Vilka Àr samtida exempel pÄ effektiv reklam och kommersiell reklam?

0 Shares

Reklam och propaganda pÄverkar avsevÀrt mottagarnas sinnen, vilket gör att de Àlskar produkten eller avvisar den helt och hÄllet. Om du vill ta reda pÄ hur vissa reklam- och propagandamodeller har varit framgÄngsrika, stanna kvar och lÀs hela Àmnet Vilka Àr samtida exempel pÄ effektiv kommersiell reklam och propaganda?

Vilka Àr samtida exempel pÄ effektiv kommersiell reklam och propaganda?

Idag kan vi se otaliga företag och varumĂ€rken uppnĂ„ sitt “mĂ„l” med roliga, kreativa och naturligtvis framgĂ„ngsrika kampanjer av olika typer av reklam och propaganda, sĂ„ lĂ„t oss titta pĂ„ nĂ„gra av dem tillsammans:

McDonald’s: ett oemotstĂ„ndligt erbjudande

McDonald’s lyckades, genom att anvĂ€nda den intelligens och effektiva marknadsföringsteknik de alltid anvĂ€nder, behĂ„lla ett erbjudande som ingen kund kunde tacka nej till: om du inte har mat i 60 sekunder efter att ha skickat in ansökan kommer de att ge dig dem kostnadsfritt. Som vi sa var detta frestande och oemotstĂ„ndliga erbjudande ett bra sĂ€tt att öka din försĂ€ljning för vem gillar inte att fĂ„ gratissaker?

Adidas: Offentlig person, mÄngas idol

Hos Adidas, sportklÀdesmÀrket, var de ocksÄ vÀldigt smarta, bara att de anvÀnde en internationellt erkÀnd offentlig person för att skapa en ny slogan.

Den offentliga personen var den ikoniske Lionel Messi, ja, en fotbollsspelare som alla kĂ€nner och Ă€lskar, och sloganen de skapade “omöjligt Ă€r ingenting” förmedlade en inspirerande och exemplarisk historia frĂ„n Messi som hade en positiv inverkan.

Coca-Cola: Affinitet med allmÀnheten Àr nyckeln

Kampanjen “Dela cola med” syftade till att göra varumĂ€rket mer personligt och kreativt djup affinitet mellan kunder och varumĂ€rke. Denna annonskampanj blev en framgĂ„ng eftersom den gav dig möjligheten att dela din mĂ€rkesdryck med nĂ„gon som hade ett namn tryckt pĂ„ flaskan, vilket genererade ett slags personlig upplevelse.

Ford: Bilden han visar

Biltillverkaren Ford, med denna bild blotta ögat Det verkar enkelt, du har lyckats förmedla nÄgot viktigt, vilket i sjÀlva verket gjort företaget framgÄngsrikt. Kampanjens skylt bestod av en bild av en Ford-bilnyckel, formen av en stad med byggnader ristades pÄ nyckelns metall.

Utöver bilden hade kampanjen sloganen “stad i dina hĂ€nder” eller “stad i dina hĂ€nder”, vilket speglar tanken att en mĂ€rkesbil kan leda till besöka hela staden och vidare.

Fler exempel pÄ framgÄngsrika reklamkampanjer pÄ senare tid

RĂ€dda Barnen: Emotionell kampanj

2014 lyckades den icke-statliga organisationen RÀdda Barnen skapa en annons för sin stiftelse, som berörde hela vÀrlden och togs emot mycket vÀl. Endast filen i filmen en och en halv minutden situationen för miljontals flyktingbarn och de situationer de möter.

Organisationen stödde framgÄngen för sin kampanj i starka bilder som har fullgjort sitt uppdrag att involvera mÀnniskor mer i stiftelsen, eftersom internetsökningar relaterade till detta Àmne har ökat sedan filmens premiÀr.

Old Spice: The Man Your Man Could Smell Like, en rolig och trevlig reklam

Annonsen som Old Spice lanserade nÀr den blev aktuell 2010 kombinerade flera faktorer som gjorde annonsen effektiv och igenkÀnnbar. Bland dessa faktorer Àr anvÀndningen av rolig karaktÀr och karismatisk Som centrum för uppmÀrksamheten i reklam kunde humorn och intrigen i annonsen ocksÄ locka mycket fler kunder.

Annonsen blev sÄ framgÄngsrik att det sedan premiÀren, med hÀnsyn till endast 30 dagar efter premiÀren, talas om en ökning av försÀljningen av mÀrket Old Spice ovan 107 %.

Dove: En riktig skönhet

Tack vare denna kampanj vann Dove hjĂ€rtan hos kvinnor som inte ville vara det stereotyp med “perfekt kropp”Den innehöll en annonskampanj som frĂ€mjade sann skönhet, inspirerade miljontals kvinnor och en av decenniets mest inflytelserika annonskampanjer.

0 Shares