Vilka Àr alla versioner av Android och deras funktioner?

0 Shares

Har du frÄgat dig sjÀlv Vilka Àr alla versioner av Android och dess funktioner? I den hÀr artikeln kommer vi att diskutera Android och funktionerna som har introducerats i var och en av dem.

Sammanfattning av alla Android-versioner och deras huvudfunktioner

Den ursprungliga idén frÄn grundarna av Android Inc. var att skapa det bÀsta operativsystemet för digitalkameror. Han fokuserade pÄ mobiltelefonernas vÀrld nÀr han sÄg att det var en bredare marknad. Och 2005 köpte Google företaget.

De första versionerna (som inte sÄg dagens ljus) var avsedda för mobiltelefoner med ett fysiskt tangentbord i Blackberry-stil. Men 2008 införde Apple en ny pÄ nuvarande mobiltelefoner, sÄ Google bestÀmde sig för att anpassa sitt operativsystem till telefoner med stor diagonal pekskÀrm. Efter flera betaversioner föddes den första officiella Android-utgÄvan.

Android 1.0

I oktober 2008 HTC Dream, den första Android-mobilen. FrÄn den första versionen innehöll operativsystemet funktioner som har överlevt till denna dag: Gapps, Android Market, meddelandepanelen och widgets. Flera buggar har ÄtgÀrdats i version 1.1.

Android 1.5 Cupcake

Denna nya version lanserades officiellt i april 2009 och startade en tradition som gjorde alfabetet “sött”. Även om mĂ„nga förbĂ€ttringar har gjorts, Ă€r det mest mĂ€rkbara införandet av ett virtuellt tangentbord.

Android 1.6 Donut

SlÀppt samma Är blev Android Donut kompatibel med olika skÀrmupplösningar och med CDMA-nÀtverk. Ett text-till-tal-system har införts. Dessutom har vissa luckor gjorts om i en mer attraktiv stil.

Android 2.0 Eclair

Denna nya version kommer ut 2009. Bland de största förÀndringarna navigering GPS i Google Maps och applÄdan.

Android 2.2 Froyo

Bland andra förbÀttringar introducerade denna version röstkommandon, förfadern till Google Assistant.

Android 2.3 Gingerbread

I denna version lÄg tonvikten pÄ den visuella aspekten, nu har fÀrgerna accentuerats mer, speciellt grönt. Stöd för flera kameror och NFC-anslutningbland andra system.

Android 3.0 Honeycomb

Denna version slÀpptes 2011 och har slÀppts endast för surfplattor. Det var ytterligare en förÀndring i utseendet, liksom införandet av virtuella knappar, uppgiftsmenyn och snabbinstÀllningspanelen.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Denna version försÄg mobiltelefoner med mÄnga funktioner som bara var tillgÀngliga för surfplattor. Det har skett en estetisk omdesign och införlivande av nya funktioner.

Android 4.1 Jelly Bean

Han sÄg ljuset i juli 2012. Han tog med sig ett smidigare grÀnssnitt utan fördröjning. Den flyttade snabbinstÀllningarna till meddelandepanelen, inkluderade tillgÀnglighetsförbÀttringar och introducerade Google Nu.

Android 4.4 KitKat

Tack vare KitKat har grÀnssnittet uppdaterats och nya funktioner har lagts till. Till exempel uppslukande lÀge nÀr du startar applikationen.

Android 5.0 Lollipop

Holo-framtrÀdandet Àr avsatt och Materialdesign, Àndrats, vilket ger grÀnssnittet ett modernare utseende. Det har ocksÄ skett en förbÀttring av effektivitet och resursutnyttjande.

Android 6.0 Marshmallow

Han dök upp 2015. Införde en förbÀttring av anvÀndningen trummor och nÀr det gÀller appbehörigheter.

Android 7.0 Nougat

Den hÀr versionen lyfte fram nÄgra buggar som Àrvts frÄn tidigare versioner. Gjord fokusera pÄ prestation och hur tredjepartsapplikationer kan anvÀnda alla systemfunktioner.

Android 8.0 Oreo

Oreo kom ut 2017 och gjorde förbÀttringar av hur din mobil tar emot uppdateringar. AnvÀndningsmetod Bakgrundsappresurser.

Android 9.0 Pie

Denna version, som slÀpptes 2018, betonade AnvÀndarintegritet och ny gestnavigering. Dessutom introducerade den en inbyggd applikation för att kontrollera anvÀndningen av mobila enheter: Digital Balance. Tack vare detta kan du se statistik över anvÀndningen av mobilapplikationer.

Android 10 Q

I den hÀr versionen sa vi hejdÄ till namnen pÄ desserterna. Vissa detaljer förbÀttrades och den efterlÀngtade introduktionen introducerades mörkt lÀge. FrÄn och med idag tenderar mÄnga att slÄ pÄ mörkt lÀge i olika Android-mobilapplikationer.

Vad du kan förvÀnta dig av nÀsta versioner av Android

Med tanke pÄ fokus pÄ att förbÀttra sÀkerhet och integritet pÄ Android-telefoner Àr det att förvÀnta sig att det inte kommer att ske nÄgra större förÀndringar av den visuella delen i senare versioner.

Å andra sidan Ă€r det viktigt att veta vilken version av Android du har installerat pĂ„ din mobiltelefon eller surfplatta sĂ„ att du kan hĂ„lla dig uppdaterad med de versioner som kommer ut.

0 Shares