Vilka är de bästa inställningarna för att stabilisera och förbättra FPS och prestanda i Valorant?

Vi pratar idag vilken är den bästa inställningen för att stabilisera och förbättra FPS och prestanda i Valorant, en viktig guide om du vill spela den här titeln. Glöm dock inte att sänka Brave Ping, eftersom bra prestanda med hög ping när du spelar kommer att vara värdelös.

Prestanda är avgörande i tävlingsspel

Prestanda är utan tvekan det viktigaste i konkurrerande videospel. Det griper in fluiditet och reaktionstid, väsentliga aspekter för ett bättre nöje. Med detta sagt tenderar konkurrenskraftiga spelare att prioritera prestanda framför visuell kvalitet eftersom det är mer skicklighetsmässigt.

Valorant är ett fullfjädrat konkurrenskraftigt videospel, faktiskt ett av de mest kända. Mekaniken i titeln har uppskattats av specialiserade kritiker som har utmärkt syn i Valorant ett alternativ till spel som Counter Strike eller Overwatch.

Dessutom är Valorant betydligt mindre krävande än andra konkurrerande titlar idag. Faktiskt, Valorant kommer att prestera anständigt i de flesta lagså länge du uppfyller minimikraven. Men att leta efter bättre prestanda skadar aldrig. Dessutom är det användbart att lära sig förbättra prestanda för dem som inte har ett kraftfullt team.

Förbättra Valorants FPS och prestanda genom att minska grafiken

Genom att komma åt Valorants grafikalternativ är det lätt att dra slutsatsen att det första för att få bättre prestanda är ladda ner grafik. Att använda de lägsta grafikinställningarna kan säkert hjälpa mycket med Valorants prestanda, så det här är det första du bör prova.

Oavsett vilket bör du göra alla typer av konfigurationer med hjälp av FPS-mätsystemet. Valorant har sitt eget FPS-mätningssystem, men du kan också använda verktyg som FRAPS eller till och med övervaka dina spel med MSI Afterburner, vilket gör att du, förutom att titta på FPS, kan utvärdera andra viktiga aspekter som temperatur och CPU, GPU eller RAM användande.

Å andra sidan, kom ihåg att ovannämnda Valorant inte är ett särskilt krävande spel. Faktum är att om du uppfyller åtminstone de uppställda kraven kan du definitivt spela utan problem. Grafik som GTX 1050 är mer än tillräckligt för spela avslappnat redan bra FPS.

Av denna anledning kan du försöka reducera all grafik till ett minimum, men ladda det som lockar din uppmärksamhet mest. Till exempel, texturer påverkas sällan i prestanda (så länge du har den nödvändiga mängden videominne) så att du kan överföra utan problem för det mesta. Med andra ord, försök att fortsätta att ändra alternativ och bedöma bildfrekvensen.

Undvik att använda andra program för att förbättra Valorants prestanda

Att använda andra program kan avsevärt försämra Valorants prestanda, speciellt om du har enkel eller blygsam hårdvara. Av denna anledning är det viktigt undvik att öppna program när du startar spelet.

Dessutom rekommenderas det att du tar bort Windows startprogram när det är möjligt för att förbättra start och spelprestanda. Om du har för många startprogram kan du märka en nedgång i Valorants prestanda, så undvik att köra ett stort antal program till varje pris.

Din dator kan begränsa Valorants prestanda

Om, trots att sänka grafiken och minimera användningen av applikationenValorant är arg, din dator kan behöva analyseras. För detta ändamål är det bäst att använda det ovan nämnda verktyget (MSI Afterburner).

Med MSI Afterburner kan du utvärdera datorns prestanda. När du väl har ställt in korrekt kommer du att kunna se temperaturer och förbrukning av komponenter (CPU, grafik, RAM, etc.). Utvärdera slitaget på rätt sätt när du spelar Valorant.

Om du upptäcker att en komponent når 100 % av sin kapacitet eller stannar där permanent, har du förmodligen att göra med en flaskhalseffekt, som du bör undvika. I så fall kanske du måste ändra någon del av datorn.

Relaterade Artiklar

Back to top button