Vilket är bäst för dig?

Vilket är bäst för dig?

Roku, Firestick och Chromecast med Google TV är de mest sålda mediestreaming-enheterna som finns på marknaden som enkelt konverterar din vanliga TV till en smart-TV på några sekunder. Köparna blir förvirrade över vilken enhet de ska välja eftersom båda enheterna kostar till ett liknande pris och är så populära. Så du kan kolla in den detaljerade jämförelsen som pris, funktioner, design, prestanda, etc., för Chromecast med Google TV vs Roku och bestämma vilken enhet du ska köpa enligt dina dagliga behov.

Chromecast med Google TV vs Roku

För att göra denna jämförelse enklare delade vi upp det i tre delar.

  1. Pris och funktioner
  2. Design och prestanda
  3. OS och appar

Pris och funktioner

Chromecast med Google TV finns för $ 49,99 i USA. Den stöder Dolby Vision för videor och Dolby Atmos för ljud som garanterar dig en teaterupplevelse på alla TV -apparater. Som vi testade kan ramen bara justeras manuellt, vilket är en mindre nackdel men ger en mjukare tittarupplevelse. Ljudkvaliteten är också bra och utgången är utmärkt med skarpa ljud.

Roku Streaming Stick Plus kostar också 49,99 dollar. Den har en HDR -vision för videoströmning och saknar Dolby Atmos -stöd. Men om du använder Atmos -högtalare med Roku får du avancerad ljudkvalitet. Kvaliteten på videoströmning är bra, och bara några få appar i Roku stöder 4K. Den fungerar längre sträckor medan den jämförs med Chromecast med Google TV och förbrukar mycket låg nätverksdata för streaming.

Design och prestanda

Chromecast med Google TV finns i tre olika färger: Sunrise, Sky och Pink. Enheten är oval i form, och du kan bära den i fickan på grund av sin lilla storlek. Eftersom Google själv utvecklar både hårdvara och programvara kanske du inte märker ens en enda fördröjning i användargränssnittet. Du får också en skärmspeglingsfunktion som kan kasta din smarttelefonskärm på din TV genom att ansluta båda enheterna till samma Wi-Fi-nätverk.

Å andra sidan finns Roku endast i svart färg. Den är rektangulär i färgen, lätt att bära och storleken är bara 10 cm lång och 2 cm bred som är ännu mindre än din smartphone. Den körs på ett särskilt Roku -operativsystem, och du kan installera apparna inom en minut. Du får också massor av gratis live -tv -kanaler tillsammans med den här enheten.

OS och appar

Chromecast med Google TV körs på Android-baserat TV-operativsystem. Du får de flesta av din smartphones underhållnings- och streamingappar på din TV, och det är också enkelt att installera med bara ett klick. Den utmärkta funktionen är att om du inte hittar någon av apparna kan du installera dem på din Android och använda cast -funktionen för att titta på dem på din streaming utan strömningskvalitet.

Å andra sidan körs Roku på ett unikt operativsystem som finns i olika versioner för olika Roku -enheter. Operativsystemet är supermjukt jämfört med alla TV -operativsystem som finns på marknaden. Men det är ingen fråga eftersom många av apparna inte är tillgängliga på Roku eftersom utvecklarna borde skapa en app baserad på Roku OS, som de flesta av utvecklarna hoppar över för tillfället. Men du kommer att få alla de berömda streaming- och anime -kanalerna, men det är en betydande nackdel.

Dom

Båda enheterna har utmärkt video- och ljudkvalitet, även med vanliga TV -apparater. Om du är en strömningsanvändare måste du välja Chromecast med Google TV, vilket är värt det belopp du köper eftersom det får regelbundna uppdateringar, och främst kommer de senaste apparna att lanseras. Roku är bra i storlek och design men saknar de flesta kanaler och appar jämfört med Google TV och har inte heller sidladdningsfunktion.

Följ vår Facebook och Twitter sidor för att läsa fler jämförelseartiklar direkt.

Relaterade Artiklar

Back to top button