Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vilken internethastighet du behöver för att se Movistar Plus+ i 4K

movistar-plus-ott-1

Om du funderar på att prenumerera på nya Movistar Plus+ OTT finns det några viktiga detaljer att tänka på. Utöver den månatliga kostnaden bör du också vara medveten om internethastigheten som krävs för att njuta av denna förnyade plattform från den blå operatören utan avbrott och i hög kvalitet.

Sedan lanseringen av nya Movistar Plus+ för att ersätta Lite-versionen har många frågor uppstått angående denna nya OTT-tjänst. Ett vanligt bekymmer är den nödvändiga internetuppkopplingshastigheten för att smidigt streama de olika innehållen och kanalerna som erbjuds av denna alternativa tjänst från den blå operatören, som även är tillgänglig för kunder hos andra företag.

För att ta itu med dessa tvivel, låt oss titta på den nödvändiga Mbps (megabit per sekund) för sömlös innehållsuppspelning. Dessutom kommer vi att utforska internethastigheten som krävs för att titta på kanaler, filmer eller serier i 4K-upplösning. Med denna information kan du tryggt njuta av allt innehåll utan att uppleva buffring eller avbrott. Det är värt att notera att denna OTT-tjänst tillåter upp till två samtidiga skärmar, vilket gör det bekvämt för hushåll med flera enheter.

Den hastighet som rekommenderas av Movistar

När du tittar på de vanligaste frågorna om den nya OTT-tjänsten från operatören, kanske du inte hittar specifikt omnämnande av anslutningshastighet. Den här tjänsten fungerar dock på samma sätt som Movistar Plus+, vilket innebär att den kräver samma nivå av internetkvalitet för att fungera smidigt.

Minsta Mbps som behövs kan variera beroende på vilken kvalitet du vill njuta av innehållet i på den blå operatörens TV-plattform. Ju bättre anslutning, desto bättre kommer innehållet att se ut. Så mycket är klart.

Movistar Plus+ testkanaler

Enligt rekommendationerna från Movistar Community föreslår operatören en minsta internetuppkopplingshastighet på minst 3 Mbps för att titta på Movistar+ på enheter. Det är dock att rekommendera att ha en hastighet på 6 Mbps eller högre för optimal prestanda. Om din kontrakterade internethastighet är lägre än 3 Mbps är det viktigt att se till att inga andra enheter är anslutna till ditt nätverk.

För en sömlös tittarupplevelse utan avbrott eller kvalitetsförlust rekommenderas en anslutningshastighet på 6 Mbps. Tänk på att för innehåll av högre kvalitet rekommenderar operatören att ha en ännu bättre anslutning för att uppnå önskad bildupplösning.

För att se filmer eller serier i 4K

För att uppnå rimlig kvalitet och undvika avbrott i videouppspelning krävs en lägsta internethastighet. Men om du vill njuta av den högsta kvaliteten på 4K UHD-innehåll är en snabbare internetanslutning nödvändig. I det här fallet ökar minimikravet för Mbps, eftersom lägre hastigheter inte skulle tillåta dig att se filmer eller serier i 4K.

Enligt Movistars rekommendationer föreslås en lägsta internethastighet på 15 Mbps för en smidig 4K-visningsupplevelse. Med denna hastighet kan du njuta av 4K-innehåll på Movistar Plus+. Dessutom, om du föredrar att titta på innehåll i Full HD, rekommenderar de också att du har en anslutning på minst 15 Mbps. Det är värt att notera att dessa minimikrav på Mbps från Movistar är lägre jämfört med andra OTT-plattformar som är tillgängliga för närvarande. Det ger alltså en fördel gentemot många andra alternativ som finns på marknaden.