Vilka Àr de grundlÀggande frÄgorna att stÀlla nÀr man skriver en sjÀlvbiografi?

0 Shares

SjÀlvbiografier kommer som standard att vara trovÀrdiga exempel pÄ vÄr egen vision. Detta Àr ett exempel pÄ vad vi tror om oss sjÀlva och en beskrivning av vÄr vandring genom livet.

Att vara sÄ intim det kan vara komplextför det svÄraste att studera kommer alltid att vara vi.

Vad du Àn vill vet hur man konstruerar en sjÀlvbiografiatt anvÀnda den pÄ dina sociala nÀtverk för att du inte gillar den du redan har och vill Àndra din profilinformation, eller sÄ kanske du vill gÄ lÀngre och ska skriva en tydlig sida om dig sjÀlv.

Hur du Àn vill anvÀnda den för dess slutanvÀndning, det finns sÀtt och de Àr baserade pÄ frÄgorna du stÀller dig sjÀlv i skrivande stund.

Varför Àr en sjÀlvbiografi en titt pÄ vÄra liv?

SjÀlvbiografier Àr strukturer som kan falla inom mÄnga omrÄden. Och de mÄste anpassa sig till det struktur, ordning och kvalitetDe har en allmÀn struktur beroende pÄ dokumentens stilar eller format, beroende pÄ syftet med texten.

De kommer att vara mer strukturerade att tÀcka upp till citat frÄn litterÀra verk som hjÀlper till att skapa önskad aura i brevets innehÄll, dÀrför anvÀnds de till och med för att skapa en bibliografi i texten för att göra allt sÄ professionellt och estetiskt som möjligt.

Eftersom det Àr en del av skrivandet kommer det att vara föremÄl för kÀnslor, minnen, upplevelser, skÀrmytslingar och insikter som vi alla lever för, för vilka det kan vara se fritt att vandra och fÄ dramat att kvÀva strukturen.

Av denna anledning Àr de metoder för att skapa sjÀlvbiografioch den som inte kan vara frÄnvarande Àr att stÀlla sig sjÀlv grundlÀggande frÄgor som hjÀlper till att skriva en sjÀlvbiografi.

Ge i enhetlig form och innehÄll till det som skrivs, a frÄgor nÀr du skriver en sjÀlvbiografikommer att vara en guide i att samla och organisera minnen. Vi skulle överhuvudtaget vilja skriva allt, men det Àr inte alltid det bÀsta sÀttet att sÀtta ihop en sjÀlvbiografi.

Vilka frÄgor innehÄller sjÀlvbiografin? Passar de till nÄgon uttrycksstil?

Om vi ​​mĂ„ste komma ihĂ„g nĂ„got: sjĂ€lvbiografier Ă€r delar av personlig kreativitet. Varvid, det kommer att bli föremĂ„l för vĂ„r egen diskurs.

Presentationer pÄ redaktioner kan vara vÀldigt varierande, frÄn de mest sobra till de mest romantiska, med lyrisk men tyst prosa. Bagage stilar en sjÀlvbiografi kan antaatt vi hopplöst skulle förlora oss sjÀlva i ett hav av exempel.

DÀrför mÄste vi skynda oss att sammanfatta. GrundlÀggande frÄgor att stÀlla sig sjÀlv medan du skriver en sjÀlvbiografikommer att ligga till grund för att starta, utveckla och avsluta skrivprocessen.

DÀrför kommer frÄgorna att vara pÄ samma sÀtt, fast domare det hÄller oss alltid i kontakt med vad vi gör och hindrar oss frÄn att gÄ vilse.

De kommer att vara lika föremÄl för alla de diskursstilar vi avser att driva i sjÀlvbiografin, frÄn stel till hÀnsynslös, frÄgorna har en universell ordning och detta gör dem till ett anpassningsbart element till vad vi Àn tÀnker göra. De Àr ocksÄ guide, handledare och redaktör för innehÄllet i sjÀlvbiografin

GrundlÀggande frÄgor att stÀlla nÀr du skriver en sjÀlvbiografi

Vi kommer att nÀmna dem nedan, men kom ihÄg att de Àr det kan inte förekomma i sjÀlvbiografins innehÄllDetta försvagar professionaliteten och gör dem grÄa och grÄa. SÄ nÄgra av de grundlÀggande frÄgorna Àr:

  • Var Ă€r jag frĂ„n? : Detta Ă€r den första, inte bara relaterar till födelseort och uppvĂ€xt, utan relaterar direkt till vĂ„r trĂ€ning, vĂ„rt ursprung, rötter och hĂ€ndelser som möjliggjorde de hĂ€ndelser som vi lever i vĂ„ra liv och nu vill lĂ€mna en reflektion.
  • Varför hĂ€nde det hĂ€r?: kommer att hjĂ€lpa oss att komma ihĂ„g orsakerna till allt vi kan eller vill skriva, och i sin tur hjĂ€lper oss att ta bort inte bara minnen utan ocksĂ„ kĂ€nslor och kĂ€nslor. Vilket gör att allt blir levande pĂ„ ytan.
  • Spelar det nĂ„gon roll?: det kommer att vara en frĂ„ga om vĂ€gledning och vĂ„rt eget skiljedomsförfarande som hĂ„ller oss i linje med det som har sagts och inte tillĂ„ter oss att gĂ„ in pĂ„ element av ringa verkligt vĂ€rde.
  • Ă€r det bra eller dĂ„ligt?: vĂ€djar direkt till oss för etisk granskning, sĂ„ dess tillĂ€mpning kommer att kopplas till hĂ€ndelser som vi tror Ă€r viktigare för oss pĂ„ lĂ„ng sikt.
0 Shares