Vilka är alla versioner av Android och deras funktioner?

Har du frågat dig själv Vilka är alla versioner av Android och dess funktioner? I den här artikeln kommer vi att diskutera Android och funktionerna som har introducerats i var och en av dem.

Sammanfattning av alla Android-versioner och deras huvudfunktioner

Den ursprungliga idén från grundarna av Android Inc. var att skapa det bästa operativsystemet för digitalkameror. Han fokuserade på mobiltelefonernas värld när han såg att det var en bredare marknad. Och 2005 köpte Google företaget.

De första versionerna (som inte såg dagens ljus) var avsedda för mobiltelefoner med ett fysiskt tangentbord i Blackberry-stil. Men 2008 införde Apple en ny på nuvarande mobiltelefoner, så Google bestämde sig för att anpassa sitt operativsystem till telefoner med stor diagonal pekskärm. Efter flera betaversioner föddes den första officiella Android-utgåvan.

Android 1.0

I oktober 2008 HTC Dream, den första Android-mobilen. Från den första versionen innehöll operativsystemet funktioner som har överlevt till denna dag: Gapps, Android Market, meddelandepanelen och widgets. Flera buggar har åtgärdats i version 1.1.

Android 1.5 Cupcake

Denna nya version lanserades officiellt i april 2009 och startade en tradition som gjorde alfabetet “sött”. Även om många förbättringar har gjorts, är det mest märkbara införandet av ett virtuellt tangentbord.

Android 1.6 Donut

Släppt samma år blev Android Donut kompatibel med olika skärmupplösningar och med CDMA-nätverk. Ett text-till-tal-system har införts. Dessutom har vissa luckor gjorts om i en mer attraktiv stil.

Android 2.0 Eclair

Denna nya version kommer ut 2009. Bland de största förändringarna navigering GPS i Google Maps och applådan.

Android 2.2 Froyo

Bland andra förbättringar introducerade denna version röstkommandon, förfadern till Google Assistant.

Android 2.3 Gingerbread

I denna version låg tonvikten på den visuella aspekten, nu har färgerna accentuerats mer, speciellt grönt. Stöd för flera kameror och NFC-anslutningbland andra system.

Android 3.0 Honeycomb

Denna version släpptes 2011 och har släppts endast för surfplattor. Det var ytterligare en förändring i utseendet, liksom införandet av virtuella knappar, uppgiftsmenyn och snabbinställningspanelen.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Denna version försåg mobiltelefoner med många funktioner som bara var tillgängliga för surfplattor. Det har skett en estetisk omdesign och införlivande av nya funktioner.

Android 4.1 Jelly Bean

Han såg ljuset i juli 2012. Han tog med sig ett smidigare gränssnitt utan fördröjning. Den flyttade snabbinställningarna till meddelandepanelen, inkluderade tillgänglighetsförbättringar och introducerade Google Nu.

Android 4.4 KitKat

Tack vare KitKat har gränssnittet uppdaterats och nya funktioner har lagts till. Till exempel uppslukande läge när du startar applikationen.

Android 5.0 Lollipop

Holo-framträdandet är avsatt och Materialdesign, ändrats, vilket ger gränssnittet ett modernare utseende. Det har också skett en förbättring av effektivitet och resursutnyttjande.

Android 6.0 Marshmallow

Han dök upp 2015. Införde en förbättring av användningen trummor och när det gäller appbehörigheter.

Android 7.0 Nougat

Den här versionen lyfte fram några buggar som ärvts från tidigare versioner. Gjord fokusera på prestation och hur tredjepartsapplikationer kan använda alla systemfunktioner.

Android 8.0 Oreo

Oreo kom ut 2017 och gjorde förbättringar av hur din mobil tar emot uppdateringar. Användningsmetod Bakgrundsappresurser.

Android 9.0 Pie

Denna version, som släpptes 2018, betonade Användarintegritet och ny gestnavigering. Dessutom introducerade den en inbyggd applikation för att kontrollera användningen av mobila enheter: Digital Balance. Tack vare detta kan du se statistik över användningen av mobilapplikationer.

Android 10 Q

I den här versionen sa vi hejdå till namnen på desserterna. Vissa detaljer förbättrades och den efterlängtade introduktionen introducerades mörkt läge. Från och med idag tenderar många att slå på mörkt läge i olika Android-mobilapplikationer.

Vad du kan förvänta dig av nästa versioner av Android

Med tanke på fokus på att förbättra säkerhet och integritet på Android-telefoner är det att förvänta sig att det inte kommer att ske några större förändringar av den visuella delen i senare versioner.

Å andra sidan är det viktigt att veta vilken version av Android du har installerat på din mobiltelefon eller surfplatta så att du kan hålla dig uppdaterad med de versioner som kommer ut.

Relaterade Artiklar

Back to top button