Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vilka säkerhetsattacker kan få dig att förlora mest pengar

Vilka cyberattacker kostar offren mest pengar

Det första vi måste markera är att offren kan vara både hushållsanvändare och även organisationer och stora företag. Cyberkriminella kan använda en brett utbud av tekniker för att attackera flera sektorer i vinstsyfte.

Säkerhetsattacker kan få dig att förlora mest pengar

Men naturligtvis är inte alla attacker likadana. Hackare kommer att ha ett mål, främst en ekonomisk vinst. Men det är säkerhetsproblem som helt enkelt kan vara inkörsporten till ett nätverk, medan andra kan ge en direkt ekonomisk fördel.

Ransomware-attacker

Utan tvekan är en av de cyberattacker som tjänar mest pengar för hackare ransomware . Angriparen infekterar ett system med syftet att kryptera allt innehåll. Offret kommer inte att kunna komma åt filerna eller ens kunde inte starta operativsystemet.

För att allt ska återgå till det normala, så att användaren kan återinföra sina filer som tidigare, kan ha kontroll över utrustningen, måste de betala en ekonomisk summa. Detta är lösensumman för kapningen av din enhet. Det är därför en väldigt direkt typ av attack.

DDoS-attacker

DDoS-attacker är speciellt utformade för att paralysera ett företag, en webbplats eller vilken plattform som helst. Det innebär att skicka flera förfrågningar så att en server inte kan hantera en så hög efterfrågan.

Detta gör att ett företag står helt stilla. Låt oss säga att det är en webbplats som säljer produkter. Om den sidan är nere en hel eftermiddag kunde kunderna inte komma in för att köpa. Det skulle vara en mycket viktig ekonomisk förlust.

Ataques DDoS a través de una aplicación

Skadlig programvara för att stjäla referenser

Naturligtvis kan de också använda olika typer av skadlig programvara för att stjäla konton sådana som sociala nätverk, e-post, plattformar för att titta på strömmande videor … Allt detta har ett värde på Internet. De kan sälja våra referenser för att komma åt sociala nätverk på Dark Web. De kan också göra detsamma med Netflix-konton, till exempel. Offret kunde ha betalat för ett abonnemang och sett sitt konto stulet.

Bedrägeri vid onlinebetalningar

En annan fråga att vara medveten om som hackare kan använda är genomstöld onlinebetalningar . Det kan hända att vi gör ett köp via en okrypterad sida och från ett offentligt Wi-Fi-nätverk. En cyberbrottsling kan dra fördel av denna situation för att avleda betalningen och stjäla pengarna. Du kan se några tips för att upptäcka hot när du köper online.

Informationsstöld

Våra personuppgifter har stort värde på nätet. Angripare kunde stjäla företags- eller hemanvändarinformation och sälja den till tredje part. Detta kan i viss mån också innebära en ekonomisk förlust för offret. Speciellt om det är ett företag skulle man kunna anta att viktig data kan nå konkurrenterna.

I slutändan kan dessa fall som vi har nämnt påverka användarnas ekonomi negativt. De är attacker som försöker stjäla information, infektera datorer och i slutändan vinst. Vi måste alltid upprätthålla säkerheten och undvika problem.