Vilka etiska problem eller dilemman inom redovisning Àr vanligast bland professionella?

0 Shares

Bokföring Àr ett verktyg som ansvarar för att visa företagets ekonomiska situation, detta för att förbÀttra deras prestationer genom strategier som pÄskyndar uppnÄendet av företagets mÄl. Det anvÀnds för att hantera företagets vinster och utgifter, hjÀlper dessutom till med frÄgor som rör skatteregler, engagera sig i skatter som företaget mÄste betala och annat.

Å andra sidan Ă€r etik en social skapelse som har ett syfte reglera mĂ€nskligt beteende mot vad som anses bra och dĂ„ligt. Det finns dock situationer dĂ€r det Ă€r förvirrande att veta om det görs rĂ€tt eller fel, dĂ„ uppstĂ„r etiska dilemman.

NĂ€r det gĂ€ller redovisning finns det flera etiska dilemman som uppstĂ„r under utövandet av yrket. Även etiska dilemman inom redovisning, allmĂ€nt rubriceras som straffbara brottDet gĂ€ller olika övertrĂ€delser av reglerna, vilket kan innefatta relationer med organiserade brottsliga grupper eller mutor av en affĂ€rsman. HĂ€r Ă€r nĂ„gra exempel pĂ„ de etiska dilemman som en revisor stĂ„r inför.

De vanligaste etiska problemen eller dilemman för professionella revisorer

Dessa brott Àr till stor del relaterade till skatteflykt och att dölja inkomster frÄn staten eller dess anstÀllda. Vi kommer att se hur dessa olagliga och oetiska metoder tillÀmpas.

Samarbeta i skatteflykt

Detta etiska dilemma Àr mycket vanligt för revisorer, vissa kunder vill undvika sÄ mycket skatt som möjligt och pÄ sÄ sÀtt dölja företagets verkliga inkomst eller byta namn pÄ företaget, vilket ytterligare kan minska inbetalningen av skatter till statskassan. Detta trots att revisorn Àr ansvarig hÄlla ordning pÄ företagets handlingar.

BegÄ en kundbedrÀgeri

Praxis Àr att kunden hÄller inne pengar och skjuter upp betalningar till leverantörer. Detta görs i ett rent personligt syfte som pÄverkar företaget för att uppnÄ sina mÄl, allt för att pengarna har anförtrotts denna omoraliska revisor.

LĂ„na din yrkesidentitet

Det finns revisorer som brukar lÄna ut sin yrkesidentitet, vad handlar det om? genom att underteckna en resultatrÀkning som inte Àr vÄr Àr praktiskt att upptÀcka, gÀller endast den tecknande revisorneftersom hans underskrift finns dÀr och han inte kÀnner till de faktiska arbetsförhÄllandena, vilket utsÀtter sig sjÀlv för fara.

PengatvÀtt

Detta det Àr inte yrkets exklusiva utövandeHan presenteras dock för revisorerna för vissa typer av företag. Denna praxis Àr att tjÀna pengar pÄ illegal verksamhet som om det vore frÄn nÄgon laglig inkomst. Detta Àr fördelaktigt för organiserad brottslighet och kan införas i professionella revisorer.

Hur undviker man dessa problem med yrkesetik inom redovisning?

Efter att redan ha sett nÄgra av de oetiska metoderna hos en professionell revisor mÄste vi se hur vi kan undvika dem. Innan vi pratar om hur man undviker dem Àr det vÀrt att veta dessa handlingar Àr straffbara; vilket resulterar i betalning av böter, indragning av yrkeslicensen och till och med fÀngelse för dessa aktiviteter. Revisorernas verksamhet övervakas av den lokala revisorskollegiet, i det hÀr fallet AECA.

Lösningen ligger i de organisationer som Àr ansvariga för att ge etiska riktlinjer för revisorerDetta Äterspeglas till och med i företagens affÀrsplan.

För förhindra alla olagliga metoderl eftersom det ocksÄ bryter mot företagets etik. Dessa metoder Àr fortfarande vanliga, men alla anstrÀngningar görs för att utbilda revisorer om vÀrderingarna och dÀrmed visa konsekvenserna som oetiska metoder kan fÄ.

0 Shares