Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vilken telefon är bättre, Samsung Galaxy Grand Prime eller Galaxy J5? – Egenskaper och skillnader

Sanningen är att Galaxy J-familjen har varit mycket framgångsrik i smartphonemarknaden. Samsung vet hur man når människor, vad de har att erbjuda till var och en av dem, och det är därför det är företag nummer ett när det kommer till att sälja mobila enheter.

I år, i maj för att vara exakt, lanserade de Galaxy J5 vilket är en förbättrad version i allt känsla av grand prime, från utrustningen till materialen som den är gjord av. Den stora frågan, eller snarare det tvivel som många har, är vad som är skillnaderna mellan de två mobiltelefonerna förutom det år de lanserades. Det är värt att känna till dem, för på så sätt vet du vad som är bäst för dig när du ska köpa en ny mellanklassenhet, det är viktigt att du också märker skillnaden mellan originalet Samsung och kopian.

Nedan kommer vi att visa dig skillnaderna mellan de två Samsung-telefonerna som jämförs mycket i olika delar av världen på grund av räckvidden och priset de har.

Mått

Vi börjar med måtten, J5 mäter 145,8 x 72,3 x 8,1 mm och väger 159 gram även om du måste övertyga dig själv om att materialen är metall och plastram. Istället mäter Grand Prime 144,8 × 72,1 × 8,6 mm och väger 156 gram, allt material är plast. I det här fallet vinner J5 eftersom materialet är mycket mer hållbart och större.

Skärm

J5 har en skärm 5,2-tums Super AMOLED med en upplösning på 720 × 1280 pixlar, medan Grand Prime har en 5,0 tum TFT kapacitiv skärm med en upplösning på 540 × 960 pixlar. Därför är J5 mycket bättre då den har bättre upplösning och du kommer att se allt i bra HD-kvalitet.

mjukvara och hårdvara

vad det är i Chipsetet har samma sak, Snapdragon 410, en 1,2 GHz fyrkärnig processor även om skillnaden är att J5 har Cortex-A53. Vad grafikprocessorn skulle vara är Adreno i båda, men i Grand är det 405 och i J5 är det 306. Slutligen är RAM-minnet 1 GB för den huvudsakliga och 2 GB för J5.

AXEL

J5 har Android 6.0.1 Marshmallow så den har den senaste versionen medan Prime har KitKat 4.4. Naturligtvis, vad som händer är J5 eftersom den senaste versionen av Android kommer med mer säkerhet.

Kamera

Prime kamera Den har 8 megapixlar med autofokus, LED-blixt och en 5 megapixel frontkamera, J5 har 13 megapixlar på baksidan, autofokus, LED-blixt, och framsidan är 5MP men med LED-blixt. I det här fallet kan du se att J5-kameran är av bättre kvalitet.

Batteri

på båda telefonerna batteriet är frånkopplat;men J5 tar längre tid eftersom den är 3100 medan Grand är 2600.

Baserat på dessa skillnader är det säkert att säga det det bästa valet när man väljer en ny mellanklass mobiltelefon, och Samsung är J5.

Nycklarna till att välja den bästa mobiltelefonen av alla

När vi väljer en enhet måste vi ta hänsyn till specifikationerna som talar om för oss om vi gör rätt val, och genom hela artikeln förklarar vi skillnaderna mellan Prim och J5, kom ihåg om de andra nycklarna som du måste ta hänsyn till av.

Om du är en av dem de använder en mobiltelefon hela tiden och du inte vill att det ska orsaka problem med dina appar, måste du komma ihåg att CPU är det första du bör kontrollera, dess kapacitet kommer att definiera hur din enhet fungerar korrekt.

Om enheten inte har mycket intern lagring, kolla om det går att utöka med externt minne, på så sätt kommer du att kunna ladda ner alla applikationer utan problem.

Bildkvaliteten innebär att om mobilen har en kamera med bra upplösning du kan också titta på bilderna i utmärkt kvalitet, detta visar att det är ett bra alternativ.

Med dessa tips kan du ta Bra beslut baserat på dina behov och erbjudandet av enheten. Använd bara det bästa, ta en titt på detaljerna, få kvalitet när du har laget i dina händer.