Vilka Àr för- och nackdelarna med att rekrytera psykometriska test?

0 Shares

Personalrekrytering till ett företag Àr en grundlig process dÀr mÄnga aspekter av varje kandidat mÄste beaktas. För detta anvÀnds ofta psykometriska test. Men vet du fördelar och nackdelar med psykometriska test vid rekrytering av ny personal?

Det Àr viktigt under personalrekryteringsprocessen mÀta varje kandidats möjligheter och anlagAtt kÀnna till din personals kompetens Àr avgörande för ditt företags framgÄng. Det Àr hÀr psykometriska tester blir mycket viktiga vid rekrytering.

Vad Àr psykometriska tester?

Vissa företag fortfarande fortsÀtta att anvÀnda CV-recensioner och intervjuer som rekryteringsmetod. Det finns dock inte fÄ organisationer som lÀgger till psykometriska tester till denna process, som lÄter dig ta reda pÄ vissa egenskaper hos kandidaterna som Àr relevanta för företagets utveckling.

Dessa typer av tester Àr psykologiska tester som Àr mycket höga det Àr vÀrt att kÀnna till dina intressen, anlag och personliga vÀrderingar hos kandidater som söker jobb i vÄrt företag. Det kan till och med vara ett verktyg som pÄverkar företagets personalhantering.

En mycket positiv aspekt av dessa tester Àr detta de erhÄllna resultaten Àr mÀtbara. Detta gör det mycket enkelt att ta reda pÄ vilken kandidat som passar bÀst för den tjÀnst du vill ha i företaget. Dessa resultat erhÄlls i form av en statistisk graf och för att tolka dem mÄste vi jÀmföra dem med modellen.

I mÄnga fall kan arbetssökande vara rÀdda för den hÀr typen av test, men det beror pÄ att de Àr okunniga om dem. NÄgot som kan hjÀlpa dig, om det Àr ditt fall, dÄ utföra nÄgra psykometriska test i förvÀg vet vad du kommer att möta.

Vilka Àr fördelarna och nackdelarna med psykometriska test för att rekrytera medarbetare?

I det hÀr avsnittet kommer vi att diskutera fördelarna och nackdelarna som psykometriska tester kan erbjuda vid rekrytering av personer till arbete. Observera att för att resultaten ska vara korrekta mÄste testet utföras korrekt.

Fördelar med att anvÀnda psykometriska test för rekrytering

  • Fick resultat lyfta fram viktiga detaljer om kandidaten detta bör beaktas för att veta om du Ă€r lĂ€mplig för jobbet du vill fĂ„ eller inte. Man bör komma ihĂ„g att utvecklingen av mĂ€nskliga resurser i företaget trots allt Ă€r nödvĂ€ndig för att vara framgĂ„ngsrik.
  • Avslöja aspekter av kandidaten som skulle vara mycket svĂ„rt att utvĂ€rdera bara genom att lĂ€sa ditt CVeller till och med under en traditionell intervju.
  • Under en intervju kan kandidaten svara pĂ„ ouppriktiga frĂ„gor i ett försök att tillfredsstĂ€lla intervjupersonen. Tack vare psykometriska tester kan vi glömma denna fördom och filter rĂ€ttvisare sökande.
  • Om de Ă€r vana vid att filtrera sökande med sina CV:n kan detta leda till mindre tid som slösas bort pĂ„ intervjuer som inte kommer att gynna organisationen pĂ„ nĂ„got sĂ€tt.

Nackdelar med psykometriska test

  • Dessa Ă€r vanligtvis psykometriska test lĂ„ng och vĂ€ldigt trĂ„kig att göra. Av denna anledning Ă€r arbetssökande ofta inte uppmĂ€rksamma för att reagera snabbt och kunna fortsĂ€tta rekryteringsprocessen.
  • Om det misslyckas, resultaten kan vara svĂ„ra att tolka. Rekryteraren kan hamna förvirrad och kan dĂ€rför inte vĂ€lja den bĂ€sta personen för tjĂ€nsten. Faktum Ă€r att personen i mĂ„nga fall endast Ă€r skyldig att utvĂ€rdera prestationen, vilket kan innebĂ€ra extra kostnader för verksamheten.
  • Flera tester inte förklaras pĂ„ det mest adekvata sĂ€ttetsĂ„ kandidaten förstĂ„r inte vad han frĂ„gar efter. Som ett resultat kan en kandidat som faktiskt visar sig ha stor potential för tjĂ€nsten de söker förlora sina poĂ€ng.

Vi hoppas att du tack vare informationen i den hÀr artikeln kommer att kunna vÀga fördelar och nackdelar med psykometriska test vid rekrytering. Kom ihÄg att beslutet att tillÀmpa dem eller inte kan Àndra grunden för ditt företags organisationsstruktur, sÄ vi rekommenderar att du analyserar det vÀl.

0 Shares