Vilka Àr Excel-funktionerna IM.REAL och IM.RAIZ2?

0 Shares

Variationen och rikedomen i Excels detaljer gör att vi alltid mÄste lÀra oss nÄgot nytt om programmet. Det finns mÄnga verktyg som tillÄter mÄnga möjligheter inom detta Office-program lösa problem.

HÀr lyfter vi fram funktioner IM.REAL och IM.RAIZ2att göra en noggrann berÀkning av de nödvÀndiga elementen som behöver förstÄs. Dessa Àr berÀkningar för att faststÀlla de mycket specifika och viktiga resultaten av det arbete som ska utföras eller utföras.

I avsnittet Se hur det gÄr till rekommenderar vi att du fortsÀtter att lÀsa den hÀr artikeln för att lÀra dig mer om funktionerna IM.REAL och IM.RAIZ2.

TillÀmpning och egenskaper för IM.REAL-funktionen i Excel

Med funktionen JAG ÄR VERKLIG du kan berĂ€kna den verkliga koefficienten som hör till det komplexa talet som anvĂ€nds i Excel. Textformatet som fungerar som grunden för denna funktion Ă€r x + yi eller x + yj.

PÄ samma sÀtt behöver den vid bearbetning ett obligatoriskt argument eller en numerisk faktor för att berÀkna, vilket Àr Otaliga. Det Àr ett sammansatt vÀrde eller tal vars reella koefficient kommer att berÀknas med den specifika funktion vi förklarar.

Om du inte har ett komplext tal, med anknytningen GRUPPNUMMER du kan förÀndra det verkliga och det imaginÀra. PÄ sÄ sÀtt kan du fÄ vÀrdet Number som har de nödvÀndiga egenskaperna att anvÀnda i IM.REAL-funktionen.

I formelfÀltet ska Excel skrivas som = IM.REALföljt av ett nummer inom parentes. Citattecken sÀtts Àven pÄ vÀrden eftersom detta Àr en funktion som krÀvs för att funktionen ska bearbeta den korrekt.

JAG ÄR VERKLIG Den finns i Excelfunktionsgruppen för uppgifter och uppgifter relaterade till teknikomrĂ„det. Alla verktyg för bearbetning av komplexa tal i detta program Ă€r grupperade i denna kategori, sĂ€rskilt frĂ„n Excel 2016.

En annan detalj i detta program som Àr tillgÀnglig för anvÀndning Àr funktionerna INV.BETA.N och INV.BINOM. De anvÀnds för att göra redovisningsberÀkningar med kumulativ och binomial fördelning, nÄgot grundlÀggande i statistiskt arbete.

NÄgot du kan göra som inte Àr funktionsrelaterat Àr dubbelklickstrick i Excel. Det Àr en strategi som tillÄter anvÀndaren vinna tid medan du anvÀnder lösaren.

Nu vet du grunderna för att anvĂ€nda funktioner JAG ÄR VERKLIG och vad Ă€r dess funktioner för berĂ€kningar.

TillÀmpning och egenskaper för IM.RAIZ2-funktionen i Excel

Om du vill berÀkna kvadratroten ur ett komplext tal i Excel bör du anvÀnda tillÀgget IM.RAIZ2. Du hittar den i listan över funktionskategorier som finns i programmet och som anvÀnds i Engineering.

Liksom mÄnga andra funktioner i denna grupp anvÀnder den anknytningsnumret som en obligatorisk faktor för att berÀkna sig sjÀlv. Representerar ett tal eller ett komplext tal för vilket berÀkningen av kvadratroten med funktionen kommer att rÀknas fram.

Funktionen IM.RAIZ2 Àr en mycket förenklad version av den vanliga formeln för berÀkna kvadratroten ur komplexa tal. Det bör beaktas att Excel arbetar med programmering som lÄter dig förstÄ dessa element korrekt.

Det uttrycks i formelfÀltet som = IM.RAIZ2tillsammans med ett nummer inom parentes och citattecken för att utöka det. Detta Àr sekvensen som mÄste följas för att etablera IM.RAIZ2-funktionen för EXCEL.

Observera att dessa typer av funktioner endast anvÀnds med komplexa tal och inte med andra vÀrdetyper. Av denna anledning erbjuder Excel möjligheten att anvÀnda funktionen KANAL för att Att konvertera vanliga vÀrden Àr komplexa tal.

Medan du arbetar pÄ sidan kan du ocksÄ anvÀnda vyn Single Page Layout i Excel. Trots att de mestadels har tekniska baser kan du lÀgga till dem ocksÄ visuella detaljer för att markera information eller data.

Vi inbjuder dig att fortsĂ€tta lĂ€ra dig mĂ„nga nya och ganska anvĂ€ndbara saker pĂ„ vĂ„r sida Se hur det Ă€r gjort. Ämnen vi tar upp Ă€r frĂ€mst virtuella och digitala, sĂ„som Excel-funktioner, samt sociala medier.

0 Shares