Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vilken vecka

Den här förra veckan var galen, även om jag bara hade lektion under de första tre dagarna i veckan (woowoo påsklov) så var de några intensiva tre dagar. Det där kompilatorprojektet som jag arbetade med gick verkligen ner till gränsen, och jag skickade in det runt 23:42 – 18 minuter innan det skulle beräknas. Det som var mest nedslående är att jag under de sista timmarna av arbetet med projektet märkte att specifikationerna och förfallodatum för vår nästa läxa och projekt också publicerades. Även om jag normalt skulle andas ut efter att ett stort projekt som det här var slutfört, hade jag ingen tid eftersom jag hade en halvtermin 9 timmar senare att börja studera till. Jag gjorde mitt bästa den natten, vaknade tidigt nästa morgon och gick tillbaka till pluggandet.

Denna nästa vecka är ännu mer helvetisk, med ett stort projekt på gång för min ASIC-designklass. Tanken är att utveckla ett chip som kan matcha text i hårdvara, vilket inte verkar vara en stor sak men det är jobbigt att göra. Möjligen är den största PITA:n att hantera olika minnesbussbredder och genomströmningar på chippet, jonglera en 256-bitars minnesbuss till ett ingångsminne och försöka hålla den fullt utnyttjad samtidigt som man bara kan matcha ord med 64-bitars/klocka ( i bästa fall) visar sig vara något av en utmaning (släng in en 16-bitars utgångsbuss och den blir bara hårig). Det enda som mitt liv som dataingenjör har lärt mig är att de här människorna som arbetar på AMD/Intel, ATI/NVIDIA, etc… jobbar *hårt* och lyckas lösa några svåra problem – vissa verkar bara göra ett bra jobb på det, medan andra gör ett spektakulärt jobb på det.

Varför gör jag ett inlägg vid denna normalt slumrande timme på morgonen? Jag ska köra upp till DC för Bhangra Blowout. Det här är bara andra gången jag åker (jag gick förra året) men jag hade en viskning förra året och jag förväntar mig att det här året ska bli lika roligt. Naturligtvis tar Vinney ett tåg ner till DC för att träffa mig så det kommer att göra saker oändligt mycket roligare.

Jag kommer tillbaka på söndag kväll för att komma tillbaka till arbetet med de här projekten… ok vem skojar jag, jag tar med mig mitt arbete till DC också. Jag kan knappt vänta på att kunna lägga tillbaka mina timmar mot AT igen…efter den 11 maj kommer det att vara första gången jag någonsin skrivit för AT utan att vara i skolan, jag kan ärligt talat inte tro det. Det var länge sedan, 7 år kommer 26/4. Det räcker med att påminna mig för nu, I-95 ropar mitt namn.

Ta hand om er och ha en trevlig helg 🙂