Vilka Àr de mest anvÀnda digitala plattformarna och resurserna i klassrummet?

0 Shares

För nÀrvarande, sÀrskilt under en period av pandemi, social isolering och distansundervisning, Àr anvÀndningen av digitala verktyg, program, mjukvara och annan teknik alltmer nÀrvarande i utbildningen.

Nuförtiden Àr det möjligt att observera anvÀndningen av videor i klassrummet, anvÀndningen av interaktiva program och webbplatser och till och med utvecklingen av fritidsaktiviteter genom anvÀndning av program och andra digitala verktyg.

DÀrför görs aktiviteter som en bibliografisk lista, eller till och med hur man refererar till webbplatser i texten, listor och till och med korrektur, enklare genom att anvÀnda textutvecklingsverktyg, som Word eller till och med Google Docs.

Med detta ramverk av modernisering inom undervisning och tekniska tillÀmpningar inom utbildning och lÀrande, kommer vi idag att titta tillsammans pÄ nÄgra digitala verktyg, webbplatser och program som kan anvÀndas i undervisning och lÀrande pÄ alla nivÄer.

Snart kommer mer generella program att ses, som syftar till att genomföra klasser, tester, konferenser och presentationer, och Ànnu mer specifika program, som anvÀnds inom ett eller annat omrÄde.

Genomför klasser, presentationer och videokonferenser

Vilka Àr de mest anvÀnda digitala plattformarna och resurserna i klassrummet?  tvÄ

Coronaviruspandemins ankomst och framsteg har satt stor press pÄ olika samhÀllssektorer. Ekonomin och de offentliga finanserna pÄverkades i hög grad av till exempel frÄgan om arbetslöshet och stÀngning av handeln.

Men utbildningen fick ocksÄ stor inverkan, eftersom man mÄste anpassa sig till en rutin med undervisning och distansklasser, i syfte att följa de rekommendationer om social isolering som tagits fram av VÀrldshÀlsoorganisationen.

DÀrför Àr klasser och utbildning som helhet direkt beroende av anvÀndningen av teknik och digitala verktyg under denna tid.

Och under denna period av social isolering och distansutbildning, vilka program och webbplatser anvÀnds mest av lÀrare och elever för klasser?

Det finns flera sidor speciellt utformade för anvÀndning av digitala verktyg och enligt dem Àr Zoom och Google Meet de snabbaste, mest direkta och praktiska sÀtten att starta en videokonferens.

Microsoft 365-anvÀndare behöver dock inte betala mÄnadsavgifter för Microsoft Teams eller Google Meet, vilket ger en viss fördel jÀmfört med att anvÀnda Zoom.

DÀrför tenderar skolor, universitet och andra utbildningsorgan att anvÀnda Google Meet eller Microsoft Teams för att genomföra sina klasser och konferenser.

Dessa tre Àr dock de mest anvÀnda och eftertraktade plattformarna nÀr det kommer till lektioner och seminariepresentationer. Om du inte kÀnner till dem Àn, missa dem inte och vÀlj den som passar dina behov bÀst!

AnvÀndbara och praktiska hemsidor för vardagsundervisning

Vilka Àr de mest anvÀnda digitala plattformarna och resurserna i klassrummet?  3

Förutom kommunikations- och videokonferensplattformar finns det flera webbplatser som kan hjÀlpa dig nÀr du studerar, i och utanför klassrummet.

Kahoot – Flervalstest

En mycket intressant sida för att göra tester och olika kunskapstester, oavsett Àmne, Àr Kahoot.

Kahoot definieras för nÀrvarande som en lÀrplattform, det vill sÀga den passar vÄrt Àmne perfekt. Webbplatsen anvÀnds ocksÄ som utbildningsplattform i olika skolor, förberedande kurser och andra utbildningslokaler.

Plattformens lÀrande spel kallas Kahoots, som Àr flervalstest som möjliggör anvÀndaranpassning, frÄn frÄgorna till svaren som finns att vÀlja pÄ.

Sajten skapades 2012 och fortsÀtter att vara en av de största nÀr det gÀller pedagogiska spel som anvÀnds i pedagogiska utrymmen.

Pedagogisk Ludo Portal – Pedagogiska spel

Portal Ludo Educativo Àr, liksom Kahoot, en plattform för pedagogiska spel som innehÄller aktiviteter frÄn mÄnga Àmnen, som:

  • portugisiska sprĂ„ket
  • Konst
  • Matematik
  • Biologi
  • Historia
  • geografi
  • Vetenskap

Och flera andra Àmnen, inklusive aktiviteter pÄ högskolenivÄ. Genom att klicka pÄ ett av de tillgÀngliga Àmnena kommer anvÀndaren att se en underflik som innehÄller olika skolÄr (frÄn fjÀrde till sjunde klass och Àven gymnasiet).

Men till skillnad frÄn Kahoot, nÀr anvÀndaren kommer Ät ett av de tillgÀngliga Ären, kommer anvÀndaren att stöta pÄ spel med olika mÄl, som har ett tema relaterat till den valda disciplinen och Äret.

Slutligen Àr det möjligt att tydligt se vilken inverkan tekniken har pÄ utbildningen idag, frÄn fritidsfrÄgor till vÀsentliga frÄgor som att genomföra klasser och kommunikation mellan lÀrare och elever.

Men vad teknik reserverar för de kommande Ären inom utbildningsomrÄdet lovar att revolutionera undervisningen genom personalisering av lÀrande, eftersom enande av undervisning med teknik Àr en vÀg utan ÄtervÀndo, oavsett pandemin.

0 Shares