Vilken iPhone SE 2 lagringsstorlek ska du köpa?

Att välja rätt iPhone SE 2-lagringsstorlek för din budget och dina behov kan visa sig vara svårt så vi vill hjälpa dig att välja mellan det billigaste alternativet (64GB), det mellersta alternativet (128GB) och alternativet med mest lagringsutrymme (256GB).

Du kan bli frestad att välja det billigaste alternativet eller mest lagringsutrymme. Men många av er kommer att ha det bättre med 128 GB-modellen.

En sak att tänka på är att du förmodligen kommer att betala för mer lagring på ett eller annat sätt. Antingen spenderar du pengarna i förväg eller så betalar du en månadsavgift för ytterligare lagring via Apples iCloud-tjänst.

Det finns flera viktiga faktorer att tänka på innan du bestämmer dig för en iPhone SE 2-modell eller en annan och vi kommer att bryta ner alla saker du behöver tänka på i den här guiden.

iPhone SE 2 lagringsalternativ

Apple och dess återförsäljarpartner erbjuder tre iPhone SE 2-lagringsalternativ till tre olika prisklasser.

Den billigaste iPhone SE 2-konfigurationen är 64GB-modellen som ger dig $399,99 utan affär. Det mellersta alternativet, 128 GB iPhone SE 2, säljs för $449,99. Den största lagringskonfigurationen, 256 GB-modellen, kostar 549 $.

Om du inte vill betala fullt pris kan du få en rejäl återbetalning om du kan handla med en kvalificerad telefon. Vi har också sett sporadiska erbjudanden från återförsäljare och operatörer.

Även om du kan lägga till ytterligare lagring till vissa Android-telefoner, kommer iPhone SE 2 inte med en microSD-kortplats. Så om du vill lägga till ytterligare lagring måste du använda iCloud eller köpa en Lightning-kompatibel enhet.

Förvänta dig inte att Apple lägger till nya lagringsalternativ senare. Apple håller vanligtvis med lagringsalternativ under ett helt år.

Betala för lagring idag eller betala senare

Om du planerar att spela in mycket 4K-video, ladda ner en massa filmer eller annat innehåll, eller spela massor av spel på din iPhone, behöver du en hel del utrymme.

Även om 64 GB kan tyckas vara tillräckligt, finns det en god chans att det fylls upp snabbt och du kommer att tvingas antingen kontinuerligt radera filer du inte längre behöver eller betala för iCloud-lagring.

Lyckligtvis är iCloud ganska billigt. Du kan få 50 GB molnlagring för så lite som en dollar i månaden. Så här fördelar sig den nuvarande prissättningen:

 • 50 GB: 0,99 USD
 • 200 GB: 2,99 USD
 • 2TB: $9,99

Kom ihåg att du kan dela iCloud-lagring med dina familjemedlemmar.

Vem ska köpa 64GB iPhone SE 2?

64GB iPhone SE 2 är definitivt värd att tänka på om du inte vill spendera en massa pengar på en ny iPhone.

När vi granskade iPhone 8 fastställde vi att 64 GB lagringsutrymme inte räcker till för många människor. Om du går den här vägen måste du förmodligen vara mycket uppmärksam på ditt lagringsutrymme och appanvändning allt eftersom månaderna går.

Här är några skäl att överväga att välja 64GB-modellen:

 • Du har en budget.
 • Du streamar de flesta av dina filmer och musik.
 • Du planerar inte att filma mycket 4K-innehåll.
 • Du planerar att lagra dina foton i iCloud Photo Library eller på en dator.
 • Du kommer inte i närheten av att använda 64 GB lagringsutrymme på dina nuvarande enheter.

Vem ska köpa 128GB iPhone SE 2?

Vissa av er kanske vill spendera de extra $150 för de extra 64 GB utrymmet. Även om det bara är för den sinnesfrid som kommer med ytterligare lagring.

