Vilka är de dyraste bildelarna eller reparationsdelarna på en märkesbil?

0 Shares

I märkesbilar är det välkänt att vissa haverier kan inträffa högre än notan. Du tar hand om din bil så noggrant, vilket är perfekt, det är oundvikligt.

Skador på vissa delar och delar av fordonet på grund av ålder och användning är helt normalt. Och om du kan göra det vidta åtgärder för att inte förvärra sammanbrottet och undvik tidig skada på dessa viktiga delar. Och vi pratar inte om haverier som radio eller luftkonditionering, som också är lite dyra, utan om ännu dyrare basdelar.

En viktig rekommendation är att känna till ursprunget och kvaliteten på de bilar du köper väl, du kommer inte att ha dem kamouflerade misslyckanden.

Kamremsfel Hur och när ska man undvika det?

Kamremmen är en av delarna som du behöver ta mest hand om. Det rekommenderas att kontrollera körsträckan för att byta ut den. En byte krävs efter cirka 80 000 km eller 3 års användning. Om den byts ut på rätt sätt är det inget kostsamt underhåll.

Å andra sidan, om underhållet inte beaktas och om det går sönder blir utbytet mycket dyrare. Din frånvaro påverkar vevaxeln direkt och till kamaxeln eftersom den är ansvarig för att synkronisera rotationen av den första remskivan med den andra remskivan.

Detta påverkar ventilerna och kolvarna, vilket gör att de misslyckas. Det påverkar också direkt motorn och vattenpumpen. Därför kan misslyckanden undvikas genom att ta lämplig kontroll. Tillhandahöll snabbt byte när bilen Jag har redan markerat 80 000 km.

Kanske har du en liten digital assistent som hjälper dig att spåra hur exakt den ska vara. I detta kan det till och med hjälpa att veta mer exakt navigering, för att inte förlora extra kilometer.

Injektorfel

Injektorer är en annan del av vården. Dess fel kan orsakas av kvarvarande smuts, dålig kvalitet på bränsle och mer frekvent användning. Injektorernas uppgift är att leverera rätt bränsle.

Det är därför de är så viktiga, och att misslyckas med dem kan i sin tur kosta dig dyrt på mer än ett sätt. Injektorer kan gå sönder en och flera samtidigt. Var väldigt försiktig bränslet du levererar till fordonet och se till att de är pålitliga.

En annan del av fordonet i förhållande till injektorerna är högtryckspumpen. I en dieselmotor är den ansvarig för att ge injektorerna rätt och exakt tryck. Därför kan orsakerna till deras misslyckande vara desamma. Bränsle av dålig kvalitetvatten i bensin eller skador från metallstänk.

Motorstyrning och andra underhållsfel

Motorstyrningen är ett annat viktigt element, men snarare det viktigaste. Det handlar om hjärnan vem som driver och sköter bilen. Den har många interna funktioner, vars huvudsakliga och ursprungliga är hantering av bränsleförbrukning och förbrukning i fordonet.

Dess nedbrytning orsakas vanligtvis av fukt och är också mycket kostsam. Vanligtvis byts den ut helt. Detta eftersom det är absolut nödvändigt att den är i maximalt skick, eftersom det är detta som gör att motorn kan gå ordentligt och därmed undvika allvarliga skador.

En turboladdare är också ett element som kräver mycket skötsel. De vanligaste felen orsakas av höga temperaturer eller brist på smörjning.

Du måste överväga underhåll av turboladdaren för att spara dig ännu en kostsam reparation. Växellådan är en annan viktig del för bildrift. Om det inte vore för henne skulle hjulen inte ha tillräckligt med motorkraft.

Den sista, men inte minst, orsaken till haveriet är cylinderhuvudet. Den höga kostnaden för att reparera den beror på hur lång tid det tar att slutföra den.

Det kan vara allt från tio till femton reparationstimmar i en verkstad eller till och med mer. Därför, se till att du har gjort en kylvätskekontroll och olja när det är nödvändigt för att undvika misslyckanden.

0 Shares