloud kan du bygga och anpassa din onlinemarknadsföringsplattform från grunden och förändra ditt sätt att marknadsföra online.

  Hur fungerar Qualys?

  En unik slutledningsbaserad skanningsmotor används av Qualys för att hitta sårbarheter i webbapplikationer. I varje skanning används en förskanningsmodul för att exakt identifiera värden. En serie specialgjorda paket skickas till värden och resultaten tolkas.

  Vilken data samlar Qualys in?

  Förutom att upptäcka sårbarheter på servrar, nätverksenheter (t.ex. brandväggar), övervakar Qualys även säkerheten för andra nätverkstillgångar. Förutom routrar, switchar, brandväggar etc. ingår även kringutrustning (som IP-baserade skrivare och faxar) och arbetsstationer. Alla IP-adressbaserade enheter kan bedömas av Qualys.

  Vad gör Qualys Agent?

  Förutom Qualys Cloud Agent finns det andra lätta applikationer som körs i bakgrunden. Genom att göra detta kan Qualys skicka uppdaterad skanningsdata tillbaka till sin plattform utan att behöva utföra aktiva skanningar på sina servrar.

  Vad kan Qualys skanna?

  En molnbaserad tjänst som heter Qualys Web Application Scanning (WAS) identifierar sårbarheter i anpassade webbapplikationer, såsom cross-site scripting (XSS) och SQL-injektion, genom att genomsöka och testa dem. Att åtgärda säkerhetshål i webbappar och API:er är ett måste.

  Hur uppgraderar jag Qualys Cloud Agent?

  Vad du ska göra om du har en befintlig molnagent. Du kan se välkomstsidan genom att välja alternativet Välkommen i Hjälp-menyn. Knappen Konfigurera agenter för VMDR finns i avsnittet Identifiera tillgångar. Klicka på Uppgradera när du har valt den aktiveringsnyckel du vill ha.

  Vad är en molnagent?

  I molnet är nätverksskanning varken möjlig eller praktisk. Qualys Cloud Agents samlar kontinuerligt in data från hela din infrastruktur och konsoliderar den sedan i Qualys Cloud Platform så att du kan se dem. Dessutom kan Cloud Agents användas för att snabbt lösa problem.