Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vilket är bättre: WhatsApp Channel vs WhatsApp Community

Vet du skillnaden mellan WhatsApp Channel vs WhatsApp Community? Använder du WhatsApp-kanalen? Vill du skapa en WhatsApp-gemenskap? Vill du skapa en WhatsApp-kanal?

Inget behov av att bli förvirrad. Vi har gett dig detaljerade skillnader mellan WhatsApp-kanalen och WhatsApp-gemenskapen. Du kan överväga skillnaderna innan du bestämmer dig.

WhatsApp är den ledande kommunikationsplattformen. De flesta använder appen för kommunikation. Appen gjorde kommunikationen bekväm för användarna. Appen erbjuder olika funktioner till sina användare.

Du kan skicka meddelanden, skicka bilder och videor, skicka anfallare och ringa samtal och videosamtal på WhatsApp Messenger. Du kan skapa WhatsApp-grupper, kanaler och gemenskaper i appen beroende på dina behov.

WhatsApp har introducerat nya funktioner för sina kunder. Det introducerade nyligen WhatsApp Channel-funktionen. Den introducerade WhatsApp Channel den 13 september 2023.

Vad är WhatsApp-kanalen?

WhatsApp Channel är en sändning för att skicka nyheter och uppdateringar. Det är ett privat sätt att ta emot uppdateringar på WhatsApp. Det är ett enklare sätt att nå många människor.

Du kan skicka uppdateringar och nyheter på en WhatsApp-kanal utan att dela ditt mobilnummer. Till skillnad från en WhatsApp-grupp bevarar WhatsApp-kanalen skaparens och följares integritet. I en WhatsApp-kanal kan administratörer skicka meddelanden, bilder, videor, strejker, fyllningar och pooler.

Vad är WhatsApp-gemenskapen?

WhatsApp Channel är en samling WhatsApp-grupper. Det är en katalogfunktion. En liknande uppsättning WhatsApp-grupper bildar en WhatsApp-gemenskap. WhatsApp-gemenskaperna skapas automatiskt av WhatsApp.

Användarna kan också skapa en WhatsApp-gemenskap i appen. Det liknar WhatsApp-kanalen i dess användning. Administratörerna kan skicka texter, bilder, videor, filer, strejker och pooler. Det kallas också en Announcement group.

Vad är skillnaden mellan WhatsApp Community och WhatsApp Channel?

Skillnaderna mellan WhatsApp-gemenskapen och WhatsApp-kanalen är sättet för interaktion, tillgänglighet, antalet medlemmar, administratörens integritet, medlemmarnas integritet, meddelandets livslängd och sättet att bli medlem.

Nedan finns en förklaring av skillnaderna mellan WhatsApp-kanalen och WhatsApp-communityt.

1. Interaktion

Interaktionen på WhatsApp-kanalen och WhatsApp-communityt är nästan likadan. Det är bara den minsta skillnaden på dem.

WhatsApp kanal

I en WhatsApp-kanal kan endast administratören skicka texter, bilder, videor, anfallare, filer och pooler. Medlemmarna kan bara reagera på meddelanden på kanalen.

WhatsApp-gemenskap

WhatsApp-communityt tillåter Community-skaparen och Community-administratörerna att skicka texter, bilder, anfallare, videor, filer och pooler. Medlemmar kan inte reagera på gemenskapens meddelanden som de gör i en WhatsApp-kanal.

2. Tillgänglighet

WhatsApp Messenger finns som två olika appar. Dessa är WhatsApp Messenger och WhatsApp Business. Vissa funktioner är endast tillgängliga på WhatsApp Messenger.

WhatsApp kanal

WhatsApp-kanalen är tillgänglig på WhatsApp Messenger och WhatsApp Business-appen.

WhatsApp-gemenskap

WhatsApp-gemenskapen är endast tillgänglig på WhatsApp Messenger. WhatsApp Business-appen har inte den här funktionen.

3. Antal medlemmar

Antalet medlemmar är begränsat till olika WhatsApp-funktioner. Det är en av de avgörande skillnaderna mellan WhatsApp-kanalen och samhället.

WhatsApp kanal

En WhatsApp-kanal har ingen gräns för antalet följare. Det finns miljontals följare på några WhatsApp-kanaler.

WhatsApp-gemenskap

En WhatsApp-gemenskap kan ha medlemmar på upp till fem tusen. Du kan lägga till WhatsApp-grupper tills gruppen når fem tusen medlemmar.

4. Administratörens sekretess

Administratörens integritet skiljer sig mellan WhatsApp-gemenskapen och WhatsApp-kanalen.

WhatsApp kanal

Administratörens grundläggande information är privat på WhatsApp-kanalerna. Följare kan inte se administratörens telefonnummer.

WhatsApp-gemenskap

I en WhatsApp-gemenskap kan medlemmar se administratörens telefonnummer.

5. Medlemmarnas/följarnas integritet

Medlemmarnas eller följares integritet skiljer sig mellan WhatsApp-gemenskapen och WhatsApp-kanalen.

WhatsApp kanal

Följarna på WhatsApp-kanalen kan inte se andra följares information. Antalet följare är synligt på WhatsApp-kanalen.

WhatsApp-gemenskap

I WhatsApp-gemenskapen kan medlemmar se sina gruppmedlemmar i gemenskapen. WhatsApp-gemenskapen tillåter inte medlemmen att se andra gruppmedlemmar.

6. Meddelandets livslängd

Meddelandets livslängd kan variera beroende på vilken typ av WhatsApp-funktioner. Meddelandets livslängd betyder meddelandeperioden för att stanna på WhatsApp-lagring.

WhatsApp kanal

Meddelanden på WhatsApp-kanalen raderas efter trettio dagar.

WhatsApp-gemenskap

Du kan behålla WhatsApp Community-meddelanden så länge du vill. Livslängden för communitymeddelandet beror på medlemmarnas lagringsinställningar.

7. Metod för att gå med i kanalen/gemenskapen

Metoden för att gå med i WhatsApp-kanalen och WhatsApp-gemenskapen varierar.

WhatsApp kanal

Du kan gå med i WhatsApp-kanalen genom att söka på kanalnamnet. Användare kan följa kanalen genom att välja följande alternativ.

WhatsApp-gemenskap

Medlemmar i WhatsApp-gemenskapen är baserade på deras WhatsApp-grupp. Du kan bli medlem i en WhatsApp-gemenskap genom att gå med i WhatsApp-grupperna i den.

Vilket är bättre: WhatsApp Channel vs WhatsApp Community?

Det beror på användarnas behov. WhatsApp-kanaler kan skapa en större gemenskap. Du kan hålla dina följare informerade i kanalen. WhatsApp Community är till för att tillkännage nyheter och uppdateringar.

Du kan skapa eller gå med i en WhatsApp-kanal eller WhatsApp-gemenskap. Du kan behålla din integritet på WhatsApp-kanalen.

Du kan föredra att använda WhatsApp Community om du vill hålla vissa grupper informerade. Du kan använda gemenskapen för att hålla din familj eller arbetskollegor informerade.

Du kan besöka vår sida på “WhatsApp Group vs. WhatsApp Community” och ‘WhatsApp-gemenskap vs WhatsApp Channel’ för att välja den bästa.