Vilka Àr skillnaderna mellan Facebook och Facebook Lite, och vilken Àr bÀst?

0 Shares

Sociala nÀtverk implementerar allt oftare verktyg i sina mobila versioner, som, Àven om det kan ha en mycket positiv inverkan pÄ anvÀndargemenskapen, har en inverkan pÄ utrymmet som tas upp pÄ en mobiltelefon.

DÀrför har flera av dessa nÀtverk bestÀmt sig för att köra versioner av sina applikationer som har ett mycket enklare grÀnssnitt och dÀrför Àr lÀttare. Tar mindre plats i internminnet och krÀver mindre RAM till telefonen, som ett resultat snabbare och skarpare.

Facebook och Facebook Lite

Detta Àr fallet med företaget grundat av Mark Zuckerberg, Facebook. Detta Àr en av de de mest populÀra sociala nÀtverken och anvÀnds över hela vÀrlden med över tvÄ miljarder anvÀndare. Den stÀndiga utvecklingen och implementeringen av mÄnga verktyg har gjort det till ett av de mest kompletta sociala nÀtverk som kan existera.

Under 2015 lanserades en annan version av detta sociala nÀtverk: Facebook Lite, en applikation för lÀgre dataförbrukning designad för de regioner vars mobildatahastigheter inte var tillrÀckligt höga för att anvÀnda originalversionen.

Prestandaproblem

Trots att de frÀmjar denna stora fördel, dvs att ha mycket lÀgre vikt Àn den ursprungliga applikationenmÄnga anvÀndare protesterade pÄ grund av att grÀnssnittet inte var tillrÀckligt tydligt för att blÀddra igenom meddelanden som delas av deras vÀnner.

Förtroende och preferenser

Trots de driftsproblem som Facebook Lite kan innebÀra, föredrar mÄnga att anvÀnda den hÀr versionen av applikationen, som överstiger 200 000. AnvÀndare pÄ bara tvÄ Är.

Facebook Lite och dess fördelar

I denna mening, och efter ovanstÄende, Àr nÄgra av fördelarna du kan ha nÀr du anvÀnder Facebook Lite:

  • Mindre vikt Ă€n den ursprungliga applikationenvilket Ă€r fördelaktigt dĂ„ det inte fyller mobilens interna minne.
  • NĂ€r du arbetar med lĂ„ghastighetsanslutningar har applikationen en förlĂ€ngning mycket mindre databehovsĂ„ förbrukningen blir ganska lĂ„g om man jĂ€mför med andra appar.
  • Denna applikation skulle kunna fungera som en “allt-i-ett” utan att vara extremt nödvĂ€ndig för att ladda ner kompletterande applikationer (som till exempel Facebook Messenger som ocksĂ„ har en Lite-version).
  • NĂ€r operativa problem har Ă„tgĂ€rdats Ă€r transparensen som erbjuds av detta grĂ€nssnitt enkel spektakulĂ€rsĂ„ att du kan njuta av detta sociala nĂ€tverk utan alltför mycket problem.

Skillnader mellan Facebook och Facebook Lite

NÀr du bestÀmmer vilka av dessa appar som ska behÄllas pÄ din mobila enhet Àr det absolut nödvÀndigt att göra jÀmförelser för att ta reda pÄ vilka de bÀsta aspekterna av varje Facebook-app Àr, samt de verktyg de kan ha eller inte har för bÀttre prestanda. PÄ det hÀr sÀttet:

  • VĂ„gen: Denna aspekt Ă€r en av de mest framstĂ„ende och har dĂ€rför varit riktmĂ€rket genom hela artikeln … men skillnaden Ă€r bara hemsk. Storleken pĂ„ den ursprungliga versionen av Facebook Ă€r 54 MB, medan Lite-versionen bara Ă€r 1,6 MB.
  • Multimedia: Facebook Lite, som en av datasparĂ„tgĂ€rderna, tillĂ„ter dig inte att spela multimediainnehĂ„ll direkt frĂ„n din tidslinje som den ursprungliga appen gör. I sĂ„ fall Ă€r helskĂ€rmslĂ€ge det enda sĂ€ttet du kan spela upp videor som delas av dina kontakter.
  • TillĂ€gg: Som nĂ€mnts ovan fungerar Facebook Lite som en allt-i-ett-applikation, vilket gör att du kan anvĂ€nda Facebook-chatt utan att behöva ladda ner Messenger-applikationen, vilket Ă€r omöjligt med den ursprungliga applikationen.
  • LaddningstiderÄven om den anvĂ€nder mindre data, kan laddningstiden i Facebook Lite vara betydligt snabbare Ă€n den för den ursprungliga Facebook-appen, sĂ„ du bör inte misströsta nĂ€r du tittar pĂ„ videor i större storlekar eller medan du spelar upp videor.
0 Shares