Vilka uppgifter är involverade i att skriva en välarbetad affärsblogg?

0 Shares

Skriver_en_blogg_inlägg_bloggHäromdagen kom ämnet bloggande upp med en vän när de såg min bloggande bränslemätarmugg från HubSpot. I huvudsak gick samtalet lite så här: “Blogga verkar som om det skulle vara så enkelt, jag borde frilansblogga.” “Tja, det är mycket mer jobb än det verkar som det skulle vara, har du någonsin skrivit ett blogginlägg från början till slut?” “Skulle det inte bara vara att skriva ett inlägg, korrekturläsa och publicera det?”

Förståeligt nog, om du aldrig har skrivit ett företagsbaserat blogginlägg tidigare, verkar det vara ganska idealiskt utifrån att titta in. Realistiskt sett är det dock så mycket mer arbete involverat i företagsbloggande än vad man kan se. Mellan att planera strategin bakom bloggen, optimera inlägg för sökning, hitta rätt bilder, flyta och formatera inlägg så att de ser ut som du vill, och sedan fortsätta att interagera med inlägg i framtiden, ser du på att spendera mycket mer tid än du kanske har gissat från början.

Om de inte inser detta i förväg hoppar många företag direkt in på innehållsmarknadsföring utan att helt förstå det nödvändiga engagemanget, och tyvärr hamnar dessa företag oftast med kostsamma bloggar som står stilla.

Bedömning av bloggberedskap

Innan du startar en företagsblogg, ta dig tid att fastställa en handlingsplan. Har du resurserna tillgängliga för att fullfölja alla uppgifter från början till slut? Ska du överväga att anlita en extern resurs? För att svara på dessa frågor, överväg den fullständiga uppdelningen av blogguppgifter nedan!

Vad ÄR uppgifterna involverade i att skapa en välarbetad företagsblogg?

sam_s_graph-01

Blev du förvånad över att bara 35 % av tiden att skapa ett blogginlägg innebar att skriva kopian? Du är inte ensam. Låt oss dela upp var och en av uppgifterna och varför de är lika viktiga som copywriting:

Forskning & redaktionell

Att lägga in lämplig forskning innan du skriver ett blogginlägg är mycket viktigt. Det är det första steget som verkligen kommer att forma inläggets avsikt och ge det mening. Förutsatt att du redan har bestämt vem din köparpersona är, kommer du under forskningsfasen att vilja definiera ditt examensarbete eller syftet med bloggen (vanligtvis skulle detta utformas för att lösa någon av din personas smärtpunkter), nyckeltermen de skulle använda för att hitta ditt inlägg, skaffa all fakta eller statistik som behövs för att förbättra din poäng och bestämma dina mål och verktyg för mätning.

Därefter är det bra att börja tänka på titeln vid det här laget. Lägger du märke till hur jag sa “börja”? Det stämmer, din titel är kanske den viktigaste delen av ditt inlägg. Det måste exakt återspegla syftet med ditt inlägg samtidigt som det lockar till ett klick. Det är väldigt sällan jag slutar med den ursprungliga titeln på mina inlägg. Fortsätt brainstorma idéer under hela processen att skriva ditt inlägg.

Skissera och rita kopia

Jag tycker att det att skapa en disposition hjälper mig att hålla mig på rätt spår när jag skriver ett blogginlägg, vilket också hjälper mig att få fram min poäng och inte missa några viktiga komponenter mitt under skrivandet. Oavsett om du tar dig tid att skriva ut din disposition eller bara tänker på ramverket för ditt inlägg, är detta faktiskt ett bra sätt att spara lite tid. Den förfokuserade strukturen tar bort tiden att tänka, “vad härnäst?”

Nästa steg är faktiskt att få ner orden på papper (eller, du vet, skärm). Ibland kan detta vara en bris – andra gånger kan du faktiskt känna lukten av rök som strömmar ur dina öron. Förståeligt nog tar det att faktiskt skriva inlägget den största andelen av tiden. Detta inkluderar också att ta tid att arbeta med andra eller tredje revisioner också. Var inte rädd för att gå tillbaka till ritbordet för att få ett så bra inlägg som möjligt (även efter publicering, vilket jag tar upp om lite).

Korrektur och optimering av inlägg

I det här skedet är det troligt att inlägget har flyttats till en annan person, vilket kräver lite tid för anpassning och kommunikation. Att låta en annan person ta sig tid att bevisa ditt arbete möjliggör ett separat perspektiv och en andra uppsättning ögon som skannar efter oanade fel eller formuleringar som kan misstolkas.

Det här är området där du kan omvärdera om du tydligt svarar på din personas smärtpunkter eller inte, och sedan se till att inlägget är optimerat för det avsedda sökordet. Det är tiden då du testar flödet och ser till att allt passar ihop som ett pussel. Om det saknas bitar blir bilden inte komplett för läsaren.

Flytande och formatering av inlägget

Orden i ett inlägg ensamma skapar inte det pussel som jag diskuterade ovan. Ofta kan bara utseendet på inlägget sätta tonen. Beroende på vilken plattform du använder för att publicera blogginlägg kan korrekt formatering av orden och bilderna i ditt inlägg för att tolka mening ta lite tid att slutföra.

Motsvarande sociala aktier och framtida interaktioner

För att få ut ordet om ditt inlägg är det troligt att du vill skapa motsvarande inlägg på sociala medier. Automatiserade inlägg är bra, men har inte alls samma effekt som individuellt utformade inlägg.

Du bör också överväga den tid det tar att svara på kommentarer på inlägget efter att det har publicerats, eller göra framtida ändringar som informationsändringar. Det sista du vill göra är att lämna ditt inlägg för att svepas med i vågen av nytt, mer spännande innehåll. Med varje blogginlägg följer ansvaret för att upprätthålla framtida interaktioner.

Att blogga är arbete, men det är också väldigt givande

Genom att följa en stel process som tar hänsyn till alla steg som är involverade i att skapa en strategisk blogg, har New Breed insett inte bara en ökning på 557 % i trafik under de senaste två åren, utan också en ökning på 40 % i vår omvandlingsfrekvens för potentiella kunder. Med en mängd information som visas där på vår PubHub, litar potentiella kunder mer på våra tjänster och kvaliteten på vårt arbete.

I vår erfarenhet av att driva vår egen blogg såväl som våra inkommande kunders bloggar, har vi sett dramatiska stigningar i onlineräckvidd och företagsförsäljning över hela linjen. Det råder ingen tvekan om att när det görs på rätt sätt kan bloggande vara extremt fördelaktigt för ett företags resultat.

0 Shares