Vilka fördelar och nackdelar erbjuder teknologin i den moderna ekonomin och industrin?

0 Shares

Under åren har vi haft betydande tekniska framsteg som de förändrade världen, så de förändrade ekonomin också. För att teknik främjar ekonomisk tillväxt, för att den förbättrar levnadsvillkoren och öppnar vägen för nya jobb. Men för att inte bli förbisedd av dessa fördelar måste vi vara i mitten, vilket tvingar oss att uppdatera våra färdigheter, förstå de framsteg som världen gör och vara en del av det.

Alla dessa förändringar medför fördelar och nackdelar för ekonomin, och automatiserar vissa jobb som lämnar ett stort antal arbetslösa, t.ex. skapa nya jobb som nya generationer kan sträva efter. Därför kommer vi idag att lista och förklara några av teknikens fördelar och nackdelar i dagens ekonomi.

Vilka fördelar erbjuder teknologin i modern ekonomi och industri?

Teknik ger oöverskådliga fördelar för den nuvarande livsstilen, och därmed till den nuvarande ekonomin, genom att skapa nya jobb, enkla processer, etc.

Förbättra kontakten med konsumenten

Tekniken ger konsumenten ett förhållningssätt som används genom marknadsföringsstrategier som ger honom en bra positionering på sociala nätverk som De har till och med köpoptioner i demEtt av de sociala nätverk som gör detta är Instagram och Facebook.

Så tack vare den tekniska utvecklingen vi har större tillgång till våra potentiella konsumenterbryta avståndsbarriärerna, så att människor kan sälja sina produkter över hela världen.

Det ger dig en ökad produktivitet

Stora summor pengar som har använts för att snabbt återställa värdefull information kan sparas. Kommunikationsföretag har stor nytta av denna aspekt då de har stora databaser där de behöver skicka och ta emot information snabbt. Även gör det lättare att nå fler kunder med den portfölj som företaget har.

Gör onlinearbete möjligt

Många företag inkluderar onlinearbete i sin affärsplan som är en ny modalitet som möjliggörs av tekniken. Det finns till och med program som gör det möjligt att dela data i molnet online, vilket gör att medarbetaren kan se den medan han arbetar online. Ett exempel på sådana program som möjliggör datadelning i molnet är Google Drive.

Akademisk utbildning anpassad till teknik

Utbildning är en grundläggande del av ekonomin för att bygga upp dem som kommer att vara en del av den i framtiden. Under de senaste åren kan du se tillväxten av onlinekarriärer även det lägga vikt vid universitetskarriärer relaterade till digitalisering.

Vilka är nackdelarna med teknik i dagens ekonomi och industri?

Precis som tekniken påverkar ekonomin positivt kan den vara skadlig för ekonomin och samhället.

Problem för Hälsa

Förutom de föroreningar det genererar. Tekniken orsakar hälsoproblem som oftast drabbar de dem som sitter vid datorn hela dagenvilket leder till utvecklingen av sjukdomar i ryggraden i fel sittställning, såväl som cancer.

Det leder till att vissa jobb förloras

Det sägs att tekniken bara har lett till en minskning av repetitivt arbete, men karriärer som inte är relaterade till teknik kommer sannolikt att bli föråldrade.

Enkel åldring av elektronisk utrustning

Varje år kommer det nya enheter som De orsakar devalvering av de tidigare och gör dem föråldradeförutom det faktum att bättre utrustning behövs varje gång för att köra de mest moderna programmen, vilket gör det nödvändigt att tillgripa inköp av nya generationer av utrustning på mindre och mindre tid varje år. För företag, gör ersättningskostnaderna mer repeterbara.

0 Shares