Här är några anledningar till att välja 128GB iPhone SE 2:

 • Du gillar att lagra en del av filmer och musik lokalt.
 • Du behöver eller föredrar att behålla dina foton lokalt.
 • Du planerar att filma lite 4K-innehåll.
 • Du använder mer än 64 GB utrymme på dina nuvarande enheter.
 • Du kan inte stå ut med att ständigt behöva hantera data på dina enheter.

128GB iPhone SE 2-modellen är ett utmärkt alternativ för mitt på vägen som kan fungera med eller utan iCloud.

Vem ska köpa 256 GB iPhone SE 2?

Det har gått flera år sedan vi köpte en 256 GB iPhone X. Och under den tiden har vi lyckats ta upp cirka 130 GB av dess interna lagring. Det är långt över tröskeln på 64 GB och bara hälften av 256 GB.

Vi lagrar inga stora filmfiler på telefonen. Istället tas lagringen mest upp av mina appar, 1080p och 4K-videor, iMessages, foton och musik.

Även om vi inte har kommit i närheten av att nå 256 GB-märket, gillar vi att veta att vi kan göra praktiskt taget vad som helst på enheten utan att komma nära tröskeln. Som sagt, vi skulle nog klara oss helt okej med en 128GB-modell. Det räcker mer än väl.

Här är vem som borde tänka på att köpa 256GB iPhone SE 2-modellen:

 • Du gillar att lagra massor av filmer och musik lokalt.
 • Du behöver eller föredrar att behålla dina foton lokalt.
 • Du planerar att spela in massor av 4K-video.
 • Du är nära att använda 128 GB (eller mer) utrymme på din nuvarande iPhone.
 • Du kan inte stå ut med att ständigt behöva hantera data på din telefon.

Hur du kontrollerar din nuvarande lagring

Om du för närvarande använder en iPhone, kontrollera din nuvarande lagring innan du bestämmer dig för en lagringskonfiguration. Du bör kunna få en bra inblick i dina vanor. Så här gör du:

 • Tryck på appen Inställningar.
 • Klicka på Allmänt.
 • Tryck på iPhone Storage.

Detta kommer att visa dig hur mycket free lagringsutrymme du har för närvarande och hur mycket du använder. Det kommer också att berätta exakt vad som tar upp mest lagringsutrymme. För många av er kommer det att vara era foton och videor, appar och meddelanden.

Om din iPhone svävar runt ett år gammal bör du fortfarande ha cirka 50 % av ditt lagringsutrymme kvar. Om du är inom 10-15 % av dess kapacitet behöver du förmodligen mer lagring.

Om du använder iCloud bör du också kontrollera din iCloud-lagringsanvändning:

 • Öppna Inställningar.
 • Tryck på ditt namn längst upp på skärmen.
 • Tryck på iCloud.

Den här skärmen visar din användning av iCloud-lagring och din nuvarande plan. Om du trycker på Hantera lagring får du en bättre uppdelning av hur du använder molnlagring.

3 skäl att förbeställa iPhone SE 2 & 5 skäl att vänta

Förbeställ för att få iPhone SE 2 ASAP

Förbeställ för att få iPhone SE 2 ASAP

Om du har väntat på att Apple ska tillkännage en ny iPhone SE och du är såld på uppgraderingarna som företaget har gjort till budget-iPhone, kommer du att vilja lägga in en beställning inom en snar framtid.

Vi kanske inte ser varje enskild iPhone SE 2-modell sälja slut före det officiella releasedatumet, men vi kan se några leveranstider glida över hela linjen när förbeställningsperioden fortskrider. Leveranstider har redan flyttats tillbaka till maj hos Apple.

Om du har ditt hjärta inställt på en viss färg i en specifik lagringskonfiguration, kanske du vill lägga in en förbeställning för att säkerställa att du får leveransdatum.

Om du lägger en beställning ASAP kan du förvänta dig din leverans fredagen den 24 april. Om du väntar kanske du inte får din telefon förrän i maj.

Om du köper din iPhone SE 2 via Apple är frakten free.

Senaste uppdatering 2021-12-12. Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Klicka här för att läsa vår informationspolicy för mer information. Bilder via Amazon API

Relaterade Artiklar

Back to top button