Vilka kommandon som ska användas i Windows för att förbättra Internet

0 Shares

Snabb, säker och stabil internetanslutning

När vi surfar på Internet vi måste inte bara observera uppladdnings- och nedladdningshastigheten. Vi måste också ta hänsyn till vikten av att säkerheten är närvarande och stabil, utan kontinuerliga avbrott och haverier.

Vilka kommandon som ska användas i Windows för att förbättra Internet

För att uppnå detta måste vi ha en bra router, ett bra nätverkskort, en enhet som fungerar bra och förstås en bra konfiguration. Allt detta kommer att påverka så att allt går som det ska, utan problem när man öppnar en webbsida eller loggar in på någon plattform.

Men ibland helt enkelt genom att utföra några enkla steg på mjukvarunivå, ändra några parametrar i konfigurationen, kan vi uppnå att förbättringen av hastigheten och stabiliteten för anslutningen är uppenbar.

I Windows 10, som är ett av de mest använda operativsystemen i världen, kan vi använda kommandorad och exekvera några som vi kan tömma DNS-cachen med, förnya IP:n eller helt enkelt analysera pingen för att avgöra om det finns något problem eller inte.

Kommandon i Windows för att förbättra Internet

Alla dessa kommandon kan komma till nytta vid varje given tidpunkt för att vår anslutning ska fungera så bra som möjligt. Speciellt de måste beaktas om vi ser att hastigheten inte är bra, om det blir skärsår eller instabilitet. Vi vet att nätverket fungerar bra, vi har provat med annan utrustning och hastigheten är lagom, men med det specifika systemet har vi fel.

Töm DNS-cache

Varje gång vi öppnar en webbsida, gör en sökning eller ansluter till någon tjänst kommer vår utrustning att lagra information. Du kommer att spara vilken IP-adress som motsvarar en specifik webbplats. På så sätt, när vi går in igen, behöver du inte “översätta” den informationen och du kommer att spara tid.

Detta kan dock leda till att systemet blir överbelastat när som helst. Det kan orsaka hastighetsproblem och till och med svårt att komma in på en specifik webbsida. Därför måste vi spola DNS-cachen .

För att göra det från kommandoraden behöver du bara gå till Start, öppna kommandotolken och kör ipconfig / flushdns .

Vaciar la caché DNS desde la linea de comandos

Förnya IP:n

Detta är särskilt viktigt om vi är anslutna till ett Wi-Fi-nätverk. Ibland kan det vara nödvändigt att förnya IP-adressen för att uppleva en förbättring av hastigheten. Proceduren är återigen väldigt enkel. Du behöver bara gå till kommandotolken och den här gången köra kommandot ipconfig / förnya .

Vi kommer automatiskt att förnya den IP som vi ansluter till routern med. På så sätt kan vi även lösa vissa fel som vid varje given tidpunkt kan ha dykt upp i vår internetuppkoppling.

Kontrollera om DNS fungerar bra

Windows kommandoraden låter oss också veta om DNS fungerar korrekt. För att göra detta måste du köra kommandot nslookup. Det här verktyget kommer att visa oss en rad intressanta data. Vi kan också se vilken IP-adress som motsvarar en domän.

Men det som utan tvekan intresserar oss mest i vårt fall är att se att DNS:n agerar som de ska när det gäller att lösa en specifik domän. Vi måste utföra: nslookup webbplats . Till exempel nslookup redeszone.net.

NsLookUp Windows 10

De DNS som vi använder kommer också att tillåta anslutningen att gå snabbare. Ibland kan det vara intressant att byta servrar som vi använder och på så sätt uppnå en betydande förbättring vad gäller hastighet.

Pinga routern

Vi kan även kontrollera svarshastigheten vid anslutning till routern. Ju lägre ping, desto bättre. Det är ett värde som kan berätta för oss att vår uppkoppling fungerar bra eller dåligt och i det senare fallet hitta en lösning för att undvika problem.

För detta måste vi känna till huvudingång . Normalt är det 192.168.1.1, men det kan variera beroende på vilken routermodell vi har. Vi måste köra kommandot ipconfig och det kommer att visa oss en rad information, bland vilka vi kan se vilken som är gatewayen.

Como sabre för IP-router

När vi väl vet vad det är behöver vi bara köra kommandot ping -t gateway . Till exempel ping -t 192.168.1.1.

Återställ Winsock

Ett annat sätt att förbättra internethastigheten från kommandoraden är genom att återställa Winsock . Ibland kan det uppstå problem med nätverksuttag, som används av Windows för informationsutbyte. Detta gör det nödvändigt att återställa dem och därmed säkerställa att nätverkets hastighet och stabilitet är tillräcklig.

I det här fallet är kommandot vi måste utföra netsh winsock reset. Winsock startar om automatiskt. Det är en enkel och snabb process, med vilken vi kan få bra resultat. Självklart är det viktigt att starta om datorn så att ändringarna görs korrekt.

Pinga Google

Ytterligare ett sätt att verifiera att internetanslutningen fungerar bra och att vid behov kunna utföra några åtgärder för att förbättra den, är att pinga Google. Det är en av de mest stabila anslutningarna vi kan göra och visar oss därför pålitliga resultat.

För att göra detta måste du på kommandoraden pinga google.com . Den kommer att plinga Google och den kommer att visa oss paketen som skickats, tagits emot och förlorats, samt latensen, mätt i millisekunder, som det tar.

Kort sagt, det här är några enkla kommandon som vi kan använda i Windows för att förbättra internethastigheten och för att kontrollera att allt fungerar som det ska och för att kunna göra ändringar vid behov för att vår anslutning ska fungera så bra som möjligt och inte ha någon typ av fel .

0 Shares