Vilka Àr fördelarna och nackdelarna med att anvÀnda bankkreditkort?

0 Shares

Kreditkortet Àr verktyget lÄter Àgaren köpa vad han vill, och dÀrigenom bevilja en kredit pÄ emittentens konto. Dessa lÄn ska betalas tillbaka inom en viss tid som banken bestÀmmer.

Ditt kreditkort heter för att dess form pĂ„minner om ett inbjudningskort, det Ă€r av plast och det har nĂ„gon form av magnetism som ansluter till din bank. NĂ€r det gĂ€ller ordet “merit”, beror det pĂ„ att det Ă€r ett lĂ„n lĂ„nat av en bank.

Alla bankkreditkort mÄste vara kopplade till ett bankkonto, likasÄ mÄste vi komma ihÄg att syftet med detta kort Àr att tillhandahÄlla en extra tjÀnst, nÀmnda tjÀnst han Àr den som tröstar oss, snabbhet och framför allt sÀkerhet mellan alla processer av vÄra pengar. Det finns flera stÀllen som ger oss möjlighet att ha vÄrt eget kreditkort, till exempel Walmart-kreditkortet.

Även med dessa kort Ă€r det möjligt göra ett kontantuttag via en auktoriserad bankomat.

Kreditkort Àr vanligtvis mycket viktiga för mÀnniskor som alltid har att göra med pengar eftersom detta kan hÀnda de tog slut pÄ pengar och det Àr dÀr kreditkortet kommer in.

Är kreditkort sĂ€kra?

Vi kommer att prata om varför de Àr sÀkra samt vad de innehÄller för att hÄlla dem sÀkra som kreditkort Àr den bestÄr av ett antal sÀkerhetsmekanismervilka Àr:

 • Innehavarens namn och underskriftS: Alla processer mĂ„ste bekrĂ€ftas med mobiltelefonens fullstĂ€ndiga namn och signatur, liknande stölden av en persons kort, den kan hittas eftersom den inte har nĂ„gon möjlighet att ta reda pĂ„ vilken som Ă€r innehavarens signatur. DĂ€rför, vart vi Ă€n gĂ„r, kommer de att be om det.
 • SĂ€kerhet med PIN-kod: Det Ă€r en PIN-kod som bestĂ„r av 4 hemliga nummer, vilket gör att bara du och ibland vissa banker kĂ€nner till den. Det Ă€r det sĂ€kraste sĂ€kerhetssystemet som finns idag.
 • Verifierings kod: Detta nummer finns pĂ„ baksidan av kortet, detta nummer anvĂ€nds för onlinetransaktioner, vi kan utföra verifiering för att bekrĂ€fta köpet av produkten.
 • Magnetremsa: Det Ă€r den mest anvĂ€nda sĂ€kerhetsĂ„tgĂ€rden, skapad för nĂ€stan 40 Ă„r sedan, precis som den inte Ă€r sĂ€rskilt sĂ€ker nuförtiden, eftersom flera sĂ€tt att kopiera magnetremsan av kort redan har skapats, vilket Ă€ventyrar detta sĂ€kerhetssystem.
 • Vid gravitation kreditupplysning kan spĂ€rras.

Vad ska vi göra för att anvÀnda kreditkortet pÄ rÀtt sÀtt?

Det Àr bekvÀmt för kortinnehavare att veta hur man hanterar ett kreditkort vÀl, sÄ att det inte finns nÄgra framtida problem. Ett antal steg mÄste vidtas:

 1. AnvÀnd kort för rÀntefria betalningarDetta beror pÄ att om köp görs till rÀnta sÄ kommer det mÄnatliga lÄnebeloppet att öka mer och mer.
 2. Var vÀldigt punktligt pÄ betalningsdagen och tidpunkten en gÄng i mÄnaden.
 3. Vi ska inte anvÀnda kortet för att ta ut kontanter.
 4. Kontrollera kreditcirklarna pÄ vÄrt kort.

Fördelar och nackdelar med ett kreditkort

Kom ihÄg att ett kreditkort alltid har sina positiva och negativa sidor dÄ dessa Àr lÄngsiktiga ekonomiska procedurer.

Fördel

OlÀgenheter

 • Det Ă€r lĂ€tt att överskrida maxbeloppet, ingenting kan meddela oss om vi inte kontrollerar ditt kontoutdrag.
 • Vi kan bli beroendesĂ„ vi kan göra onödiga inköp.
 • Ibland genererar det ekonomiska problem, oftast syns det nĂ€r det gĂ€ller företag.
 • Det finns utgifter och provisioner vilka banker kommer att kunna samla in.
 • Det krĂ€ver mycket pappersarbete.
0 Shares