Vilka Àr fördelarna och nackdelarna med system för lagerkontroll?

0 Shares

En inventering Àr ett specifikt utrymme belÀget inom ett företag som fungerar som ett lager för varor som det har förvÀrvat eller representeras som en uppsÀttning tjÀnster som ska erbjudas i sin transaktion.

För att förklara det mÄste du veta att du behöver det kontrollsystem som stÀndigt ska manipuleras och granskas av en eller flera personer som ingÄr i organisationens lönelista.

Var och en av dessa anstÀllda Àr alltsÄ ansvarig för utförande numret pÄ varje produkt finns i ovannÀmnda inventarie.

Detta görs dock för att kunna avlyssnas av ett datorprogrammerat dokument eller system, sÄ att ledningsgruppen som leds av företaget kan spÄra var och en av varorna som finns dÀr och kan ta del av var och en av de fördelar den ger.

Vad Àr ett lagerkontrollsystem?

Som nÀmnts ovan anses en samling produkter som förvaras i företaget vara inventarier eftersom det Àr genom dem som mÄlet med en eventuell förhandling uppnÄs.

Med detta i Ätanke Àr det viktigt att nÀmna att eftersom det Àr ett föremÄl av stor betydelse Àr det absolut nödvÀndigt att behÄlla kontrollen över det för att undvika förluster eller fluktuationer.

För att uppnÄ detta finns det kontrollsystem som kan utföras manuellt av en anstÀlld i organisationen eller i stÀllet Àr den anstÀllde sjÀlv ansvarig för hanteringen av ett specifikt program, vilket gör att han kan tillhandahÄlla nödvÀndiga data relaterade till denna lagring.

Dessa system kan fungera pÄ ett annat sÀtt eftersom det till exempel finns inventarier som lagras och skickas via metoder som FIFO eller UEPS.

Fördelar med att hantera ett lagerkontrollsystem

Denna mycket specifika lagringsmekanism gör att varje produkt kan klassificeras för att korrekt bestÀlla och kontrollera den totala mÀngden varor.

Aktivera spÄrning för varje produkt

Konstant övervakning av denna uppsÀttning tjÀnster kommer att sÀkerstÀlla korrekt försÀljningsplanering som gynnar var och en av kunderna genom att erbjuda dem högkvalitativa produkter, samt lösa svÄra situationer som stagnation.

Undvik stöld och fluktuationer

Även om det kan lĂ„ta lite lĂ€skigt, finns det anstĂ€llda som vill ta en viss mĂ€ngd lager som finns i lager.

Styrsystemet undviker detta dÄ det Àr en kontinuerligt övervakad metod och antalet ingÄr i rÀkningen mÄste matcha med den som presenteras i dokumentet.

Det Àr ett statistiskt system som uppskattar möjligheterna

Det Àr en sÄ specifik metod bedömning och förebyggande ÄtgÀrdersÄsom absoluta lager och nettolager, som Àr ansvariga för att faststÀlla det verkliga vÀrdet av var och en av dessa produkter, och de möjliga förluster som kan uppstÄ om var och en inte förhandlas fram.

Nackdelar med att hantera ett lagerkontrollsystem

Även om detta Ă€r den optimala metoden för att arbeta med ditt företags lagring, har varje system sina nackdelar om det inte fungerar som det ska. NĂ„gra kan vara:

Teknologiskt beroende

För nÀrvarande har tekniken försett oss med mÄnga procedurer som vi var tvungna att göra manuellt, men tyvÀrr Àr det inget annat Àn en dator som utsÀtts för oÀndliga energikÀllor, inklusive att vara ansluten till Internet.

I hÀndelse av nÄgot av dessa fel, ett lagerkontrollsystem Jag skulle bli helt paralyserad och det skulle vara ett allvarligt problem för företaget.

BedrÀgeri och bristande precision

Stölder i företagets lager orsakas av oÀrliga anstÀllda som kan manipulera denna typ av information för detta ÀndamÄl förvÀrva en av organisationens produkter olagligt.

PÄ samma sÀtt, manuellt eller genom att tilldela vÀrden till ett Excel-kalkylblad, kommer systemets precision att bero pÄ vem som Àr ansvarig för att hantera uppgiften.

DÀrför Àr dessa lager stÀndigt pÄ granskas och rÀkna om för att undvika betydande förluster för organisationen.

0 Shares