Vilken sång är det här? Se 6 appar för att identifiera låtar

Visst har du hört en låt någonstans, och tänkt vilken låt det är? Vid ett eller annat tillfälle har du hamnat i den här situationen. Med detta problem i åtanke utvecklades många applikationer för att identifiera låtar. Så i den här artikeln ska vi titta på de 6 bästa apparna du kan använda.

I den här artikeln hittar du:

1. Shazam (Android / iOS)

Shazam hjälper dig att veta vilken låt det här är

Shazam är huvudappen som hjälper dig att upptäcka vilken musik som spelas. Den är mycket exakt och har ett rent gränssnitt, speciellt dedikerat till att identifiera dina låtar. Med bara en knapptryckning spelar applikationen in den del av låten som spelas och identifierar den och visar svaret på skärmen. Appen visar artistens låtnamn och låter dig lyssna på en del av den för att vara säker på att den är korrekt.

Du kanske inte vet det men appen köptes av Apple för några år sedan. Detta är mycket tydligt när du identifierar låten eftersom det föreslår Apple-musik för att lyssna på din musik. Men om du inte vill kan du öppna den på Spotify och ändå se förslag på liknande låtar. Shazam låter dig också dela musik på sociala medier. Det bästa av allt är att själva applikationen skapar en resultathistorik, vilket innebär att du kan se allt som identifierades när du vill.

2. MusiXmatch (Android / iOS)

ett annat alternativ för att hjälpa dig är MusiXmatch

MusiXmatch identifierar inte bara låtar, det är en spelare som visar texterna till det du lyssnar på. Identifieraren kan höra omgivande musik och visar omedelbart på skärmen namnet på spåret, artisten och som vi sa texten för dig att sjunga med.

Vi insåg att appen är ganska komplett, eftersom den också visar översättningen av låten du lyssnar på. Liksom Shazam har den en historia av dina identifieringar och tillåter delning på sociala medier. Du kan lyssna på din musik på Apple Music, Spotify och Amazon Prime Music. Det är obligatoriskt att synkronisera dina konton för att lyssna, men inte för att identifiera. Appen använder en ACR-molntjänst för att göra identifieringen.

3. SoundHound (Android / iOS)

Soundhound är ett bra alternativ för att identifiera dina låtar

Ett annat bra alternativ för att hjälpa dig är SoundHound som också identifierar låtar. När du går in i applikationen kommer du att se ett enkelt gränssnitt som du bara behöver trycka på en knapp för att se resultatet snabbt. Låtens namn, artist och skivomslag visas.

Precis som sina konkurrenter kan du lyssna på 30 sekunders musik eller synkronisera ditt konto med appar som Spotify för att höra hela spåret. En skillnad är att du kan se musikklippet på Youtube. Och om du vill kan du infoga den identifierade låten i dina Instagram Stories.

4. Siri

Siri är Apples assistent som kan identifiera musik

Förslaget vi ska ge dig nu är inte en app, utan en iOS-assistent. Det är inte tillgängligt på Android. För att använda den här funktionen i Siri, aktivera den och säg Vilken låt spelas nu?. När du har sagt det, för telefonen närmare där musiken spelas och resultatet kommer att visas på skärmen. Den har begränsningar, så du kommer inte att kunna spela en del av låten, men du kommer att kunna lyssna på den på iTunes. Den här funktionen är en integration med Shazam, du behöver inte installera någonting.

5. Google Assistant

Google Assistant är Android-assistenten för att identifiera musik

Vi pratade om iOS-assistenten, nu ska vi prata om Android-assistenten, Google Assistant. Precis som Siri behöver du bara starta guiden och fråga Vilken låt spelas? Efter att ha fångat delen av låten kommer systemet att visa namnet på låten, artisten och en länk till låten på Youtube.

I vissa fall fungerar funktionen på ett annat sätt, du startar guiden och trycker på musikikonen som visas. Efteråt kommer du att kunna identifiera låten du lyssnar på.

6. MusicID (Android / iOS)

musicID är den snabbaste musikidentifieraren

MusicID är en av de snabbaste apparna för att identifiera musik. Den identifierar din låt och laddar en skärm med diverse information om sångaren, såsom biografi, andra låtar, relaterade sångare och mer. Du kan också se texten till låten och lyssna på låten på Youtube. Allt direkt på skärmen på ett enkelt och praktiskt sätt.

Nu vet du vilken låt det här är

Det kommer inte att vara nödvändigt att fråga vilken låt detta är längre, nu vet du några fantastiska verktyg att använda. Av alla appar vi har sett här, vilken gillade du mest? Vilken kommer du att använda först? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button