Vilket operativsystem att välja för typen av användning av en dator

0 Shares

Därför betyder det att vi har en mängd olika förslag av den här typen när vi ska besluta om ett specifikt för vår PC . Självklart är beslutet viktigt om vi har skaffat en ny dator, eller om vi vill byta scen med en som vi redan hade. Men av dessa skäl är det viktigt att vi först och främst tar hänsyn till några viktiga aspekter, som vilken typ av användning vi vill ge det, eller vilken budget vi har till exempel.

Vilket operativsystem att välja

Tänk på att vi inte byter operativsystem varje dag, inte ens varje månad, mest för att det är till besvär. Därav vikten av att välja operativ system som intresserar oss mest i varje enskilt fall. Därför kommer vi nedan att visa dig några fall där du kan välja ett eller annat system.

Beroende på budget

Vi har redan berättat att i skrivbordsmiljöer är Windows 10 för närvarande den obestridda ledaren. Men naturligtvis måste vi komma ihåg att detta är en betald programvara. Även när vi får en ny dator och den kommer med Windows 10 förinstallerat betalar vi på något sätt för det, eftersom tillverkaren inte kommer för free.

Säg att den grundläggande versionen av Redmond system , Home-utgåvan, är runt 150 euro, så om det är vår budget, perfekt. Windows 10 Pro redan överstiger 200 euro. Men om vi inte vill spendera något är det bästa att vi väljer en av de många Linux-distros som vi kan använda. En av de mest populära är Ubuntu eller Linux Mint , till exempel.

Dela mattor LAN Ubuntu Linux Windows - 2

Ett operativsystem att spela

Det är många som för närvarande använder sin PC för att spela, så de köper en speldator, eller uppdaterar sin för dessa uppgifter. Nu, om det vi letar efter är att ha fullständig tillgänglighet för de spel vi vill köra, kommer vi nästan att tvingas välja Windows 10.

Det är sant att på en Linux PC kan vi också spela , men tillgången på kompatibla titlar är inte densamma, och i många fall är upplevelsen inte densamma.

Spela på Stadia i Windows 10 - 6 Operativt system

Ge ett andra liv till en gammal dator

Naturligtvis, tvärtom, om det vi vill är att ge ett andra liv till en PC som är inaktuell, är det bäst att använda Linux. Här har vi en mängd lätta lösningar som vi kan installera på PC även med en spelning eller två av Bagge endast. Vi kan använda den datorn igen för en mängd uppgifter som att surfa på Internet, ladda ner innehåll, utföra kontorsarbete, etc.

I det här fallet kan vi välja några specialutdelningar för detta som vi berättar för dig som Lubuntu, Porteus, Linux Lite , etc.

0 Shares