Vilka Ă€r skillnaderna mellan “Petty Cash” och “Cash on Hand” i redovisning?

0 Shares

I affÀrsvÀrlden och handeln hör man ofta termer som kan lÄta bekanta men samtidigt obekanta. I den hÀr artikeln hjÀlper vi dig att förstÄ vad Àr skillnaden mellan smÄpengar och kontanter till handssÄvÀl som innebörden av bÄda begreppen.

Vad Àr smÄpengar i bokföring?

SmÄkassa Àr den totala kassa som verksamheten Àr allokerad till inkludera brÄdskande förfrÄgningar pÄ kort sikt i smÄ mÀngder. Med andra ord Àr smÄpengar en fond som huvudsakligen anvÀnds för betalningar som inte Àr inprogrammerade i institutionens budget. Det finns olika tjÀnster eller behov som förhindrar anvÀndningen av checkar eller andra typer av betalningar som inte Àr kontanter utan att investera kapital i företaget.

Vanligtvis en anstÀlld ansvarar för att hantera denna brevlÄdadÀr redovisningsrapporten om gjorda rörelser slutligen kommer att överlÀmnas till dig. Ledningen mÄste upprÀtthÄlla ett fast belopp för att klara de erforderliga betalningarna och upprÀtthÄlla det smÄkassaflödet av inkomster.

AnvÀnder smÄpengar

  • Transport: För smĂ„ kontanter kan du betala för omplacering av anstĂ€llda och anstĂ€llda i företaget.
  • Första hjĂ€lpen lĂ„da: För medicinska nödsituationer, de köper droger och föremĂ„l som behövs för första hjĂ€lpen pĂ„ arbetsplatsen.
  • Mat och resor: Om det finns en anstĂ€lld som mĂ„ste resa i jobbet fĂ„r han ett smĂ„pengarbidrag.
  • Förnyelse: Utföra underhĂ„ll av anlĂ€ggningar och nödvĂ€ndiga tjĂ€nster.

Vad Àr kontanter i bokföring?

Kontanter till hands det bolagets omsÀttningstillgÄngar att fylla vissa funktioner och kortvariga rörelser. Dessutom Àr det ett grundlÀggande element dÄ det Àr företagets monetÀra saldo, frÀmst för att tÀcka ad hoc-skulder.

Kontanter har tre huvudkomponenter som hanteras i kassan enligt följande:

  • Sparande och checkkonton med företaget som Ă€gare.
  • Checkar
  • Lagliga pengar i omlopp.

Sammanfattningsvis gör kontanter till hands summan pengar som ett aktivt företag Àger och tar emot, oavsett om det Àr pÄ kvitton, checkar eller mynt.

AnvÀndningen och syftet med kontanter till hands bestÀms av ledningen, som utför noggranna inspektioner och bokföringshandlingar för analys. Meningen med chefen (kassörskan) Àr detta sÀkra, ta emot och leverera pengar kontanter ansvarsfullt.

Vad Àr skillnaderna mellan smÄpengar och kontanter till hands?

Vid det hÀr laget har vi förstÄtt terminologin för Petty Cash och Cash i handen och deras huvuddrag inom redovisning. Nu ska vi visa vad Àr skillnaden mellan de tvÄ Det kommer att vara mycket anvÀndbart att ha en tydlig förstÄelse för dessa begrepp nÀr du driver ditt företag.

Fickpengar det Àr pengar du har till hands att göra betalningar av mindre belopp kontant. Detta innebÀr att inga checkar eller kreditkort anvÀnds för att göra betalningar, varav de flesta tÀcker omedelbara affÀrsbehov.

En fast summa smÄpengar Àr inte en stor summa kontanter som faststÀlls av ledningen och hanteras av en pÄlitlig kassörska.

Kontanter till hands Àr summan eller antalet pengar som företaget har tillgÄng till dvs kontant, med check eller i bank. Budgeten som kommer att omvandlas till kontanter inom 90 dagar eller mindre ingÄr i kassakalkylen.

Kort sagt, smÄpengar Àr pengar finns endast i kontanter och checkar eller andra betalningsmedel accepteras inte för att avboka utgifter. Kontanter till hands inkluderar kontanter, checkar, kreditkort som banköverföringar, vilket skiljer dem frÄn smÄpengar. En annan skillnad Àr att smÄkassaflödet inte ingÄr i företagets bokföring, utan kassaflöden ingÄr.

Vi hoppas ha slutfört detta informativa inlÀgg om redovisning du kan anvÀnda och bemÀstra de förklarade begreppen I den hÀr artikeln. Om du vill ha mer information om miracomosehace.com hittar du fler artiklar om ekonomi, handel och marknadsföring för att vÀgleda dig.

0 Shares